bilde ko parada kad esi afk par ilgu
0
blogs

Elvis Preslijs

Blogu izveidoja spokio • 2018. gada 18. janvārī, 06:00

Zināms arī kā Elvis Ārons Preslijs bija Amerikāņu dziedātājs, mūziķis un aktieris.Viņs ticis atzīts arī par 20. gadsimta ikonu. Viņu dēvēja par "rokenrola karali" jeb vienkārši par "karali."  Dzimins 1935. gada 8. janvārī Misisipī. 13 gadu vecumā ar vecākiem pārvācies uz Tenesijas štatu, kur sākās viņa mūziķa karjera 1954. gadā

Elvis zināms kā Melnmatains puisis, bet patiesībā viņa dabīgā matu krāsa bija patiesi blonda.

Savu mūziku un karjeru uzsāka tikai 1953. gadā, kad jau izlaida pirmo albumu(veiksmīgi) , kas bija dāvana viņa mātei. 

Preslijs devās pat dienēt armijā 1958. gadā un viņš presei atbildis pretīm, ka viņš neatšķiras no citiem cilvēkiem un viņš ar nepacietību gaida savu militāro izaugsmi. Vienu mirkli viņš pat sāka domāt, ka viņa mūziķa karjera ir beigusies, bet tad 2 nedēļu pamešanā agrajā jūnijā viņš ierakstīja 5 dziesmas Nešvillā. Agrā augustā saņēma sliktu ziņu, pēc kuras viņš steigšus iesniedza lūgumu apciemot māti. Viņai bija hepatīts. Viņas stāvoklis strauji pasliktinājās. Pēc 2 dienām, viņa nomira. Viņa mātei bija tikai 46 gadi un nāves iemesls - sirds atteicās strādāt.

Viņu saiknes bija ļoti tuvas jau no pašas bērnības. 

Pēc armijas treniņa viņš iestājās 3. apbruņotajos spēkos Vācijā. Tur viņš iemācījās gan karatē, gan praktisko eveņģēlismu, kā rezultātā viņš pieņēmās garīgājā spēkā un zaudēja svaru. karatē viņš studēja cītīgi, vēlāk to iekļaujot viņa uzstāšanās laikā.

Sava dienēšanas laikā, viņš Vācijā, Frīdbergā, satika savu pirmo mīlestību, viņa tolaik bija tikai 14 gadus veca meitene, Priscila. pēc 7 ar pus gadiem viņi apprecējās. meitene norūpējusies no sākuma, ka tās spētu iznīcināt viņa karjeru. Viņš nolēma uzstāties savas dienēšanas laikā, lai saglabātu kontaktu ar lokālajiem. Viņš izlaida 10 hitus, kas pasauli satricināja un ierindojās top 40 singlos.  Dziesmas nokļuva līdz top 3. Pasaule ieraudzīja, cik spējīgs dziedātājs viņš ir. Viņš atrgriezās šovinisma pasaulē un filmējās pat filmā. Pēc 7 gadu šovinisma televīzijā, tad nu viņš atgriezās uz skatuves. 

Viņš izšķīrās no savas sievas 1973. gadā, kas negatīvi attainojās viņa karjerā un veselībā.  Viņš bieži pirms pēdējās grandiozās tūres, mēģinājumos nokrita, raudāja un nespēja pakustēties. Daži, kuri strādāja tajā ierakstu studijā jautāja, vai nebūtu drošāk atcelt šo tūri, bet Preslijs, neskatoties uz savu stāvokli turpināja savu darbu uz skatuves.1977. gadā viņu atrada viņa vannas istabā uz grīdas, viņš nespēja vairs atbildēt. Tieši pirms viņam bija jādodās uz tūri. Viņu ārsti centušies atdzīvināt, bet neveiksmīgi. Viņš mira 3:30 Baptistu memoriālajā slimnīcā. Viņu apglabāja blakus viņa mātei. Autopsijā viņa nāves iemesls bija sirds atteikšana. Daudzi domāja, ka pie tā vainīgas bija narkotikas, bet cilvēki, kas veica autopsiju, atzinuši, ka tās bija zāles, ko izrakstīja viņa zobārsts. Protams uz zālēm viņam izrādījusies asa alerģija.

Preslijs savas dzīves laikā filmējies 33 filmās un izdevis 23 albumus.

Karalis ir fiziski miris, bet mūsu sirdīs viņš dzīvos vienmēr. 

Paldies par uzmanību!
 

 


Vēl nav neviena komentāra, esi pirmais!