bilde ko parada kad esi afk par ilgu
Haoss / Beztēma / Offtopic
3
0
topic
10 aizraujoši un mazzināmi fakti par kaķiem(RANDOM)
Omega
Biedrs
Chemija bots
Foruma spēļu uzraugs
1816 atbildes forumā
Online: 25d 20h 30m
Redzēts pirms 1 stundas
Pievienots, 2017. gada 19. decembrī, 02:32

10 aizraujoši un mazzināmi fakti par kaķiem

Kaķi ir apbrīnojami radījumi, kas nebeidz pārsteigt. Ar savu klātbūtni vien tie mājās ienes mieru un, liegi murrājot, gaišāku spēj padarīt pat cietumnieka ikdienu (Jā, jā, par to lasi tālāk!). 

1. Islāmticīgo valstīs kaķi tiek ļoti cienīti un godāti, jo tie ir ārkārtīgi tīrīgi un valda uzskats, ka kaķus ļoti mīlējis pravietis Muhameds. Viņš esot teicis: "Mīlestība pret kaķiem ir ticības izpausme."

2. Amerikas Savienoto Valstu Indiānas štata cietumā kopš 2007. gada ieslodzītie drīkst adoptēt kaķi un turēt savā cietuma kamerā. Uzskata, ka murrātāja klātbūtne uzlabo ieslodzītajiem noskaņojumu, mazina stresu, normalizē uzvedību un ir kā cerības stariņš, esot aiz restēm.

3. Kad kaķis atnes un noliek saimniekam pie kājām nomedītu peli vai putnu, viņš vai nu cenšas savam divkājainajam draugam iemācīt medīt (upuris nereti vēl ir dzīvs) vai arī ir sarūpējis maltīti. Lai kāda būtu motivācija, skaidrs ir viens – mincis ir pārliecināts, ka saimnieks pats sevi ar ēdienu apgādāt nespēj. Savvaļā kaķi vienmēr apgādā ar barību vecākos bara locekļus un nevarīgus kaķēnus, kas paši vairs / vēl neko nomedīt nevar. Ir gan arī hipotēze, ka kaķis, noliekot pie saimnieka kājām svaigu medījumu, kas murrātāja acīs ir milzu vērtība, pasakās saimniekam par barošanu, atdarot ar to pašu.

10 aizraujoši un mazzināmi fakti par kaķiem

4. Kurš gan nezina, ka taurīns ir populāra enerģijas dzērienu sastāvdaļa. Tādēļ, ieraugot šādu vielu uz kaķu barības iepakojuma norādītajā sastāvā, daudziem ir lielas acis – tas taču ir stimulants! Tomēr kaķiem taurīns noteiktā devā (protams, ne tādā kā enerģijas dzērienos) ne tikai nav kaitīgs, bet ir absolūti nepieciešams. Taurīns ir neaizstājamā aminoskābe, kuras nepietiekams daudzums kaķa uzturā var radīt redzes un sirdsdarbības traucējumus, var pasliktināties kaķa kažociņa izskats un zobu veselība. Dabiskā veida taurīnu var atrast tādos pārtikas produktos kā govs piens, gaļa, zivis un olas, tādēļ ir pilnīgi saprotams, ka tam jāatrodas arī kombinētās kaķu barības sastāvā.

5. Kaķi noguļ aptuveni 70% no savas dzīves, kamēr cilvēki – vien 30%. Pieaudzis kaķis diennaktī nosnauž aptuveni 16 stundas. Tas gan ir tikai vidējais rādītājs – ir kaķi, kas guļ vairāk, un ir tādi, kas mazāk.

10 aizraujoši un mazzināmi fakti par kaķiem

6. Daudzas dzīvnieku patversmes pasaulē kādu laiku pirms Helovīna jeb Visu svēto dienas priekšvakara neļauj adoptēt melnus kaķus, jo baidās, ka tie var tikt ziedoti vai spīdzināti dažādos maģiskos rituālos.

7. Daudzi kaķi instinktīvi izvairās dzert no ūdens bļodas, kas atrodas līdzās barības trauciņam. Kad kaķi vēl mitinājās savvaļā, ūdens, kas atradās blakus kaķa medījumam, parasti nogalētā upura dēļ ātri kļuva netīrs, saduļķojas. No savvaļas senčiem mantotais instinkts nedzert tur, kur ēd, nereti ir izskaidrojums tam, kādēļ tavs kaķis iet dzert no krāna vai, vēl labāk, tualetes poda, kaut arī viņa bļodiņā ir ieliets svaigs ūdens.

10 aizraujoši un mazzināmi fakti par kaķiem

8. 1879. gadā kaķus mēģināja izmantot vēstuļu nogādāšanai. Tomēr murrātāji izrādījās gaužām slikti pastnieki un ideja tika atmesta. Ne velti ir teiciens – kaķis staigā tur, kur pašam tīk.

9. Naktī slavenajā "Disnejlendā" sāk šiverēties vesels bars bezsaimnieka kaķu. Izklaides parka vadība necenšas no tiem atbrīvoties, jo minkas neļauj savairoties pelēm. Darbinieki par murrātājiem rūpējas, gādājot arī par to sterilizāciju un vakcināciju.

10. Anglijas pilsētā Jorkā namu jumtus un fasādes rotā vismaz 22 kaķu statujas, kas tur uzliktas jau tālajā 19. gadsimtā. Pilsētas iedzīvotāji tic, ka šie kaķi viņus sargā, tādēļ bieži nekustīgos murrātājus īpaši izrotā.

 

Chemijs
Skatās sākumlapu
Īpašnieks | Owner | Насяльника
Kick.lv smadzenes
6959 atbildes forumā
Online: 489d 6h 13m
Redzēts pirms 17 minūtēm
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2017. gada 19. decembrī, 16:25
0
post

awwww, kaķi > suņiem

nebiju aizdomājoes par to ka kad atnes peli, ka viņi atnes tāpēc ka domā ka  nemāk nomedīt :D es domāju ka vnk tāpēc lai pabarotu.

Lietotāji skatās šo tēmu: 0
Lietotāji, kas ir lasījuši šo tēmu: 20 ( 278 skatījumi )
sсhoKKur-, Got1ks, Kiwi :], iFamous, not hns, MadrYy, nisker, Dweller, stn, tenblunt, Dzēsts lietotājs, daryl, xVeins, Pizhikz., Omega, Chemijs, Capture, Strelnieks., love_me, luīze