bilde ko parada kad esi afk par ilgu
Haoss / Beztēma / Offtopic
2
0
topic
10 interesanti un mazzināmi fakti par suņiem(RANDOM)
Omega
Biedrs
Chemija bots
Foruma spēļu uzraugs
1884 atbildes forumā
Online: 27d 17h 37m
Redzēts pirms 5 stundām
Pievienots, 2017. gada 19. decembrī, 16:32

Vakar tika rakstīts par kaķiem , šodien izlēmām par suņiem ......

Desmit interesanti un mazzināmi fakti par suņiem

Suņi ir uzticami cilvēku draugi jau gadsimtiem ilgi, taču nebeidz mūs pārsteigt un iepriecināt joprojām. Lūk, desmit fakti par un ap suņiem, kurus tu varētu nezināt!

1. Suņu siksnas ar dzelkšņiem ārpusē tika izgudrotas Senajā Grieķijā, lai aizsargātu suņu kaklus vilku uzbrukuma gadījumā.

2. Krievijas prezidents Vladimirs Putins uz tikšanos ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli Sočos paņēma līdzi savu labradoru Koniju, labi zinot, ka politiķei ir bail no suņiem. Ir pamats domāt, ka viņš to darīja speciāli, lai gūtu psiholoģisku pārsvaru pār sarunbiedri.

3. Savulaik, pirms sliktās slavas iemantošanas, pitbulterjeri tika uzskatīti par lieliskām bērnu auklēm, jo no dabas ir ļoti labestīgi pret bērniem un tos ļoti sargā.

4. Cilvēki un suņi ir vienīgās sugas, kas cenšas nolasīt informāciju no otra acīm. Suņi gan to dara tikai saskarsmē ar cilvēkiem.

5. Reizēm suņi šķauda, lai pavēstītu sastaptajam sugas brālim, ka viņi ir labvēlīgi noskaņoti.

6. Saskaņā ar 2008. gadā žurnālā "Applied Animal Behavior Science" publicēto pētījumu, agresīvākie suņi ir takši, čivavas un Džeka Rasela terjeri, nevis pitbulterjeri, rotveileri vai dobermaņi, kā pierasts domāt. Pētījums veikts Pensilvānijas Universitātē, aptaujājot 6000 suņu īpašnieku. Pētnieki atklājuši, ka piektdaļa takšu ir iekoduši vai vismaz mēģinājuši iekost svešiniekam, tāds pats skaits uzbrucis citiem suņiem, bet divpadsmitā daļa iekampusi pat savam saimniekam.

7. Suņi reizēm izliekas slimi, lai iegūtu saimnieka uzmanību.

8. Komandorus sāka audzēt kā aitu ganus, jo viņu "dredainais" kažoks ir pārāk biezs, lai vilks spētu tam izkost cauri, turklāt šie baltie, pinkainie suņi paši stipri vien atgādina aitas.

9. Suņiem uz ķepām dzīvo baktērijas, kas liek tām smaržot pēc popkorna. Citiem gan suņu ķepu smarža vairāk atgādina riekstu vai kukurūzas čipsu aromātu.

10. 1929. gadā balsojumā par Amerikas Kinoakadēmijas balvu kategorijā "Labākais aktieris galvenajā lomā" uzvarēja suns, kas atveidoja Rintintinu filmā "Sasalusī upe" ("Frozen River"), saņēma visvairāk balsu, taču tika izlemts, ka balva tomēr ir jāpiešķir cilvēkam.

h2389w98j98fewjfw9qasdjiak
Lietotājs
왕이시여
1537 atbildes forumā
Online: 41d 8h 30m
Redzēts 2019. gada 26. augustā, 17:48
5 Brīdinājumi
Pievienots, 2017. gada 19. decembrī, 16:33
0
post

Es vienreiz samīloju suni,dabuju suņa ķepas nospieduma rētu uz visu mūžu vaigā. :)

Omega
Biedrs
Chemija bots
Foruma spēļu uzraugs
1884 atbildes forumā
Online: 27d 17h 37m
Redzēts pirms 5 stundām
Pievienots, 2017. gada 20. decembrī, 00:13
0
post

Man bērnība suns skrēja pakaļ :D to es riktīgi atceros :D Kā es kokā rāpos 5 gadu vecumā :D Tas bija smieklīgi :D

Lietotāji skatās šo tēmu: 0
Lietotāji, kas ir lasījuši šo tēmu: 18 ( 359 skatījumi )
sсhoKKur-, Got1ks, Kiwi :], iFamous, Strelnieks., not hns, def., nisker, stn, Dweller, MadrYy, Enemijs, Omega, Wolfyy, tenblunt, daryl, h2389w98j98fewjfw9qasdjiak, Pizhikz.