Sastāvdaļas
Mīklai
125 g sviesta vai margarīna
325 ml kviešu miltu
50 ml Dansukker pūdercukura
1 ola
Pildījumam
500 g ābolu
250 g mandeļu masas
3 olas
3 ēd. kar. kviešu miltu
150 ml piena
50 ml Dansukker baltā smalkā cukura
Sajauc sastāvdaļas mīklai. Ļauj mīklai atdzist 30 minūtes.
Sakarsē krāsni līdz 200°C. Ieliek mīklu kūkas veidnē. Izlīdzina.
Samaisa mandeļu masu ar olu. Iejauc miltus un pēc tam pienu. Maisījumu ielej veidnē. Ābolus nomizo, izņem sēklotni un sagriež. Ābolu šķēles iespiež maisījumā. Pārkaisa ar cukuru. Cep krāsns apakšējā plauktā apmēram 45 minūtes.
Pasniedz remdenu vai aukstu. Labi garšos ar viegli sakultu putukrējumu vai creme fraiche, vaniļas mērci vai vaniļas saldējumu.
Pats vakar ēdu paštaisītu. Labi sanāca.