bilde ko parada kad esi afk par ilgu
Ieteikumi, diskusijas un sūdzības
9
0
topic
Konkursu pielāgošanas ieteikums
Capture
GG Admins
Veterāns
Devil with a halo
3444 atbildes forumā
Online: 131d 6h 41m
Redzēts pirms 3 stundām
Pievienots, 2022. gada 07. jūnijā, 21:10

Hello.

Esmu pēdējā laikā novērojis, ka ar lielu pārsvaru daudzi kick konkursi ir dēvējami par "momenta konkursiem", ja neskaita laimes spēles un turnīrus. Respektīvi, šie ir tādi konkursi, kuri tiek palaisti un tad visi (kas tobrīd ir online) maļ uz karstām oglēm. Ja tobrīd esi pie datora, tad vari maukt līdz pat stundai un sapelnīt balviņas. Šādi piemēri ir daudzi: Atrodi bildē, Atrodi WEBā, Vārdu režģis un nu arī Atrodi atšķirības.

Šajā pašā maisā es pieskaitu arī turnīrus, kuros diezgan tiešā veidā jāziedo dzīve (Puzle, Ģeogrāfijas viktorīna u.tml.), jo šajos konkursos mazāka nozīme ir meistarībai nekā tam, cik daudz uz riņķi tu patiesībā drillē konkursa uzdevumu.

Šādi konkursi, protams, ir lieliski un tiem jāpaliek - man prieks, ka ir daudz tādu lietotāju, kam ir laiks un kam sanāk būt online šo konkursu palaišanas brīžos, un man ir vēl lielāks prieks, ka rīkotāji iegulda novērtējamu darbiņu. Šo lietotāju skaits, kas piedalās šajos konkursos ir, manuprāt, OK, bet ir vismaz tik pat liels lietotāju skaits, kas nav tik bieži online un kam nekad nesanāk iesaistīties, jo vienkārši nav iespējas atrasties konkursa palaišanas brīdī pie datora.

Ieteikums? Uzrīkot vairāk tādus konkursus, kas ir izpildāmi pāris dienu ietvaros (vai vismaz tās pašas dienas ietvaros). Tādējādi tiek iesaistīts lielāks daudzums foruma lietotāju - arī tie, kuri forumu apciemo līdz pāris reizēm dienā.

Pickle Laura
Meitene zeltene
Lietotājs
Gurķis
3634 atbildes forumā
Online: 116d 13h 26m
Redzēts pirms 8 stundām
Pievienots, 2022. gada 07. jūnijā, 21:16
0
post

Will all due respect administratoriem un konkursu rīkotājiem, es šoreiz piekritīšu Capture. Tieši šo nupat ierosināju arī čatā.

1. variants, ka konkursi tiek rīkoti vienas vai vairāku dienu ietvaros;

2. variants, ka par momentkonkursiem tiek paziņots iepriekš.

 

🌿🌿🌿
Biedrs
🤙 420 metrus no zemes 🌿
888 atbildes forumā
Online: 106d 4h 37m
Redzēts pirms 2 stundām
Pievienots, 2022. gada 07. jūnijā, 21:22
1
post

Man lūdzu ieskaitiet kontā piecus miljonus eiro, jo Īlonam Maskam ir, bet man nav. Nav godīgi, ka viņš ir tik veiksmīgs un viss viņam dzīvē izdodas, bet man tā nav.

 

Lāsm
Meitene zeltene
Lietotājs
Kaprīzā
9048 atbildes forumā
Online: 325d 19h 4m
Redzēts Vakar, 17:59
Pievienots, 2022. gada 07. jūnijā, 21:30
0
post

1. Noteikti derēt izlikt paziņojumu no rīta,ja vakarā ir kāds konkurss plānots,jo nu,1x dienā tak vairāk vai mazāk apgrozās forumā! :ja:

2. Ļoti labs pasākums ir šis Hazija plikumi . Lēnu garu ņem un pildi! :happy2: 

3. Un kā jau teicu čatā,tad top 3 tāpat bija gandrīz paredzams.  :alone: 

4. Bet vienalga ir prieks,ka kāds kaut ko dara,rīko un kaut kādas aktivitātes te ir,nekas,ka vieni un tie paši purniņi!  Un uz visiem pasākumiem jau vienmēr tāpat nebūsi! :win: 

​​​​​​

pigmi
WAR3 Admins
Lietotājs++
awkward vibes
8360 atbildes forumā
Online: 193d 21h 31m
Redzēts Vakar, 09:36
Pievienots, 2022. gada 07. jūnijā, 21:44
0
post

Esmu tikai par! Šāda tipa konkursi viennozīmīgi veicina aktivitāti. 
Katrā ziņā no Tevis minētajiem nevienā baigi neesmu iesaistījies, bet 8 ball pool gan es biežāk gribētu .. es varētu pat uzņemties tos rīkot. :) 

 

akasi
Administrators
Konkursu rīkotājs
Papucītis
awkward vibes
11977 atbildes forumā
Online: 210d 7h 51m
Redzēts pirms 1 stundas
Pievienots, 2022. gada 07. jūnijā, 21:57
0
post

Hi!

Šādus konkursus dēvēju par "eventa tipa" konkursiem.
Par lielāko daļu tāda tipa konkursiem, tiek paziņots laicīgi pirms tam (vēlākais, paziņots no rīta, ka notiks vakarā, bet parasti dienu vai 2 pirms). Izņēmumi ir Guess Celebrity, Labirints, Uzmini kickieti, nezinu, kāds vēl.
Lietotāji, kuri ir tiešsaistē, var iegūt kādu balvu, pacīnīties par to. Principā, var veicināt lietotājus nākt pārbaudīt, vai kas notiek.

Par mazākiem konkursiem (iepriekš minētie izņēmumi), kur uzvar 1-3 cilvēki parasti nepaziņo. Tiek uzskatīts, ka nav vērts sasaukt 50 cilvēkus, lai beigās uzvarētu tikai 1-3.
Zemāk izveidoju vairākas aptaujas, vai nepieciešami paziņojumi konkrētiem konkursiem, kas tiek uzskatīti par tādiem. Ja sabalsos, ka vajag paziņojumus tiem, tad jau skatīsimies, vismaz no rīta paziņos, ka notiek vakarā.

Aptaujas:
1. Guess Celebrity aptauja (1 uzvarētājs)
2. Labirinta aptauja (3 uzvarētāji)
3. Uzmini kickieti aptauja (Kaut gan šis ir daudz lielāks pasākums, kur uzvar vairāki, šim vajadzētu paziņojumu.)
4. Atrodi atšķirības aptauja (3 uzvarētāji) (Jauns konkurss, grūti paredzēt bija, kā labāk darīt, tāpēc svarīgas cilvēku domas.)

Patīkami redzēt arī pozitīvus vārdus, nevis tikai negāciju.

Tādi konkursi (ko iespējams veidot tā, lai iesaistītu lielāku lietotāju skaitu) ir ļoti labi.
Piemēram, to pašu vārdu režģi, atrodi atšķirības, atrodi bildē jau varētu veidot, ka jāiesūta pm atbildes, taču tad atkal nebūtu labi.
Problēma rodas, ka tie ir iesūtīšanas tipa konkursi, kur jāiesūta atbildes (piemēram, krustvārdu mīkla, atmini bildi, muzikālā nots u.c.), jo tad uzreiz notiek lietotāju sadarbošanās.
Tāpēc rodas jautājumi, kā cīnīties vai kā novērst sadarbošanos tādos konkursos?

Uzreiz varu piebilst, ka lietotāji arī var veidot konkursus un ir laipni aicināti izdomāt ko jaunu. Par balvām var vienoties.
Ņemot vērā ieteikumu, kādi konkursi būtu jāveido, lai nebūtu sadarbošanās un saglabātu arī eventa tipa konkursu domu, kur lietotāji tiek sasaukti un sacenšas savā starpā?

Pēdējo reizi rediģēja akasi, 2022. gada 07. jūnijā, 21:58.

Nina Dobrev Vampire GIF - Find & Share on GIPHY

Lietotāji skatās šo tēmu: 0