Sveiki kickieši.
Šodien jeb ,precīzāk sakot, vakardien pēcpusdienā izdomāju paladīties ar jums ar šo diezgan vienkāršo, bet paranormāli garšīgo recepti. Tātad uzmanību pievērsiet taj brūnajai vistiņai, kas redzama pievienotājā fotogrāfijā, jo tieši par to es rakstīšu.
Esmu pārliecināta, ka šeit ir kāds, kas gatavo un varbūt pat mīl to darīt, tapēc nolēmu pārmaiņas pēc padalīties ar savu pieredzi. Es un mana ģimene ļoti mīlam asus ēdienus, tapēc ieraugot šo recepti pinterest.com, es sapratu, ka tas ir tieši tas, kas man jāuztaisa vakariņās. Tātad, kas jums nepieciešams?
200 grami vistas filejas
ķiploka daiviņa
1 tējkarote eļļas (izmantoju olīveļļu)
3 ēdamkarotes sojas mērces (izmantoju dark soy sauce)
2 ēdamkarotes medus
2 ēdamkarotes srirancha mērce (taizemiešu mērce, tapēc ieteiktu meklēt to āziešu preču stendā)
3 ēdamkarotes ūdens
milti
ola
rīvmaize
Pagatavošanas laiks : aptuveni 30 minūtes
Grūtības pakāpe : ez
Pagatavošana:
Tā kā es nebiju pilnībā sagatavojusies, tad es nedaudz novirzījos no oriģinālās receptes. Sākumā es sagriezu gaļu vidēji lielos kubiciņos, nedaudz to pasālīju. Sakulu olu mazā bļodiņā, iebēru miltus šķīvītī (diemžēl man nebija rīvmaizes, tapēc aprobežojos tikai ar miltiem). Ņēmu katru vistas gabaliņu, apvārtīju to miltos pēc tam olā un tad principā vajadzēja apvārtīt to rīvmaizē, bet kā jau minēju, tās man nebija, tapēc apvārtīju to miltos. Gatavo gabaliņu novietoju uz cepamās pannas, kura bija pārklāta ar cepampapīru. Kad visi gabaliņi bija apvārtīti miltos un olā, un salikti uz cepamās pannas, es tos ieliku cepeškrāsnī uz 200 grādiem uz 15 minūtēm.
Kāmēr vista cepās, paralēli sagatavoju mērci. Sakapāju smalki ķiploka daiviņu, uzkarsēju pannu, ieliku tur tējkaroti eļļas un tad apcepu ķiplociņus. Kad tas bija izdarīts, es pievienoju sojas mērci, medu, srirancha mērci un ūdeni. Uz lēnas uguns to visu ik pa laiciņam apmaisīju. Pagaršojot, sapratu, ka mērce ir krietni par asu, tapēc pēc saviem uzskatiem pievienoju vēl 2 karotes ar sojas mērci, 2 karotes ūdens un vienu karoti medus. Pagaršojot, tā tik un tā likās asa af, bet tādai taj jābūt galu galā. Kad vista bija beidzot gatava, izņēmu to no cepeškrāsns un sametu visus gabaliņus mērcē, kas sildījās uz lēnas uguns. Visu smuki apmaisīju, lai katrs vistas gabaliņš būtu noklāts ar aso mērci. Tas arī viss. Ieteicams pasniegt uzreiz. Klāt uztaisīju rīsus un piegriezu augļus ar dārzeņiem, lai būtu ar ko remdēt asās sajūtas.
Protams, slinkajā variantā, jūs varat necept to gaļu cepeškrāsnī, bet gan vienkārsi, sagriežiet to kubiņos un apcepiet uz pannas un tad pievienojiet mērcei. Bet ,ja jūs nemoka slinkums un ir vēlme izmēģināt kaut ko jaunu, tad dariet pēc mana apraksta. Mana ģimene bija sajūsmā un teica, ka gaļa nemaz neesot bijusi TIK asa, jo garšojot mērci, likās, ka visi spļaus uguni.
Paldies par uzmanību.
Kakajin. Tu visu pa savam izdarīsi un tā vairs nebūs pat tuvu šajai receptei