bilde ko parada kad esi afk par ilgu
0
blogs

Dīvainākās lietas tuksnesī

Blogu izveidoja sсhoKKur- • 2017. gada 16. jūlijā, 22:19

Tuksnešos ir daudz kas paslēpts. Tie tomēr aizņem 1/3 no sauszemes un tur ir tikušas atrastas pat veselas pilsētas, nemaz nerunājot par mazākiem, bet ne mazāk vērtīgiem atradumiem. Taču ko nu par to, cilvēki ir arī speciāli kaut ko atstājuši tuksnesī. Lai tikai tas būtu jocīgi.

 

Marfa PradaInstācijja kas... Autors: Lestets Dīvainākās lietas tuksnesī

Marfa Prada

Instācija, kas atrodas Teksasā, netālu no Meksikas robežas, pēc mākslinieku vārdiem ir poparhitekrūras mākslas projekts. To izveidoja 2005. gadā un aprīkoja ar īstām Pradas somiņām un kurpēm. To nebija iecerēts labot, bet sešas dienas pēc atklāšanas to izdemolēja un aplaupīja. Instalācija, kas maksāja 80 000 $, tika salabota un aprīkota ar signalizāciju. Tagad pārkvalificēta par muzeju, lai pasargātu no nojaukšanas. Prada šādu reklāmu nekad nav pasūtījusi.

 

 

 

Betona bultasKas var likties... Autors: Lestets Dīvainākās lietas tuksnesī

Betona bultas

Kas var likties kā nesaprotami veidojumi, ir daļa no navigācijas sistēmas lidmašīnām. Pirms GPS ēras arī lidmašīnas orientejās pēc redzamajiem objektiem un šīs betona bultas bija daļa no Transkontinentālās gaisa sistēmas, kas ievērojami saīsināja pasta nosūtīšanas laiku no Ņujorkas uz Losandželosu 20. gs. 20-tajos gados. 

 

 

 

Telefona būdiņaMohaves... Autors: Lestets Dīvainākās lietas tuksnesī

Telefona būdiņa

Mohaves tuksnesī uzstādīja telefonu 1948. g. Tas bija paredzēts vietējiem šahtas strādniekiem un tiem, kas aizmaldījušies tuksnesī. Līdz tuvākajam ceļam no tās bija 13 km. Telefona būdiņa kļuva par interneta sensāciju 1997. g., bet divus gadus vēlāk pie tās 32 dienas nodzīvoja vīrietis, kurš apgalvoja, ka Svētais gars licis viņam atbildēt uz zvaniem. 2000. g. to demontēja

 

 

 

Tuksnescarona elpaKo daži... Autors: Lestets Dīvainākās lietas tuksnesī

Tuksneša elpa

Ko daži uzskata par citplanētiešu veidotu figūru, ir mākslinieka izveidota instalācija 1997. g. Ēģiptē., kas ir kā simbols bezgalībai. 

 

 

 

Atari lielākā... Autors: Lestets Dīvainākās lietas tuksnesī

Atari lielākā izgāšanās

Kas bija iecerēts kā veiksmīgs biznesa plāns, kļuva par lielāko katastrofu Atari kompānijai. Pēc Spilberga filmas E.T. veiksmes 1982. g. tika pasūtīta videospēle. Parasti videospēļu izstrādei vajag mēnešus, bet šajā gadījumā termiņš bija vien 6 nedēļas, kam bija šausmīgas sekas. Pēc iznākšanas pārdeva 1,5 miljonus spēles eksemplāru un nedaudz vēlāk pilnīgi neko. Ko darīt ar pāri palikušajiem nekvalitatīvās spēles eksemplāriem? Protams, aprakt Ņūmeksikas tuksnesī. Precīza atrašanās vieta nebija zināma līdz 2014. g. kad spēli izraka un vēlāk pārdeva eBay.

 

 

 

Tuksnescarona rokaVēl viena... Autors: Lestets Dīvainākās lietas tuksnesī

Tuksneša roka

Vēl viena mākslinieka 11 m instalācija, kas atrodas Čīlē, Atakamas tuksnesī. To uzbūvēja 1992. g. kā simbolu cilvēku bezpalīdzībai un ievainojamībai. To var ieraudzīt pat Google kartēs.

 

 

 

Slepens peldbaseinsMohaves... Autors: Lestets Dīvainākās lietas tuksnesī

Slepens peldbaseins

Mohaves tuksnesī atrodas austriešu mākslinieka radīts peldbaseins. Tiem, kas vēlās izpeldēties, nāksies to pameklēt, jo norādes uz to nav atstātas. Bet neaizmirstiet paņemt līdzi arī ūdeni. Lai arī baseinu var noslēgt, ūdens tajā būs iztvaikojis. 

 

 

 

Lībijas stiklsViens no... Autors: Lestets Dīvainākās lietas tuksnesī

Lībijas stikls

Viens no retākajiem iežiem uz zemes, kas ir atrodams tikai Ēģiptē. No tā bija pat izgatavots kulons, ko atrada Tutanhamona kapenēs. Nav īsti skaidrs, kā tas ir radies, bet viens no pieņēmumiem ir, ka pirms 30 miljoniem gadu nokrita meteorīts, kura trieciena rezultātā tika izkausētas smiltis. 

 

 

Avots: spoki.lv


2017. gada 12. augustā, 22:14
bija intresanti lasit, cik tālu cilvēki nonākuši, pārdod videospēles, kuras izraktas tuksnesī :jack: :jack:
2017. gada 16. jūlijā, 23:06
tā roka tāda ķip zdarova :D