bilde ko parada kad esi afk par ilgu
Citi apskati
0
0
topic
Strīds starp Irānu vs. ASV un Izraela
VonrLyStap
Jauniņais
bijušais apskatu veidotāj...
140 atbildes forumā
Online: 23h 59m 08s
Redzēts 2017. gada 17. decembrī, 23:59
2 Brīdinājumi
Pievienots, 2014. gada 10. februārī, 20:47

Tādat ,šodien lasiju DELFI un skatos ,baismas ziņas.

 

09.02.14 

 

Reaģējot uz ASV kara flotes klātbūtni Persijas līcī, Irānas karakuģi pirmo reizi kuģos cieši gar ASV jūras robežām Atlantijas okeānā, paziņojis augsta ranga Irānas karaflotes komandieris. Par to vēsta raidsabiedrība BBC.

"Irānas kara flote tuvojas ASV jūras robežām un tas ir vēstījums," Irānas ziņu aģentūra IRNA citē admirāļa Adma Afšina Rezajī Hadada teikto.

Irānas eskadras mīnu kuģis un apgādes kuģis ar helikopteru uz klāja ceļojumu sāka jau janvārī. Atlantijas okeānā tie iebrauca caur Dienvidāfrikas ūdeņiem, par admirāļa teikto ziņo IRNA. Misija ilgs trīs mēnešus.

Paziņojums izskan laikā, kad Irāna cenšas demonstrēt savu spēku Tuvajos Austrumos un ārpus to robežām, norāda novērotāji. Irānas aģentūra FARS vēsta, ka tā ir atbilde pieaugošajai ASV flotes klātbūtnei Persijas līcī.

Irānas paziņojumu par tuvošanos ASV jūras robežām apšauba kāda aģentūras "Reuters" aptaujāta aizsardzības amatpersona Vašingtonā, piebilstot, ka kuģiem ir tiesības brīvi darboties starptautiskajos ūdeņos.

ASV un tās sabiedrotie regulāri rīko flotes mācības Persijas līcī, norādot, ka to dara, lai saglabātu "brīvu kuģošanu" ūdeņos, caur kuriem iet 40% pasaules pa jūrām eksportētās naftas.

Bahreinā, kas atrodas Persijas līča Irānai pretējā pusē, bāzējas ASV Piektā flote ar aptuveni 5000 cilvēku lielu personālu, skaidro BBC.

 

10.02.14

 

Irānas valsts televīzija piektdien pārraidījusi dokumentālo filmu, kurā ar datorsimulācijas palīdzību attēlots pretuzbrukums Izraēlai, vēsta laikraksts "The Jerusalem Post".

Filma ir apspēlēts hipotētisks scenārijs, kā Irāna rīkotos gadījumā, ja ASV un Izraēla uzbruktu Teherānas kodolobjektiem. Datorsimulācijā, kas kombinēta ar dokumentāliem kadriem, redzams kā Irānas bezpilota lidmašīnas apšauda Izraēlas pilsētu Telavivu un Haifu, kā arī amerikāņu aviācijas bāzes kuģi "USS Abraham Lincoln".

Filmā ielikta Irānas augstākā līdera ajatollas Alī Hamenei uzruna kara skolas audzēkņiem 2011. gadā.

"Ikvienam, kurš domā uzbrukt Irānas Islāma Republikai, ir jābūt gatavam saņemt spēcīgus sitienus ar dzelzs dūri no Bruņotajiem spēkiem. Un Amerikai, tās reģionālajām marionetēm un tās sargsunim - Cionistu režīmam - ir jāzina, ka Irānas tautas atbilde jebkurai agresijai, uzbrukumiem, vai pat tikai draudiem, būs atbilde, kas tos sagraus no iekšpuses," brīdina ajatolla.

 

Irānas retorika pēdējās dienās kļuvusi draudīgāka. Piektdien Irānas mediji ziņoja, ka valsts karakuģi tuvojas ASV jūras robežām.

Vēstīts, ka Izraēla un Rietumvalstis Irānu tur aizdomās par mēģinājumu radīt kodolieročus. Izraēla ir devusi mājienus, ka ir gatava izmantot militāru spēku, lai nepieļautu, ka Teherānas rokās nonāks atomieroči. Uzbrukuma iespēju, ja diplomātiskie līdzekļi nesniegs rezultātu, nav noliegušas arī ASV amatpersonas.

Teherāna un Rietumvalstis ir iesaistījušās sarunās par kodolprogrammu, kas pēdējā laikā ir devušas cerību nesaskaņu nolīdzināšanai. 24. novembrī Irāna un lielvaru grupa P5+1 - ASV, Lielbritānija, Francija, Krievija, Ķīna un Vācija - Ženēvā panāca pagaidu vienošanos, kas paredz Teherānas kodolprogrammas ierobežošanu apmaiņā pret Irānai noteikto starptautisko sankciju mazināšanu.






Filmiņa ,kurā parādīts ar datorgrafikas palīdzību ,kas notiks ,kad notiksies uzbrukums Irānai.

 

http://www.youtube.c...pcHl2jj20#t=302

_*UnDerTaKeR*_
Jauniņais
188 atbildes forumā
Online: 00s
Redzēts 2014. gada 05. maijā, 17:56
Pievienots, 2014. gada 10. februārī, 21:45
0
post

Malacis, bija interesanti uzzinaat jaunumus!!! <img class="bbc_emoticon" src="https://www.kick.lv/assets/img/emoticons/2/smile.gif" alt=":)" title=":)" />

wavy.g
V.I.P.
Veterāns
1880 atbildes forumā
Online: 11d 16h 30m
Redzēts 2020. gada 29. aprīlī, 17:51
Pievienots, 2014. gada 10. februārī, 22:14
0
post

Izlasiju līdz galam.

Diegan interesanti paklausīties šitos karotājus. <img class="bbc_emoticon" src="https://www.kick.lv/assets/img/emoticons/2/lough.gif" alt=":D" title=":D" />

47th
V.I.P.
3461 atbildes forumā
Online: 53d 18h 9m
Redzēts 2020. gada 19. aprīlī, 14:44
Pievienots, 2014. gada 10. februārī, 22:20
0
post

Kaput.

Heat
Jauniņais
167 atbildes forumā
Online: 00s
Redzēts 2014. gada 03. aprīlī, 19:02
Pievienots, 2014. gada 10. februārī, 23:35
0
post

Ej di*st, kad beidzot būs 'world peace' ko simts organizācijas 'cenšās panākt' bet tad tajā pašā laikā atbalsta 'nuclear weapons'..this shit don't make sense bruv.

Lietotāji skatās šo tēmu: 0
Lietotāji, kas ir lasījuši šo tēmu: 3 ( 465 skatījumi )
Tessa&Hardin, Kiwi :], ~Evils~