bilde ko parada kad esi afk par ilgu
Palīdzība
1
0
topic
Vesturiskie ēku cilņi / fasādēs
RushFuck
Lietotājs
pinq
the golden boy
683 atbildes forumā
Online: 30d 4h 33m
Redzēts 2023. gada 25. novembrī, 15:23
1 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 22. septembrī, 18:47

sveiki velētos lūgt palidzibu atrast vizmaz vienu no šiem attēliem, vajag uzzināt nosaukumu principa mazu aprkastu par to vikipediju vienalga kas tas būtu. Ļoti ludzu palidzēt. Paldies jums liels. 

 

Izmeklēju visu internetu atradu lidzīgus eksemplārus , bet vajag tieši šada attelā. 

Pēdējo reizi rediģēja RushFuck, 2020. gada 22. septembrī, 18:48.

EST 19 XX 

Take your shit togheder

 

 

akasi
Administrators
Konkursu rīkotājs
Papucītis
awkward vibes
11955 atbildes forumā
Online: 210d 2h 40m
Redzēts Vakar, 12:01
Pievienots, 2020. gada 22. septembrī, 19:04
0
post

Pirmais attēls ir Mihaila Eizenšteina darbs.
Neesmu par šo pilnībā pārliecināts.



Vidējais attēls ir no jūgendstila ēkas.

Alberta iela 4. 1904. gads.

Atsauce.

"Valsts īstenā padomnieka Andreja Ļebedinska īres nams. Viselegantākā un mākslinieciski visoriģinālākā eklektiski dekoratīvā jūgendstila ēka. Tās simetrisko kompozīciju akcentē centrālais rizalīts, kuru vainago tālu izvirzīta, liekta, no profilēta metāla izgatavota un uz metāla kronšteiniem balstīta dzega. Atiku virs dzegas rotā trīs medūzu galvas ar kliedzienā pavērtām mutēm. Līdzīgs motīvs ir izmantots Vīnē Jozefa Marijas Olbriha projektētajā Secesijas ēkā. Virs medūzu galvām izvietoti tornīši ar ērgļu figūrām un citi dekoratīvi veidojumi. Sānu rizalītus vainago lauvu figūras, kas simbolizē drošību un aizsardzību. Logailas fasādes centrālajā daļā veidotas neparastā, bet jūgendstila modes formām atbilstošā konfigurācijā. Otrajā stāvā tās atgādina burtu „T”, ceturtajā stāvā – atslēgas caurumu, bet trešajā stāvā tās vizuāli saplūst vienotā lielā ovālā, kaut gan aiz tā atrodas divu atsevišķu dzīvokļu trīs atsevišķas telpas. Ēkas centrālās ieejas abās pusēs izvietoti stilizēti spārnotu lauvu ciļņi, kas asociējas ar saules simbolu. Arī ēkas centrā izvietotais spārnotais cilnis ar sievietes galvu simbolizē sauli un aizsardzību.

 

Autors Dr. arch. Jānis Krastiņš"

 


Old City Riga (Vecriga), Latvia Art Nouveau Architecture, Architecture Details, Stone Carving, Old City, Architectural Elements, Where To Go, Trip Advisor, Photo Galleries, Lion Sculpture
Trešais attēls atrodas Elizabetes ielā 10b, Rīgā.
Arī jūgendstils. 1903. gads.
На рубеже прошлых веков рижские улицы Альберта и Элизабетес заселял средний класс рижского общества – Михаил Эйзенштейн проектировал исключительно доходные дома. Сегодня это респектабельный район старой Риги. На улицах даже осенью после окончания дачного сезона припаркованы дорогие автомобили с российскими номерами, квадратный метр в этих зданиях стоит 3–4 тыс. евро.

"Этот район известен своими историческими очень роскошными зданиями, – продолжает архитектор Ингурдс Лаздиньш. – Присутствие настолько ярких архитектурных доминант в районе, конечно, накладывает ответственность, как и то, что мое здание также будет стоять 100 следующих лет".

"Попал ли я в точку и создал картину, как симфонию, или просто что-то нагромоздил? – Задает риторический вопрос с прибалтийским акцентом архитектор Лаздиньш. – Мы только лет через 25 узнаем, насколько точным был мой расчет".

Подробнее на РБК:
https://realty.rbc.ru/news/577d…7947a78ce92698

Tikpat bagāta ornamentālā būvplastika fasādes apdarē ir arī ēkai Elizabetes ielā 10b. Sevišķi izceļas masku, pāvu, skulpturālo galvu un ģeometrisko figūru kompozīcija fasādes vainagojumā, kā arī ar zilām keramikas plātnītēm iesegtie fasādes laukumi augšējos stāvos. Šī fasāde projektēta, pārkopējot un papildinot Leipcigas arhitektu Georga Vinšmaņa un Hansa Kocela fasādes zīmējumu, kas bija publicēts Pēterburgā izdotā fasāžu zīmējumu krājumā. Ēka un krāšņi rotātā kāpņu telpa restaurēta 2000. gadā.

Atsauce.

Pēdējo reizi rediģēja akasi, 2020. gada 22. septembrī, 19:38.

Nina Dobrev Vampire GIF - Find & Share on GIPHY

MENDIJA
Meitene zeltene
Lietotājs
Kaķu tante.
4245 atbildes forumā
Online: 139d 6h 22m
Redzēts 2023. gada 22. augustā, 14:20
Pievienots, 2020. gada 22. septembrī, 19:16
0
post

3.attēls ir Jūgendstils un Eizenšteins. 

 

Ja nemaldos, Vīlandes un Elizabetes ielas stūris. (Elizabetes iela 10b)

 

 

1903. gads. Mihails Eizenšteins. 

Elizebetes ielas 10b ēku M. Eizenšteins cēla turīgam namīpašniekam A. Ļebedinskim. Tā laika kritika ēkas fasādi novērtēja samērā atzinīgi, uzsverot prasmīgo tonālo risinājumu (gaiši pelēks un zils) un apdares materiālu izvēli, un piebilde: „Ja nebūtu šausmīgi izķēmoto sieviešu ķermeņu ar neizprotamajiem riņķiem rokās un tāpat arī briesmīgās sieviešu galvas atikā, tad te nebūtu ko pelt.” Milzīgā formu daudzveidība fasādē to pašu kritiķi spieda konstatēt „daudzējādā ziņā pa daļai neattaisnotas izstādes iespaidu”. Bet agrais, ļoti dekoratīvais jūgendstils bieži vien tāds arī bija – neapvaldītā formu spēlē liesmojošs. Interesanti, ka, veidojot šīs ēkas fasādi, M. Eizenšteins ārkārtīgi veikli izmantoja jau gatavu Leipcigas arhitektu G. Vinšmaņa un H. Kocela izstrādātu fasādes zīmējumu, kas bija publicēts kādā Sanktpēterburgā izdotā grāmatā par jaunā stila fasādēm.

Pēdējo reizi rediģēja MENDIJA, 2020. gada 22. septembrī, 19:30.

akasi
Administrators
Konkursu rīkotājs
Papucītis
awkward vibes
11955 atbildes forumā
Online: 210d 2h 40m
Redzēts Vakar, 12:01
Pievienots, 2020. gada 22. septembrī, 19:33
0
post

Informācija tika atrasta un prezentācija top!
Pēc autora lūguma, tēma tiek slēgta.

 

 

Slēgts

Nina Dobrev Vampire GIF - Find & Share on GIPHY

Lietotāji skatās šo tēmu: 0