bilde ko parada kad esi afk par ilgu
Citi apskati
1
0
topic
[Vērts zināt] Bīstamākās narkotikas - heroins.
VonrLyStap
Jauniņais
bijušais apskatu veidotāj...
140 atbildes forumā
Online: 23h 59m 08s
Redzēts 2017. gada 17. decembrī, 23:59
2 Brīdinājumi
Pievienots, 2014. gada 09. martā, 21:56

Pirms lasat rakstu ,tad neaizmirstat šo:

 

  • Lietot narkotiskās vielas ir ļoti bīstamas ,jo no tām var gan nomirst ,gan dabūt problēmas ar veselību
  • 99% ,ka pēc 1-2 reizes narkotiku mēģināšanas jums radīsies atkarība
  • Visi stāsti ,kas tiek attēloti šajā rakstā ir pavisam reāli un tos stāsta reāli cilvēki ,kuriem ir/bija pieredze
  • Raksts nemudina jūs lietot narkotikas ,bet gan atturēt

 

 

Heroīns ir viens no stiprākām narkotikām pasaulēm. Ja jūs pat domājat ,ka pēc vienas reizes jums neradīsies atkarība no heroīna ,tad jūs ļoti stipri kļūdieties. Mūsdienās heroīns ir vislētākais ,tīrākais ,kā jebkad bijis. Ap 85% heroīna iet no Afganistānas un heroīns uztur jau pieredzējušos narkomānus ,kā arī atrod jaunus narkomānus. 

 

Apmēram šādi tiek audzēts heroīns - 

 

Parasti viss sākās no auga ,kas ir ļoti īpašs un tas saucās Mak (nezinu ,kā oriģināli saucās). Šo augu jūs varat redzēt bildē.  Šīs augs spēj mainīt. Tas maina cilvēkus un tie kuri audzē šos augus bija arī pašiem pirmā reize.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Stāsts:

 

"Džena pirmo reizi iepazinās ar narkotikām Čigākas vilcienā 1997. gadā ,tad viņai bija 15 gadi. Viņa bērnībā bija laba meitene ,kurai bija labas sekmes un viņai bija daudz draugu. Bet viņai patika izklaidēties ,kas nozīmēja lietot narkotikas. Viss sākās ar draugu tusiņiem. Viņiem bija smieklīgi un jautri. Tas viss izmainijās tajā dienā vilcienā. Nepazīstams cilvēks viņai piedāvāja pamēģināt jaunu kaifu un viņš to nosauca par "balto". ,tas ir ielu nosaukums heroīna. Viņa paņēma narkotikas ,pasauca draugus uz mājām ,jo viņai mājās nebija vecāku. Viņai bija ļoti labi un viņa nodomāja ,ka viņa atrada to ,ko viņa grib. Tā tas arī turpinājās ,viņa labi mācijās un viņas vecāki nenojauta to ,ka viņas meita lieto narkotikas. Viņa lietoja heroīnu katru dienu - skolā ,mājās un visur citur ,kur tas bija iespējams. Uz katru stundu viņa gāja zem kaifa. Bet heroīna atkarība gāja ilgi un kādu dienu ,lai būtu stiprāka deva ,tad viņa sāka izmantot šprici ,kā arī visi heroīna lietotāji ,tad viņai bija 16 gadi. Kad viņa sāka lietot heroīnu ,tad pa 2,5$ viņa varēja sajust kaifu uzreiz ,bet pēc kāda laika viņa to sajuta vēlāk. Viņai tas ļoti patika ,jo ,kā viņa saka ,tad visi muskuļi atslāba ,viņai palika silti un viņa vienkārši kaifoja. Pēc kāda laika viņai atkrita visas vērtības - skola ,vecāki un viņas vērtība palika - heroīns un tas nozīmē ,ka viņa palika narkomāne." Pēc kāda laika viņa sāka zagt ,jo uz heroīnu viņai aizgāja ap 100$ jeb 70E. Pēc laika viņa sāka neiet uz skolu ,viņu izmeta no skolas un pēc kāda laika viņu policija noķēra par heroīna uzglabāšanu ,bet katru reizi ,kad viņu izlaida no policijas ,tad vinā atkal sāka melot,zagt ,lai dabūtu jaunu devu. Viņu nekas nevarēja apstādināt ,jo atkarība bija pārāk stipra. Kādu dienu viņa ar puisi aizgāja uz istabu ,lai dabūtu devu ,bet viņa nokrita komā(šādi gadijumi ir bieži) ,jo organisms saņem pārāk lielu devu ,bet puisis neizsauca ārstus. Pēc tā gadījuma mamma viņai teica : "Vai nu ej projām no mājām ,vai sāc ārstēties no narkotikām". Viņa izlēma ārstēties un pēc tās reizes viņa vairs nelieto narkotikas 7,5 gadus ,bet ir viens bet ,jo ja heroīnu lieto ilgu laiku ,tad atkarība un gribēšana pret heroīnu paliek uz visu dzīvi ,tāpēc pret to ir jācinās vienmēr.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Šādi izmainās cilvēka seja pēc dažām lietošanas reizēm heroīna.

 

 

 

 

Tikai 90-gados heroīna izmantošana pieauga uz 2 reizēm.  Bet tad tika ievests lētāks ,kvalitatīvāks heroīns un to sāka lietot cilvēki ,kuri pat agrāk negribēja un nedomāja par to lietošanu. 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Stāsts:

 

"Es agrāk domāju ,ka pēc vienas reizes es atmetīšu heroīnu un nelietošu to ,bet viss notika pats pa sevīm un ieejat tādos apstākļos no kuriem nav izejas. Man agrāk bija labs darbs ,kurā es pelnīju vairāk par 1000$ nedēļā ,man bija dzīvoklis un sieva. Un pēc kāda laika es to visu pazaudēju ,jo es gribēju vairāk un vairāk heroīnu. Parasti cilvēki no rīta pamostās un brokasto ,bet mēs pieceļamies un sākam lietot heroīnu. Visa mana diena notiek tikai ap heroīnu. Man gribētos ,lai es vairs nekad nelietotu heroīnu ,bet tagad jau ir par vēlu. "

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
7. oktobrī 2001. gadā ASV un citas valstis uzsāka kara darbību Afganistānā. To mērķis ir nogalināt Osamu bin Ladenu un nogalināt visus Alkaidu. Decembrī izdevās padzīt Talībus no Afganistānas valdības varas ,bet ,lai būtu iztika ,tad Afganistānā sāka audzēt heroīnu. Dēļ šī miljonu cilvēku pamēģināja heroīnu un "uzsēdās" uz tā. Norvēģijā ir viens no augstākajiem dzīves ilgums ,bet pēdējā laikā te palika daudz narkomānu un tā tika atzīta par Eiropas pilsētu "Pārdozēšanas"  Pa Oslo tiek lēsts ,ka te ir ap 10000 heroīnu narkomānu un visi viņi lieto Afganistānas heroīnu. 
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Stāsts:
 
Vīrietis no Oslo saka savu pieredzi un domas. "Viņš vairākus gadus eksperementēja ar heroīnu ,bet tagad viņš uz viņa "uzsēdās".  Lai arī viņš grib ,lai tas tā nebūtu ,bet viņš saprot un atzīst ,ka heroīns palika visa viņa dzīve. Viņš ļoti grib dzīvot normālu dzīvi - iet no rīta uz darbu un vakarā atgriezties mājās ,bet tā vietā visa viņa diena aiziet uz to ,lai atrast naudu uz heroīnu un atrast heroīna devu. Tas apgrieza viņa dzīvi. Katru dienu viņš ar savu meiteni dodās uz pilsētu ,lai pārdotu žurnālus un sakrātu naudu uz heroīna devu. Ap pusdienas laiku viņiem gandrīz vienmēr ir nauda uz devu un viņi dodas pie patstāvīgā dīlera ,lai nopirkt devu. Pēc šitā visa viņi jūtās labi ,bet no āras izskatās ļoti briesmīgi. Atkarība ir daļa no viņu attiecības. Uz vakara pusi viņa atrada vēl naudu ,lai dabūtu 2. devu. Pēc dažām sekundēm ,kā viņš iedūra šprici ,tad viņš sāka just - patīkama sajūta visā ķermenī ,siltums. Pēc pirmās reizes es domāju ,ka es nomiršu...Viņš nokrita uz zemes un aizmiga...Lai arī kā mēģinātu atmest heroīnu ,tomēr es to atlieku. Es baidos no lomkām ,kā arī es zinu ,ka ja es atmetīšu lietot heroīnu ,tad mana meitene pametīs mani ,jo vinā jau zin ,ko nozīmē lomkas. Viņš saka: "Es ļoti atvajnojos par to ,ka es sagādāju sāpes savai ģimenei un saviem draugiem ,jo man patiešām žēl ,jo ģimene lika uz mani cerības ,bet es tās neizdariju."

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Tas viss notiek ne tikai Oslo ,bet gan Londonā ,Maskavā ,Romā un citur ,un tas viss nāk no Afganistānas. Afganistānā 1996. gadā pēc vairākām tautas kaujām Talībi saņēma varu visā Afganistānā un viņi sāka samazināt Mack'a (heroīna) audzēšanu ,bet starptautiskā spriedze un miljoni ASV dolāru izmainīja viņu domas. 2001. gadā Talībi gandrīz iznīcināja heroīna audzēšanu ,bet ASV iebrukšana visu izmainīja ,kad Talibāni tika noņemti no varas ,tad heroīna audzēšana atkal uzlidoja līdz debesīm. Afganistānā audzē uz 30% vairāk heroīna nekā to vajag visā pasaulē. 

Ja heroīna lietotāji cīnās un nelieto to vairāk par 8 stundām ,tad viņiem saucās tā saucamās "lomkas". Tas ir drudzis ,vemšana un sāpes muskuļos ,tāpēc viņiem vajag vēl vienu devu. Heroīna lietotāji ļoti bieži pamostoties sāk vemt ,jo tie nav dabūjuši ilgu laiku devu. Lai arī kā robežsargi Afganistānā mēģinātu noķert kontrabandistus ,tomēr viņi pat nenoķer vairāk par 10%. Kontrabandisti heroīnu slēp visur - maizē,riekstos ,sienās ,grīdās jeb visur. Heroīns gadā dot peļņu ap 300 miljardu dolāru gadā ,bet tie ir tikai oficiālie dati.

Jūs iespējams domājat ,kā viņi pārved heroīnu tūkstošiem kilometru?  No Afganistānas heroīnu pārved uz Pakistānu un Irānu ,tad no šejienes uz  Krieviju ,Āfriku ,Turciju un Ķīnu. Turcija un Āfrika ir lielākie punkti ,kur tos pārved. No turienes heroīnu pārved uz ASV un Eiropu.

 2007. gadā Nigērijā tika sūtīti kontrabandisti uz ASV. Uz ASV tos pārveda cilvēki no Āfrikas ,kuri gatavi pārvest heroīnu par 1000$ ,dažreiz mazāk. Visi cilvēki ,kuri mēģināja pārvest heroīnu ,tad viņi apēda 90 paciņu prezervatīvu ,kas bija piepildīti ar heroīnu ,kas nozīmē ,ka katrā paciņā ir 1 grams. Ja kaut viens prezervatīvs saplīsīs ,tad ir liela iespēja ,ka cilvēks nomirs. Bet ,kad viņi ieradās uz ASV un kad narkotikas tika piegādātas ,tad tos aizturēja policija ,jo tā sekoja šai grupai 3 gadus. Tad policija noķera bandu ,kurai mājā stāvēja 12 kilogramu heroīna ,kuri maksā  3 miljonu dolāru tirgū. 

 

Pārdomām.

 

Ir jāatzīst ,ka narkomānu skaits palielinās ,jo Pakistānā narkomānu skaits palielinājās uz 2 reizēm ,Irānā ir rekordliels narkomānu pasaulē. Ir jāatzīst ,ka vietās ,kur parādās heroīns ,tad tas atstāj lielu iespaidu uz visu. Heroīns nešķiro cilvēkus pēc rases ,cilvēka ādas un tautības ,bet tas dara savu darbu. Cilvēki lieto narkotikas priekš izklaides ,bet padomājiet par saviem vecākiem. Padomājiet tagad vai ir jēga iet ar draugiem uz tusiņiem ,kur jūs lietosiet narkotikas. Tas pats ir pusaudžu vecumā ,jo daudzi lieto tā saucamo Spice un Zālīti(gāni) ,bet priekš kam tas jālieto? Lai paliktu skolā krutākam? Padomājiet vēlreiz par saviem vecākiem ,jo viņi par jums uztraucās un viņi atdos visu ,lai jums būtu labi un liek liekas cerības uz jums ,bet ja jūs sāksiet lietot narkotikas ,tad jūsu dzīve būs norakstīta un vecākiem būs satraukums. 

 

 

Raksts veidots speciāli priekš jauniešiem ,kuri grasās vai jau lieto narkotikas.

 

 

©VonrLyStap.

Kopēt bez atļaujas aizliegts.

migel
Jauniņais
312 atbildes forumā
Online: 1d 4h 44m
Redzēts 2018. gada 09. septembrī, 16:24
Pievienots, 2014. gada 09. martā, 22:27
0
post

Skola pa sito macija  <img class="bbc_emoticon" src="https://www.kick.lv/assets/img/emoticons/2/smile.gif" alt=":)" title=":)" />

nolodžik
Biedrs
lodžārs
Koks ar diviem galiem.
1109 atbildes forumā
Online: 57d 14h 36m
Redzēts 31. martā, 05:30
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2014. gada 09. martā, 22:31
0
post

Dažiem cilvēkiem jau var būt atkarība pēc 2-1 reizēm, bet 99% gan nebūs .

tepej
Lietotājs++
tepej
406 atbildes forumā
Online: 2d 5h 9m
Redzēts 20. februārī, 18:22
Pievienots, 2014. gada 09. martā, 22:33
0
post

Ja cik agrāk esmu pīpējis zālīti man piemēram nekāda atkarība nebija. Iesaku visiem šis narkotikas aizmirst un nelietot ))

skaļums
vecis
kruasančx
1058 atbildes forumā
Online: 23d 22h 0m
Redzēts 2017. gada 06. februārī, 23:17
5 Brīdinājumi
Pievienots, 2014. gada 09. martā, 22:43
0
post

bildē tās izskatās pēc neatplaukušām magonēm.

tie,kas dzīvo laukos uz vasaras pusi varat atkal gaidīt narikus ložņājam pa jūsu dārziņu un meklējot magoņu galviņas.

 

par rakstu... lasīts ir, bildes arī redzētas. lesson learned already before!

Linda Clover
Jauniņais
13 atbildes forumā
Online: 00s
Redzēts 2014. gada 06. maijā, 07:58
Pievienots, 2014. gada 09. martā, 23:22
0
post

Nesen izlasīju grāmatu "Mēs - Zoo stacijas bērni". Tur tieši ir stāstīts par meiteni, kura gandrīz divus gadus dzīvoja dubultu dzīvi - pa dienu skolniece, pa nakti - prostitūta. Viņa daudzas reizes mēģināja atradināties, bet vienmēr atgriezās pie hera. Pazaudēja visu, kas viņai bija. Ir vērts izlasīt. <img class="bbc_emoticon" src="https://www.kick.lv/assets/img/emoticons/2/smile.gif" alt=":)" title=":)" />

widowlovex
Jauniņais
43 atbildes forumā
Online: 00s
Redzēts 2014. gada 04. maijā, 16:23
Pievienots, 2014. gada 10. martā, 06:07
0
post

Man lomkas.. <img class="bbc_emoticon" src="https://www.kick.lv/assets/img/emoticons/2/lough.gif" alt=":D" title=":D" />
Bērni nelietojat narkotikas.. tas ir ljoti.. ai kam es to stāstu.. <img class="bbc_emoticon" src="https://www.kick.lv/assets/img/emoticons/2/lough.gif" alt=":D" title=":D" /> Bet jā, tas tiešām ir slikti.. otrā DIENA IR NEPAREDZAMA.

_*UnDerTaKeR*_
Jauniņais
188 atbildes forumā
Online: 00s
Redzēts 2014. gada 05. maijā, 17:56
Pievienots, 2014. gada 10. martā, 06:55
0
post

Njaa, vispar nafig taadus meeslus razo!!! <img class="bbc_emoticon" src="https://www.kick.lv/assets/img/emoticons/2/smile.gif" alt=":)" title=":)" /> +

VonrLyStap
Jauniņais
bijušais apskatu veidotāj...
140 atbildes forumā
Online: 23h 59m 08s
Redzēts 2017. gada 17. decembrī, 23:59
2 Brīdinājumi
Pievienots, 2014. gada 10. martā, 15:32
0
post


Njaa,vispar nafig taadus meeslus razo!!! <img class="bbc_emoticon" src="https://www.kick.lv/assets/img/emoticons/2/smile.gif" alt=":)" title=":)" /> +

 

Tapēc ,ka ir ļoti ienesīgs bizness.

Nighterance
V.I.P.
Veterāns
broke boy
1280 atbildes forumā
Online: 7d 20h 30m
Redzēts 2022. gada 04. aprīlī, 19:30
Pievienots, 2014. gada 12. martā, 07:05
0
post
Cik noprotu, legālās ir sliktākas par nelegālajām. <img class="bbc_emoticon" src="https://www.kick.lv/assets/img/emoticons/2/smile.gif" alt=":)" title=":)" /> Bet tikunta malacis

KICK.LV FOREVER.

Letsiņš
V.I.P.
lone wolf
368 atbildes forumā
Online: 7h 12m 31s
Redzēts 2017. gada 09. novembrī, 08:16
Pievienots, 2014. gada 12. martā, 10:45
0
post
Kur es tagad esmu Spānijā, te tiek noķerti no ostas heroīnu piegādātāji, kkādi 500kg heroīni. Nu bet stāsts ir tīri okei. Zināms jau viss.
Lietotāji skatās šo tēmu: 0
Lietotāji, kas ir lasījuši šo tēmu: 5 ( 1846 skatījumi )
Tessa&Hardin, Kiwi :], Kanazews, VonrLyStap, ~Evils~