bilde ko parada kad esi afk par ilgu
0
blogs
0.10 ieiro.

Pablo Eskobars

Blogu izveidoja StonerKumar420 • 2018. gada 07. janvārī, 21:08

Pablo Emilio Eskobars Gavirija dzimis 1949. gada 1.decembrī, miris 1993. gada 2.decembrī)Pablo bija kolumbiešu narkobarons, kokaīna tirgotājs, kā arī ļoti bagāts noziedznieks.

Pablo Eskobars

Viņam bija arī īslaicīga karjera Kolumbijas politikā.

Attēlu rezultāti vaicājumam “pablo escobar politik”

Viņš bija viens no Medeljinas karteļa dibinātājiem un vadītājiem. 1989. gadā finanšu žurnāls Forbes ierindoja viņu starp 277 miljardieriem pasaulē, kura īpašumu vērtība ir tuva 3 miljardiem ASV dolāru.Tāpat tika paziņots, ka Medeljinas kartelis kontrolē 80% no globālā kokaīna tirgus. Laikā no 1982. gada jūlija līdz 1984. gada 19. janvārim bija Kolumbijas parlamenta apakšpalātas deputāts.

Attēlu rezultāti vaicājumam “medellin cartel”

Pablo Eskobars piedzima Rionegro pilsētā un bija trešais bērns 7 bērnu ģimenē.Pablo Eskobars uzauga nabadzīgā vidē, kur bieži nācās saskarties ar vardarbību un draudiem. Viņa tēvs Abels De Hesus Dari Eskobars bija lauksaimnieks, savukārt māte Hermilda Gavirija bija skolotāja, kas daudz laika veltīja savu bērnu audzināšanā.Jau bērnībā Pablo izveidojās labas attiecības ar divus gadus vecāko brāli Roberto Eskobaru, kas bija aizrāvies ar elektroniku un cipariem.

Trīspadsmit gadu vecumā viņš tika ievēlēts par skolas prezidentu skolēnu labklājības padomē un bija atbildīgs par ēdiena piegādi trūcīgajiem skolēniem. Jau skolas gados viņā nostiprinājās pārliecība, ka valsti vada oligarhi, kuriem pieder lielākā daļa Kolumbijas bagātību, kamēr liela daļa tautas dzīvo nabadzībā.

Skolas gados Eskobaram bija problēmas ar disciplīnu un viņš pārstāja apmeklēt skolu, jo uzskatīja, ka uz ielas var apgūt visas nepieciešamās iemaņas, tomēr mātes autoritātes dēļ viņš atgriezās skolā. Atgriezies skolā, Eskobars bieži iekļuva konfliktsituācijās ar skolotājiem, tāpēc viņš tika izslēgts no skolas. Atgriežoties mājās, Eskobars mātei pavēstījis, ka vēloties būt nozīmīgs, viņš ir piedzimis nabadzībā, tomēr viņš nekad nenomirs nabadzībā.

Jau no agras bērnības Pablo Eskobars bija ļoti ambiciozs un vēlējās mainīt pieticīgo dzīvesveidu, ko piekopa viņa vecāki. Būdams skolnieks, viņš draugiem un ģimenei esot pavēstījis, ka vēloties kļūt par Kolumbijas prezidentu, tomēr visai drīz sācis piekopt kriminālas darbības, ko redzēja kā ātrāko ceļu pretī labklājībai.

 

Kriminālās darbības

Jau pusaudža gados Pablo Eskobars sāka piekopt kriminālas aktivitātes zogot kapa pieminekļus, tomēr viņa brālis un vēlākais grāmatvedis Roberto Eskobars to noliedz, apgalvojot, ka kapa pieminekļi nāca no kapsētas īpašniekiem, kuru klienti pārstājuši maksāt par to kopšanu. Eskobars sāka ar sīkām zādzībām, kas vēlāk pārauga cigarešu, marihuānas un viltotu loteriju biļešu pārdošanā. Pirmos panākumus viņš ieguva pateicos auto zādzībām un cigarešu kontrabandai, kas vēlāk bija nozīmīgs atbalsta un informācijas ieguves punkts, un lieti noderēja narkotiku tirdzniecībā.

1971. gadā Eskobars ar saviem vīriem nolaupīja bagātu Kolumbijas rūpnieku Djēgo Ešavariju, kurš bija labi zināms Kolumbijas augstākajās aprindās, tomēr bija viena no nemīlētākajām personām starp Medeljinas nabadzīgajiem iedzīvotājiem, jo bija zināms, ka viņa darbinieki strādā ilgas darba stundas sliktos darba apstākļos un saņem niecīgu atalgojumu. Eskobars par viņa atbrīvošanu prasīja 50 000 peso lieli izpirkšanas maksu, kas ātri arī tika samaksāta, tomēr neskatoties uz to, sešas nedēļas vēlāk Djēgo Ešavarijas līķis tika atrasts netālu no vietas, kur Eskobars bija dzimis. Ķermenis tika atrasts sliktā stāvoklī, ar spīdzināšanas, sišanas un žņaugšanas pēdām, tomēr nabadzīgie Medeljinas iedzīvotāju šo ziņu uzņēma ar prieku un uzskatīja, ka Eskobars ir ieviesis taisnību.

1975. gadā Pablo Eskobars sācis nodarboties ar kokaīna kontrabandu un jau pavisam drīz apjautis lielās biznesa iespējas. Roberto Eskobars savā grāmatā „Grāmatveža stāsts” apraksta, ka Pablo Eskobars sācis nodarboties ar kokaīna kontrabandu, jo citi kontrabandas veidi kļuva pārāk bīstami, savukārt narkotiku tirdzniecība tolaik bijusi visa vāji attīstīta, tāpēc viņš saredzēja lielas biznesa iespējas.Nozīmīga persona, kas iepazīstināja Eskobaru ar plašajām kokaīna biznesa iespējām, bija cilvēks ar pseidonīmu (Tarakāns). Viņš arī iepazīstināja Eskobaru ar Hualagas ieleju, kas atradās džungļos Peru ziemeļos un bija galvenais apvidus koka audzēšanā.  

1975. gadā tika nogalināts Medeljinas narkotiku tirgotājs Fabio Restrepo un tiek uzskatīts, ka viņa slepkavība tika īstenota pēc tiešas Pablo Eskabora pavēles, kas ļāva pārņemt daļu no viņa kontrolētā tirgus.Arī izdevīgais Kolumbijas ģeogrāfiskais novietojums ļāva lielos apjomos iepirkt kokaīna pastu Bolīvijā un Peru, pārstrādāt un piegādāt to Amerikas tirgum. Savā darbības sākumā Eskobars pats nereti veicis lidojumus, lai nogādātu kokaīna kravas, lidojumi lielākoties bijuši starp Kolumbiju un Panamu. Jau savas darbības vēlākajos gados viņš iegādājies 15 jaunas un ietilpības ziņā lielākas lidmašīnas, kā arī helikopterus.  

1976. gada maijā, atgriežoties Medeljinā, Eskobars un viņa rokaspuiši tika arestēti ar 18 kg kokaīnu. Sākotnēji viņš centies neveiksmīgi piekukuļot Medeljinas tiesnešus, kas bija iesaistīti lietas izskatīšanā, tomēr dažus mēnešus vēlāk tika nogalināti divi policijas virsnieki, kas apcietināja Eskobaru un lieta tika izbeigta. Pablo Eskobars savā dzīves laikā kļuva slavens ar piekoptu "plata o plomo" (burtiski: "sudrabs vai svins" jeb saņem naudu vai lodi) politiku attiecībā pret varas iestādēm un politiķiem. 

Kolumbijas izdevīgais ģeogrāfiskais novietojums un lielais kokaīna pieprasījums Amerikas Savienotajās Valstīs ļāva Eskobaram visai ātri pārņemt Amerikas tirgu. Eskobars un viņa karteļa līdzdibinātājs Karloss Leders sāka organizēt kokaīna piegādes ceļus un izplatīšanas kanālus dienvidu Floridā, Kalifornijā un citās ASV daļās, kur ļoti nozīmīgs starpposms bija Normanas sala pie Bahamas krastiem, kas starp 1978 – 1982. gadu bija centrālais kontrabandas pārvešanas posms Medeljinas kartelim. 

1980. gadu sākumā, katru mēnesi Medeljinas kartelis ASV tirgum piegādāja 70–80 tonnas kokaīna, kas lielākoties ticis transportēts ar lidmašīnu palīdzību, tomēr papildus tam, Eskobara rīcībā bijušas arī divas nelielas zemūdenes sevišķi lielām piegādēm.

Eskobars nebija atmetis arī domu kļūt par Kolumbijas līderi un bieži sevi pozicionēja kā Robinu Hudu, kurš nodrošina nabadzīgos cilvēkus ar pajumtu un ēdienu. Viņš ieguldīja naudu trūcīgo reģionu attīstībā, renovēja skolas un atbalstīja futbolu. 1982. gadā Eskobars tika ievēlēts Kolumbijas parlamentā kā apakšpalātas deputāts no Kolumbijas liberāļu partijas, tomēr viņa bagātību un kriminālās darbības bija grūti noslēpt, tāpēc divus gadus pēc ievēlēšanas viņš tika piespiests atteikties no mandāta.

Attēlu rezultāti vaicājumam “pablo escobar money”

Eskobars tika nogalināts 1993. gada 2.decembrī......

Attēlu rezultāti vaicājumam “pablo escobar”Saistīts attēls

Paldies par uzmanību!!!

Un ko jūs darītu, ja jums būtu apmēram 3 miljardi $, un jums būtu sava sala, kur būtu skrēj ceļš lidmašīnām, pārbāztām ar kokaīnu, vai jūs nodedzinātu 2 milj.$, tikai lai kad mājās izslēdz apkuri, sasildītu savu meitu, jums būtu tik daudz naudas, ka jūs vienkārši pirktu vecas mājas, un glabātu tur naudu, apraktu milijonus, klajā zemes laukā??


2018. gada 07. janvārī, 21:41
Zhel ka vins nav dzivs.
2018. gada 08. janvārī, 23:47
Tu nevari iedomāties, cik daudz nevainīgus cilvēkus viņa kartelis nosistu, un cik lielas problēmas būtu pasaulē!
2018. gada 07. janvārī, 21:38
chuvaks ar lielam jaicam es teikšu .
tieši tagad skatos par viņu serialu - Narcos .
2018. gada 07. janvārī, 21:38
Jā, čuvaks ar jaikām, seriāls ļoti labs !
Vispopulārākie blogi šodien
Kaķīši
Nu ko , fakti par mūsu mazajiem draugiem kaķīšiem.1. Kaķiem uz ķermeņa nevar būt sviedru.Uz viņu ķepu spilventiņiem ir sviedru dziedzeri.2. Dārgākais kaķis mazais Nikijs,savam ī...
0 komentāri
0
Kapēc KICK ir labākais .
Šis blogs nebūs diez ko garš .1.kick'a ir forshi, saprotoši admini. 2. Šeit ir jautra kompanija. 3.Ir interesanti skatīties blogu...
19 komentāri
7
lielā zive
Haizivs var dzīvot no 2000m līdz 3000m dziļumāHaizivīm nav peldpūšļa, tāpēc šīm zivīm nepārtraukti ir jāpeld, lai nenosmaktu un lai nenogrimtuHaizivīm ir ļoti la...
4 komentāri
0
5 fakti par Rīgu
1.   19.gs. beigās Rīgas Doma ērģeles bija lielākās ērģeles pasaulē. Mūsdienās tās tiek uzskatītas par vienu no pasaulē vērtīgākajām un vēsturiskajām ērģelēm.2.   ...
1 komentāri
0
Septiņi lielākie meteorīti, kas atrasti uz mūsu planētas
1804. gada 5. aprīlī Peizli pilsētiņā Skotijā nokrita meteorīts, un nu šis notikums ir zināms kā pasaulē pirmā reģistrētā meteorīta piezemēšanās. Godinot šo nozīmīgo datumu, Skats...
3 komentāri
0
Atrasta pūce ar "kosmosa" acīm
Atrasta pūce ar "kosmosa" acīm. Kāds vīrietis no Dienvidu Kalifornijas atrada ievainotu pūci uz savas mājas sliekšņa. Izrādās pūce ir akla, tā iemesla dēļ viņa ielido...
8 komentāri
0
Top filmas kuras tu vari noskatīties hajā (stounā)
Tātat nolēmu uztaisīt tādu nelielu filmu topu, kuras ir vērts noskatīties ja tev patīk uzbliez kādu kāsi, protams bez uzbliešanas arī var skatīties, bet tu nesajutīsi to spriedzi, tās emocijas,...
3 komentāri
2
seksuālais kanibālisms
Dievlūdzēji savu nosaukumu ieguvuši savas tipiskās Dieva lūdzēja pozas dēļ.Dievlūdzēji dzīvo sausos un tuksnešainos reģionos, kalnu pļavās, Āfrikas savannās un mitro...
5 komentāri
0
10 interesanti fakti par vulkāniem
Nebija ko darīt , tāpēc iedomājos sameklēt dažus interesantus faktus par vulkāniem :D Vulkāni ir ļoti bīstami un to radītās sekas mēdz būt ļoti postošas un arī dzīvībai bīstamas - iet ...
0 komentāri
0
Iluzija #1
  (mans milakais)  (mini iluzija)  Paldies! :D
7 komentāri
1
DZIMŠANAS DATUMS: Kāda dzīvnieka gars mīt tevī?
Uzzini, kāds dzīvnieka gars atbilst dienai, kurā tu piedzimi! Kas esi tu? TAVS DZIMŠANAS DATUMS: 1.DZĪVNIEKA GARS TEVĪ: peleTEVI RAKSTURO:Spēja koncentrēt...
32 komentāri
0
zemes vāvere
Burundukiem ir visas piemītošās īpašības, lai kļūtu par mājdzīvnieku;Burundukiem jau pie +25 grādiem var būt nopietnas veselības problēmas;Burundukiem ir unikāls sazi...
7 komentāri
0
Lielākie ziedojumi Latvijas youtube
Šinī rakstā redzēsiet piecus vislielākos ziedojumus kas ir bijuši Latvijas YouTube. Lietotājs ''OysterPerpetual'' noziedoja kanālam ''FunFaceTV&#...
11 komentāri
0
Narkotiku atrašana.
Cilvēku stulbumam nav nekādu robežu. :hit2: Rakstu atklāsim ar šo sievieti, kura centās no Kanādas ievest Amerikā 50 maisus ar marihuānu, paslēpjot tos galda futbolā! ...
1 komentāri
0
Pāris fakti par Ziemeļkoreju
Tā kā ir agrāk sanācis taisīt prezentāciju, likās ka būtu interesanti uztaisīt tādus kā faktiņus par un ap ziemeļkoreju.(Kā jau lielākajai daļai zināms, tur ir ļoti savāda vide un tur daudzkas ir ...
2 komentāri
0
zebra
zebra ir trijos vardos izkaidrojama zebra cela linijas zebra dziviniesk un3 jums jauzmin pasiem dosu pavedienus nav gruti tads 3 ir un talak pasi 
3 komentāri
8
liels un cute :yn:
Ziloņi ir vislielākie zīdītājiVislielākais ir Āfrikas savannas zilonis, kas var svērt 9 tonnas un ir 4m garšZiloņu mātītes ir ģimeniskas, bet tēviņi vientuļniekiMātī...
5 komentāri
0
Latvijas vīriešu valstvienība un
Kā jau mēs visi zinām šīs vasaras beigās sāksies "EuroBasket 2017" , jeb vīriešu valstvienību spēkošanās basketbolā par Eiropas titulu . Paskaidrošu jums kas ir &...
0 komentāri
0
EsCeruAdminsSpēsNovērtēt
Kamēr spēlēju izdomāju dzejolīti par cs un kick.lvSpelejot kick.lvProfiņš jebkurš var kļūt. Kā laiku pavadit,kā vakarus aizpildit,zin jebkurš.kick.lv ir spēks,...
10 komentāri
0
Ātrais personības tests
Testa autors ir britu psihologs Pips Vilsons. Tests palīdz cilvēkam noteikt viņa esošo un vēlamo emocionālo stāvokli un pat kaut kādā veidā noteikt savu stāvokli sabiedrībā.Katram...
8 komentāri
0