bilde ko parada kad esi afk par ilgu
0
blogs

"Kyoto Animation" ugunsgrēks!

Blogu izveidoja Enemijs • 2019. gada 22. jūlijā, 16:12

 

Kas, kur un kā.

18.07.19.. Japāna, Kyoto. 10:30 pēc Japānas laika, Latvijā 4:30 naktī.

Kāds vīrietis ierodas "Kyoto Animation" animācijas studijā. Atri vien viņš sāk visu apliet ar degvielu, it īpaši ieejas durvis, bet arī tuvumā esošos animācijas studijas darbiniekus. Un ātri vien viņš visam pielaiž uguni un pie reizes arī kliedz "Mirstat!".

Viņš mēģina bēgt, bet viens no animācijas studijas darbiniekiem viņu noķer un dedzinātājs saļimst tur pat uz vietas, un ap viņu ātri vien apskrien policija. Policijai vedot viņu prom, viņš izliedz, ka šī animācijas studija esot nozagusi noveles, idejas no viņa, vai arī vispārīgi, plaģiātisms utt. Dedzinātājs pats ar ieguva vairākus apdegumus.

Tikmēr animācijas studiju ikšēji pārņem liesmas un indīgi dūmi, bet tās darbinieki mēģina izglābties. Takā dedzinātājs tīši aizdedzināja galveno ieeju, tad darbiniekiem nācās ātri meklēt citas izejas. Tiem kam sanāk tie mēģina tik ārā pa logiem, bet daudziem tas nesanāk. Kā arī ārpusē esošie ļaudis mēģina viņiem palīdzēt.
19 no mirušajiem tika atrasti ēkas trešajā stāvā pie kāpnēm kas ved uz jumta. Tiek noprasts ka viņi mēģinājuši izglāties tiekot uz jumta, bet viņiem tas nesanāca. Nav minēts ka tā ir, bet iespējams jumta duvis bija aizslēgtas.

Pie ātras uguns un indīgo dūmu izplatīšanās ēkā un lielā daudzuma mirušo ir vainojami vairāki faktori - šai ēkai nebija ūdens smidzinātāju (tie kas pie grieztiem izsmidzina ūdeni ugunsgrēku gadījumos), nebija neviena ugunsdzēšamā āparāta. Pati ēka arī bija laikam veca no 2. Pasaules Kara laika. Tā kā šī bija animācijas studija, tas šeit esošie materiāli bija no papīra. Un tur bija spirāl veida kāpnes, kas tieši ļāva daudz vieglāk izplatīsies indīgajiem dūmiem uz augšējiem stāviem. Kā tiek minēts tad arī šai ēkai bija tikai viena izeja, kuru tieši tika aizdedzināta. Nav konkrēti minēts, bet tā liek noprast, ka izeja uz jumtu bija aizslēgta.

Tiek minēts, ka studija pirms tam pirms kāda laika saņēma nāves draugus, bet tākā tas bija anonīmi, tad pagaidām netiek vilka nekāda saikne ar šo notikumu.

Tiek arī minēts, ka viss kas atradās ēkā, kā datori, visi materiāli ir sadeguši pilnībā. ... all the waifus gone.
Šī esot bijusi viņu pirmā studija, tātad iespējams viņiem ir vēl kāda studija un viss tomēr nebūs zaudēts, un arī viņu galvenā ofisa ēka ir kādu 20 minūšu brauciena attālumā, tā kā varbūt arī tur kas glabājas.
Tā kā nav īsti zināms vai kādi materiāli tiešām ir zuduši pa visam, vai tiem ir bijušas kopijas citur, un tamlīdzīgi.
 

 

Upuri.

Tiek teikts, ka ēkā atradās apmēram bišk vairāk par 70 cilvēku. 2 tika atrasti pirmajā stāvā, 11 otrajā stāvā un 20 trešajā stāvā. Galu galā nomira 33 cilvēki, lielākoties no saindēšanās ar indīgajiem dūmiem. 35 tika ievainoti (ieskaitot dedzinātāju), kā kurš smagi vai viegli, bet 10 esot bijuši ļoti smagi ievainoti. Bet slimnīcā mira viens no izglābtajiem, tātad beigās miruši 34. Un lielākā daļa upuru bija sievietes.

 

Dedzinātājs.

Dedzintājās esot 41 gadus vecs vīrietis vārdā Shinji Aoba. Viņa motīvi vēl nav zināmi, jo policijai nav izdeviens viņu nopratināt, jo viņš pats guva smagus apdegumus un pats ir slimnīcā, un laikam bezsamaņā. Bet kā minēju, no tā ko viņš izkliedza notikuma laikā, tiek noprasts, ka KyoAni studija esot nozagusi kādu noveli vai ideju no viņa, tā teikt viņu piečakarējuši, bet nav nekas teikts ka tā būtu patiesība.
Viņš esot garīgi slims un viņš pirms tam jau esot bijis apcietinājumā. 2012. gadā viņš esot aplaupīji kādu veikaliņu ar nazi un viņam par to piesprieda 3 ar pus gadus cietumā.
Šī notiekuma vietā tika arī atrasti naži. Viens otrs informācija avots min, ka tie ir šī uzbrucēja naži, bet citur tiek minēts, ka tas vēl nav konkrēti zināms vai tie ir viņa.

 

Līdzjūtības, ziedojumi, reakcijas, un pārejais.

Daudz kur internetā daudzi ļaudis it īpaši fani ir izteikuši savu līdzjūtību, kā arī vairāki citu valstu augsta ranga pesonas, gan arī daudzu citu kompāniju personas.
Sentai Filmworks, kas ir animes izplatītājs amerikā uzsāka GoFundMe kampaņu "Help KyoAni Heal". Mērķis bija 750 tūkstoši $, bet vairāku stundu laikā tas pārsniedza 900 tūkstošus, bet kādas dienas laikā jau pāri miljonam. Un šī bloga veidošanas laikā saziedotā summa ir $1,914,890. ... #HelpKyoAniHeal
Kā arī daudzi fani devās uz digitālajiem veikaliem un nopirka viss kaut ko, bet pārsvarā to digitālo, lai savādākā veidā palīdzētu studijai ar ziedojumiem.

Kādā intervijā Kyoto Animation prezidents minēja, ka iespējams šī ēka tiks nojaukta un tās vietā tiks uzcelts parks un piemineklis notikušajam.

Kyoto Animation jeb KyoAni ir viena no Japānas animācijas studijām, kura vairāk fokusējās uz mierīga tipa, slice of life, romance, comedy animēm un pāris moe animēm. Moe - cute girls do cute things.
Viņu zināmākie darbi ir - ClannadLucky StarK-On!The Melancholy of Haruhi Suzumiya , Free!Sound! Euphonium / Hibike! EuphoniumKoe no Katachi / A Silent Voice filma un vēl daudzas citas.
 

Kamēr šis ir smags zaudējums anime faniem, anime industrijai un visvairāk šo mirušo un ievainoto darbinieku ģimenēm, drauigiem un darba biedriem, tikmēr pašai Japānai šis ugungrēks esot viena no nāvīgākajām slepkavībām Japānas vēsturē kopš 2. Pasaules Kara, un nāvīgākais ugunsgrēks pēdējos 18 gados kopš "Myojo 56 building fire" 2001. gadā.

 

Manas domas - Neko diži nav ko teikt. Sākumā no rīta uzzinot tas likās švaki un drausmīgi, bet vēlāk uz dienas un vakara pusi, kad tika paziņots ka puse darbnieku ir miruši, tad gan tas sāka justies baigi bēdīgi, i was sad af.
Jauki redzēt ka tik daudzi izsaka līdzjūtības un tik ātri ir tik daudz saziedots, bet diemžēl tā nauda neatgriezīs visus tos mirušos. Bet varbūt tas ir niecīgi un bezjēdzīgi, bet tomēr pats ar bišk noziedoju.
Bet nu es ceru, ka tie kas tika izglābti un paši izglābās atveseļosies ļoti labi un nezaudēs savu gara spēku un atsāks strādāt šajā jomā vēl labāk un stiprāk.


Pats neesmu īpašs šīs studijas fans, jo pats tik vienu otru animi no viņiem esmu noskatījis un likās tik tā ok nice nevis oh cool wow. Noskatījies esmu - Tamako MarketKyoukai no Kanata / Beyond the Boundary , Hyouka . Bet nu ir doma vēl ko skatīt no viņiem, it īpaši Koe no Katachi / A Silent Voice filmu, jo man plauktā stāv un esmu izlasījis visu mangas versiju, bet mani attur slinkums.

 

Informācijas avoti Wiki , AnimeNewsNetwork un pāris citi ziņu posti tur , apnews 1 , apnews 2 , apnews 3 , un varbūt vēl kur citur. ... par šo arī minēja Latvijas ziņu avotos. Gan internetā gan pa TV.

#KyoAniStrong
#PrayForKyotoAnimation
#PrayForKyoAni


2019. gada 23. augustā, 09:07
sad shit ngl
Vispopulārākie blogi šodien
Cik tu esi vecs prātiņā? :D
 Mans rezultāts: 30Pārspējiet sīkie :D Smuki izdevas sataisit ka caur blogiem var jau testu aizpildit :) jej
78 komentāri
1
Tomātu sēšanas atgādinājums
Nemanāmi ir pienācis jau marta vidus, jeb jau beigas drīzāk, kas dārza darbu darinātājiem liecina vienu – ir laiks sēt tomātus, lai maijā stādus varētu pārstādīt siltumnīcā un gaidīt sulīgos aug...
4 komentāri
0
Mans blogs, ieliek kloķi tavam Chemij! :D
8 komentāri
1
Kristaps Porziņģis
Dzīves dati - Dzimis 1995. gada 2. Augustā (21 gads)Pozīcija - Spēka UzbrucējsKomanda- New York KnicksDrafts - 2015. gads (izvēlējās kā 4. spēlētāju)Apraksts - Basketbolu aizsācis...
4 komentāri
2
Nepalaid garām gada lielāko notikumu Latvijas esportā!
Jau šajā nedēļas nogalē, 16-17.oktobrī, greznajās Royal Casino Spa & Resort Hotel telpās, Tērbatas ielā 73, Rīgā, norisināsies Spēlēt.lv CS:GO Akadēmijas finālturnīrs. Biļetes meklē &scaron...
0 komentāri
0
What is the max stage of fight in Runescape?
In the meantime, the Old School RS Gold group has an opportunity to replace the to be Tombs of Amascut rewards. They unveiled the rewards listing but after the demise of Nex, were given the idea that ...
0 komentāri
0
ātrs skrējējs
Kamieļi tika pirmo reizi izmantoti kā mājdzīvnieki pirms 4000 gadiemPasaulē ir apmēram 15 milijoni vienkupra kamieļu, kuri visi kalpo kā mājdzīvniekiVienkupra kamieļa sugas vā...
1 komentāri
0
harambe <3
Cilvēku DNS un gorillu DNS ir ļoti līdzīgiCilvēkam ar gorillu ir 95% - 98,5% līdzībaGorillas ir lielākie primātiVidējais tēviņš ir 1.65 - 1.75m garš un sver 1...
4 komentāri
0
bīstamākie izaicinājumi
Jā, man aptrūkas dzīvnieku par ko taisīt blogus. :(Šajā blogā apkopoju top5 bīstamākos un populārākos izaicinājumus internetā. Esmu pārliecināta, ka visiem šie izaicinājumi ir pazīst...
9 komentāri
0
Turcijā iespējams pilsoņkarš
Turcijas kurdu Tautas demokrātiskās partijas (HDP) līderis Selahatins Demirtašs pēc iepriekšējā vakarā notikušajiem turku nacionālistu uzbrukumiem partijas birojiem vairākās pilsē...
0 komentāri
0
Zilā brīnuma kameras atstāja pieci dzīvi palikušie
Sveiki,sis ir mans pirmais blogsLasot pasam sos materialus,nemaz prata nebij ienacis kad tik loti zinama vieta kurai ik ritu esmu gajis garam ir notikusas zverigas slepkavibas (materiali nemti no ...
0 komentāri
0
zemes lauva
Vārds hameleons cēlies no latīņu valodas vārda chamaeleō, kas latviski nozīmē zemes lauva.Hameleoni ir pazīstami ar spēju mainīt krāsu atbilsto...
5 komentāri
0
Septiņi lielākie meteorīti, kas atrasti uz mūsu planētas
1804. gada 5. aprīlī Peizli pilsētiņā Skotijā nokrita meteorīts, un nu šis notikums ir zināms kā pasaulē pirmā reģistrētā meteorīta piezemēšanās. Godinot šo nozīmīgo datumu, Skats...
3 komentāri
0
Čalis zogot aizmieg [LV[
Pirmdien Rīgas Latgales iecirkņa policisti saņēmuši izsaukumu uz Sparģeļu ielu, kur dzīvokļa saimnieki atnākuši mājās un atraduši tur guļam nepazīstamu vīrietis.Notikuma v...
9 komentāri
2
GEORGE HARRISON - GOVINDA
Esi kādreiz klausījies Europeanhitradio vai Superfm 5:00? Es esmu, un zini, lai cik dīvaini neliktos vienmēr skan viena un tā pati dziesma jeb George Harrison- Govinda.1.Tā nu sanāca, ka p...
2 komentāri
0
7 fakti par suņiem
Es zinu ka lielāko daļu jūs zinat bet tas ir priekš mana prieka!!!Man ļoti patīk suņi tieši tāpēc es izveidoju šo bloguIr lietas ,kuras mums ir pašsaprotamas sa...
5 komentāri
0
Velosipēds piesmej Ferrari
 Internetā publicēts video ar kāda šveicieša meistardarbu – velosipēdu, kas aprīkots ar reaktīvo motoru. Turklāt šī ietaise ir velnišķīgi ātra – klasis...
1 komentāri
0
"Kyoto Animation" ugunsgrēks!
 Kas, kur un kā.18.07.19.. Japāna, Kyoto. 10:30 pēc Japānas laika, Latvijā 4:30 naktī.Kāds vīrietis ierodas "Kyoto Animation" animācijas studijā. Atri vien...
1 komentāri
0
Vēl kaķīši
7 komentāri
0
gag9. 19
http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/a9YbpXK_460sv.mp4(Garš gifs aka mp4) http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/ae6jG6Q_460sv.mp4(garš gifs aka mp4)http://img-9gag-fu...
3 komentāri
0