bilde ko parada kad esi afk par ilgu
0
blogs

Datori.

Blogu izveidoja Latvians • 2016. gada 11. aprīlī, 22:12

1.Par un ap vispār datoriem.

1. kategorija – portatīvie datori.


Portatīvie datori pēc savas būtības un galvenajām funkcijām ir vēl dalāmi vairākās citās sadaļas, bet pieturēšos pie galvenās – vidusmēra lietotājam paredzētā kategorija, jeb portatīvie datori uz kuriem augstākā pilotāža ir palaist Photoshop, vai kādu 3d programmu, bet pārsvarā pieturas pie zināmām vērtībām – sērfošanas internetā un MS Office un citas, samērā primitīvas programmatūras lietošanas (ar primitīvu es šajā gadījumā apzīmēju resursus maz prasīgas programmas).
Cik esmu novērojis, tad cilvēki portatīvos datorus izvēlas pēc trim pamatprincipiem – “Vai pavilks to ko es lietoju ikdienā / regulāri?”, “Šim ir smuks dizains.” un “Šis bija lēts.” Par pirmajiem diviem punktiem man nekad nav radušies jautājumi, bet… Pirkt datoru ar domu – šis bija lēts ir lielākoties liela kļūda. Kādēļ? To paskaidrošu tirzājot lētā gala firmas raksta turpinājumā. Arī dizainam ir liela nozīme, jo ir nācies saskarties ar futūristiska paskata kompīšiem kas dēļ sava dizaina piemeklē regulāras problēmas. Piemēram viengabalainā enģīte kas kalpo, kā punkts displeja pacelšanas / nolaišanas funkcijai daudzo gadījumos var radīt problēmas – ar laiku nokalpojoties un sākot sprūst (it īpaši ja kaut kas iekļuvis, vai dabūjusi triecienu), tā var sākt lūzt. Tas pats var notikt ar šaurajām enģītēm – triecienu rezultātā, vai nepareizas datora pārvietošanas gadījumā tās sāks sprūst / lūzt.

2. kategorija ir stacionārie datori.


Datori kas stāv zem galda un vienīgā reize kad pēc būtības būtu jākustina – tīrot putekļus. Tā kā portatīvie datori ir spēruši lielus soļus pēdējos gados attīstībā un veiktspējā, tad stacionārie datori pārsvarā paliek kā biroju un specifisku darboņu rīks – dizaineru, geimeru. video cilvēku, lielu datu apjoma apstrādei un citiem, lielus resursus prasošiem darbiem. Pārsvarā šie datori tiek arī sakomplektēti no nepieciešamajām komponentēm, lai maksimāli piemērotos prasībām, cenai un ilgtspējīgai kalpošanai. Šī iespēja – maksimāli visas detaļas piemeklēt ir viena no lielākajām atšķirībām starp stacionāro un portatīvo datorus. Protams galvenā atšķirība ir nemainīga – stacionārais dators nav paredzēts regulārai pārvietošanai tālāk par “no viena istabas stūra līdz otram”.


3. kategorijā ietilpst serveri.


Šis ir pavisam cits stāsts – atšķirībā no iepriekš minētajiem datoriem šis ir paredzēts ļoti lielām slodzēm pie maksimālas efektivitātes, bet nav paredzēts darbam ar ierastajām lietām (jau minēto MS Office un sērfošanu internetā), bet gan web, datu, aplikāciju un citu lietu darbināšanai / glabāšanai no tā pirmās līdz pēdējai darbības stundai. Šis dators nevienā brīdī īsti nav piemērots lietošanai mājās, kā ikdienas darba dators. Vienīgs, ja jums ir vēlme pēc anormāli milzīgas failu glabātuves.

 

2.Konkrētas kompānijas un to analīze.

Tad nu tagad ķeršos pēc īsas un kodolīgas firmu iztirzāšanas. Atgādināšu, ka šis ir mans personīgais viedoklis un ir noteikti apstrīdams un papildināms, bet šādi es redzu esošo situāciju. Pluss, es rakstu par šo firmu piedāvātajiem portatīvajiem datoriem, ne viss piedāvājumu kopumā.

1. Asus / Acer.


Šīs abas kompānijas lieku zem viena punkta, jo atklāti sakot – vienlīdz sliktas kvalitātes portatīvie datori. Pareizāk būtu teikt – vienlīdz trausli. Jā, šī problēma ir raksturīga Asus / Acer dzelžiem. Pārkaršana, ātra nolietošanās, rūpnīcas brāķi ir ierasta problēma starp šo kompāniju veikumiem. Protams cena gan šiem datoriem ir jūtami zema salīdzinājumā piemēram ar Lenova un Dell datoriem. Cik esmu manījis, tad divsimt un augšu ir cena, kas tiek prasīta par šiem datoriem.


2. Samsung


Šī kompānija savus portatīvos datorus ir pašpikojusi no Dell Latitude sērijas, bet Dell darba zirgiem priekš vidusmēra datorlietotāja ar paaugstinātām prasībām. Līdz šim par šīs firmas datoriem nav nācies dzirdēt daudz slikta, jo tā teikt šis dators uzvedas tā, kā pret viņu attiecas. Esi rūpīgs un viss būs kārtībā. Kas ir pozitīvi Samsung – dizains. Par to viņi ir padomājuši. Bet tam visam bonusā nāk cena – četri simti un augšu. Ir pāris modeļi zem šīs robežas, bet ar to kas viņos ir iekšā nav jēga tik ļoti pārmaksāt dizaina dēļ.
Reitings no manis: (3/5 pelēm. Vienu peli atņemu dēļ cenas, kas dažbrīd tomēr ir nesamērīgi augsta un viena pele aizgāja jo ja rodas problēmas šim datoram, tad tās ir samērā stulbas (lādēšana, cdrom, draiveru neatbilstības un tādas, it kā sīkas, bet pretīgas problēmas, kas var rasties.)

3. Lenova


Lenova īsi skaidrojot ir praktiski tas pats IBM. Protams, tas ir brutāli teikts, jo tur ir sava vēsture, kas nav tik vienkārša, bet reālā dzīve ir apmēram tād.
Šeit es neko daudz nestāstīšu. Šai kompānijai ir savas saknes un tradīcijas, tādēļ ar ir kvalitāte. Gan dizainiski, gan dzelžos. Bet manuprāt, diemžēl viņi to neliek kopā – portatīvais dators ar smuku dizainu Lenovai ir samērā trausls (pie ekstremālāka dzīves veida spēj saplīst apmēram tikpat ātri, kā Acer / Asus, bet ja iet uz dārgāku galu, tad dizains paliek arvien lielāks klucis, bet izturības līmenis aug kopā ar jaunākajiem dzelžiem ko mēdz var salikt. Ne velti cena svārsta no trīs ar pus simtiem, līdz pusotram pustūkstotim. No šīs kompānijas iesaku ThinkPad sēriju, kas gan dizainiski izskatās diezgan raupji, bet viņos ir spēks (diemžēl arī cena).

4. Hewlett Packard / Toshiba


Pēc šīm rindiņām, mani, HP fani vēlēsies nolinčoBet diemžēl jāatzīst, ka šīs kompānijas portatīvie datori gadu gaitā ir zaudējuši savu kvalitāti. Arī mans pirmais portatīvais dators bija HP, bet apmēram 2002. gada ražojums. Ko lai saka – neiznīcināms. Tagad regulāri nākas lasīt par veselām sērijām datoru kas tiek atsauktas dēļ pārkaršanas, dēl kaut kādas detaļu nesaskaņas un visādu citādu nolaidību dēļ. Tieši pārkaršana ir viena no lielākajām problēmām. Jāsaka, ka gan pie cenas un dizaina tiek strādāts pietiekami labi – samērā lēti datori ar patīkamu dizainu. Visu šo pašu var teikt par Toshiba.
Lai nemālētu velnu melnāku nekā tas ir, tad varu teikt, ka HP stacionārie datori gan ir zvēri, kuriem ir labs dizains un dzelži (veikt spēja). Neesmu gan interesējies par cenu, bet nedomāju, ka kaut kas šausmīgi drausmīgs.

5. Dell


Jāatzīstas uzreiz – mana favorīt` kompānija no visām. Jo ražo kvalitatīvu mantu, atbalsta brīvā koda sistēmas un ļoti domā par dizainu. Kamēr Samsung un Apple ir nolēmuši karot, tikmēr Dell rīkojas. Kaut gan ar tirgu šai kompānijai nav bijušas problēmas. Galvenokārt jau savu divu vadošo sēriju rezultātā – Latitude un Alienware. Latitude – jau minētā darba klase, bet Alienware – vadošā portatīvo datoru sērija, kas paredzēta priekš geimeriem. 
Brīvā koda sistēma. Daudzi Dell datori nāk pamatā ar Linux vai vienkārši bez operētājsistēmas (DOS). Tas ir pozitīvi tādā ziņā, ka pērkot datoru, jūs maksāja arī par operētājsistēmu. Un tie ir sakot no 30 / 40 Ls līdz pat 80 Ls (atkarīgs no Windows versijas). Lētākos Dell var nopirkt pa 250 Ls. Mans personīgais viedoklis – ja kāds prasa ieteikt portatīvo datoru ko pirkt, tad uzreiz skatos pie šīs kompānijas piedāvātajiem variantiem.

6. Apple


Apple pielūdzēji – tālāk varat nelasīt, jo sevišķi neko jaunu nepateikšu.
Lieta tāda un apstākli sekojoši – Apple portatīvie vienmēr nāk komplektā ar MacOS. Pozitīvi, ka šī operētājsistēma ir balstīta un UNIX sistēmas, kas garantē lielāku drošību un veiktspēju par uz mazākiem resursiem. Sliktā ziņa – Apple ir savas lietas, ko viņi kontrolē un kas ir viņu nemainīga politika. Ir iespējamas neērtības un problēmas ar gadžetiem – webkameras, mikrofoni, klaviatūras utt. Ja ābolītim nepatiks, tad tam ir tikai divi varianti kā atrisināt – sarežģītais un dārgais. Vēl kas var sāpēt – NTFS failu sistēma tāpat vien neies. Kas nozīmē – usb atmiņas un ārējos cietos diskus, kas ir formatēti uz NTFS failu sistēmas, bez speciālām aplikācijām jūs nevarēsiet lietot. Protams tas nav tik sarežģīti, kā izklausās, bet tomēr, ja esat jauniņais Mac vidē, tad var sanākt galvassāpes.
Vēl kas ir pozitīvi – Apple ir jau pierādījis savu spēju ilgdzīvojošā starp portatīvajiem datoriem. Kas tomēr manuprāt ir galvenokārt UNIX sistēmas izmantošanas dēļ. Viena lieta, ko nedrīkst nepieminēt – ideāls priekš darba dizaineriem. Programmatūras nodrošinājums diezgan tuvs Windows izvēlei, dažās nozarēs pat plašāks. Bet stabilitāte ir manāms aspekts. Kopumā man ir radies iespaids, ka Mac ir radīts dizaineriem, kas vēlas modīgu, izturīgu darba staciju, ko var nēsāt līdzi. Bet lielais “bet” ir šīs kompānijas serviss Latvijā. Cik esmu dzirdējis, tad samērā slikts.

3.Gala secinājumi.

Neviens portatīvais dators nav perfekts, neviens no viņiem nav neiznīcināms un neviens nedomā saimnieka vietā. Ja ir jāizšķiras starp iespējām, tad es piedāvāju lētu Dell vai dārgu Samsung vai Mac.

Izmantotie avoti: http://sappy.mplab.lv/?p=694">http://sappy.mplab.lv/?p=694 būtu šitais, bet tā mājaslapa vairs nepastāv, laikam.

Nu un tad nekas cits neatlika un nokopēju No Šejienes  :neutral: 


2016. gada 12. aprīlī, 00:00
Neko jaunu te neuzzināju, bet raksts kā tāds noderīgs . . un jā, ļoti vēlams ievietot lejā saitu no kurienes ņēmi lai tu nepiesevinātos sev cita autortiesības
2016. gada 11. aprīlī, 22:51
Gala secinājums - kam par šo izveidoto būtu jāsaka paldies? Nedomāju, ka pats rakstiji. Ir aizdomas, ka šo ir rakstijis kāds cits. :P
Vispopulārākie blogi šodien
lemuri
* Lemuri ir nakts dzīvnieki un tie spēj pārvietoties bez trokšņa* Naktīs to acis spīd* Kādreiz uzskatīja, ka lemuri ir senču gari* Mūsdienās ir reģistrētas gandrīz 1...
7 komentāri
0
20 interesanti fakti.
Ko jūs domājat par kādu no šiem interesanti jocīgajiem faktiem? Kuriem jūs piekrītat un kuriem nē?1. Kurmis vienā naktī var izrakt 91 metru dziļu bedri.2. Vīrieša āda ir par 20...
1 komentāri
0
10 lietas ko nedarīt zombiju apokalipsē!
Hey , Hey Tauta! Šoreiz pastāstīšu 10 lietas ko nekad nedarīt zombiju apokalipsē. Protams , zombiji neeksistē un cerams , ka neeksistēs kaut vai kaut kas tamlīdzīgs varētu n...
7 komentāri
0
Hentai mouspads can talk!
Peļu paliktņi, tie tiek ražoti dažādos izmēros, no dažādiem materiāliem un dažādu viedu pat. Ir vienkārši parasti plakani, bet ir arī tādi "Ergonomiskie Peļu Paliktņi",...
4 komentāri
2
Tu Nopietni?
Es Tiko Pirms 5 minūtēm pasūtiju JB Serverī - 6000 JB Naudas , Niku Reģistrācija , VIP uz 4 dienām...Tagad priecīgs eju iekšā serverī (pirmo reizi vnk.) un ej cik gribi parāda '' Ki...
16 komentāri
3
aye-aye
* Aye-aye (latviski ai-ai, bet viņš angliski krutāk skan) jeb slaidpirkstainis ir lemūrveidīgo pārstāvis, kas dzīvo Madagaskarā;* To sauc par aye-aye, jo būdams pārsteigts, tas izd...
2 komentāri
0
BĒRNĪBAS 14 populārākās multenes/multfilmas kuras tu varētu zināt!!!
1.Naruto2.Sūklisbobs kvadrātbiksis.3.Miki pele.4.Skubijs DOOOO!!!!5.Teletubiji :D6.Dora un zabaks.7.Diego.8.Yugio.9.Beibleidi.10...
12 komentāri
0
10 Fakti Par Spokiem.
Hey , hey tauta!Šoreiz pastāstīšu 10 faktus par spokiem.1.1.  Ir pierādīts , ka spoki naktīs ir daudz aktīvāki nekā dienās , jo tad netiek izmantota tik daudz elektrība/...
3 komentāri
0
5 FAKTI #4
1. Eksperimentā noskaidrots, ka kaķiem patīk klasiskā mūzika, bet nepatīk metāls. (Sīkāk apakšā↓)Zinātnieki mēģināja izpētīt, kādu fizioloģisku ietekmi mūzika atstāj uz kaķiem, kuriem ...
1 komentāri
0
Septiņi lielākie meteorīti, kas atrasti uz mūsu planētas
1804. gada 5. aprīlī Peizli pilsētiņā Skotijā nokrita meteorīts, un nu šis notikums ir zināms kā pasaulē pirmā reģistrētā meteorīta piezemēšanās. Godinot šo nozīmīgo datumu, Skats...
3 komentāri
0
saules eņģelis
Surikatam ir mazs, slaids augums, ar īsspalvainu, tievu asti un garām, smalkām kājām;Surikati ir populārākie un iemīļotākie dzīvnieki Āfrikā;Surikatus uzskata par sa...
3 komentāri
0
Misters Bīns
 Interneta jokdari «atdzīvina» Misteru Bīnu vēl neredzētos tēlosInternetu sākušas pārpildīt «uzlabotas» fotogrāfijas, kurās visiem zināmu filmu varoņu, slav...
4 komentāri
0
Briti nobalsojuši par izstāšanos no ES
Vēsturiskajā referendumā par Lielbritānijas turpmāko dalību Eiropas Savienībā (ES) ar nelielu pārsvaru uzvarējuši ES pretinieki, vēsta raidsabiedrība BBC.Par izstāšanos no ES nob...
4 komentāri
0
Dinazauru Suga Atklāta Kas Dzīvojusi Aiz Polārā Loka :)
Sveiki kikieši ,Šodien pastāsīšu par jaunu atklātu dinazaura sugu kas dzīvojusi aiz polārā loka. Saku uzreiz teksts būs garš un domāts tikai tiem kam interesē šā...
0 komentāri
0
MLG Alphabet
 Note: sis blogs ir offtopic,ja nepatiik ej prom. Varbut kads nezin alfabeetu un tagad vares iemacities :A-AirhornB-BanterC-CringeD-DoritosE-Ethan BradberryF-FedoraG-G...
1 komentāri
0
Fakti, fakti, fakti
Fakti, fakti un fakti, zinātniski pierādīti un neapstrīdami. Kaut kas, kam mēs ticam, uzskatot to par zinātniski pierādītu patiesību.1.2.3.4.5.6....
4 komentāri
0
Lamuvārdi
takā daudzi 11gadīgie zin daudz lamuvārdu es izdomāju uztaisīt blogu... es nezināju kādu kotegoriju uzlikt es uzliku interesantu jo man pašam ir 11 gadi  2. PUNDURPŪSLIS&n...
11 komentāri
3
Skolotājas. mmmm.
Stāsts par atgadījumu kādā mazā Luiziānas štata pilsētiņā, kur divas seksīgas vidusskolas skolotājas nodevās mīlas priekiem trijatā ar kādu 16 gadīgu skolnieku. :yn:Iepazīstieties ar di...
7 komentāri
0
Kaķīši
Nu ko , fakti par mūsu mazajiem draugiem kaķīšiem.1. Kaķiem uz ķermeņa nevar būt sviedru.Uz viņu ķepu spilventiņiem ir sviedru dziedzeri.2. Dārgākais kaķis mazais Nikijs,savam ī...
0 komentāri
0
Bēglis- Mārtiņš ???
M​ārtiņa Gricmaņa atāls radinieks ,no bēgļu frontes ??? :D  
3 komentāri
0