bilde ko parada kad esi afk par ilgu
Citi apskati
0
0
topic
Top 10 - Nāvējošākie dzīvnieki
DEX™
Jauniņais
DEX
184 atbildes forumā
Online: 1d 14h 6m
Redzēts 2022. gada 25. augustā, 11:16
Pievienots, 2014. gada 06. maijā, 22:41

Sveiki KIKIEŠI izdomāju uzcept rakstu ne manā stilā. Šijā rakstā būs aprakstīts par dzīvniekiem kuri gadā nodalina viss vairāk cilvēku. Tādeļ novēlu patīkamu lasīšanu !

 


10. Medūza
Medūza (ap 100 nāves gadījumu gadā)

 

Nāves gadījumu skaitlis ir pietiekams pamatojums, kura dēļ šo graciozo, brīvi peldošo jūras organismu (sauktu arī par „jūras lapseni”) uzskata par vienu no nāvējošākajiem okeāna iemītniekiem. Vislielākie to bari bieži sastopami Austrālijas piekrastē un visbiežāk – vasaras mēnešos.

Kā jebkurš dzīvnieks, arī medūza apdraudējuma gadījumā sevi aizstāv, mērķtiecīgi uzbrūkot šķietamajam draudam! Tāpēc cilvēka kāja vai roka var nopietni ciest, saskaroties ar šo radījumu.

Nāvējošais faktors: Kad kāds no medūzas taustekļiem pieskaras cilvēka miesai, maisam gals ir vaļā! Tausteklis apdedzina ādu, radot stipras sāpes un audu nekrozi, kam var sekot plaušu un sirds darbības traucējumi, reizēm novedot pie sirdslēkmes. Savukārt uz ādas paliek čūlas un rētas.


9. Nīlzirgs
Nīlzirgs (ap 200 nāves gadījumu gadā)

 

Izsalkuši nīlzirgi nav sastopami tikai galda spēlēs – tie ir ievērojams spēks Āfrikas līdzenumos un upju apkārtnēs, un tiek uzskatīti par vieniem no nāvējošākajiem un vardarbīgākajiem dzīvniekiem kontinentā. Jo sevišķi bīstami nīlzirgi ir kopā ar saviem mazuļiem, jo viņi nebaidās ne no kā, lai tos aizsargātu.

Nāvējošais faktors: Nīlzirgi ir ne tikai ārkārtīgi spēcīgi, bet arī ātri, daudz ātrāki par cilvēku. Tāpēc bēgšana no tiem droši vien beigsies bēdīgi… Daudz afrikāņu savā dzīvē ir saskārušies ar šiem milžiem un pārsvarā šī tikšanās ir noslēgusies letāli, nīlzirgiem sadragājot laivas, kas šķērsojušas to teritoriju upēs. Ūdenī tie satver cilvēku savos iespaidīgajos žokļos un pavelk zem ūdens, kur tam nav ne mazāko izredžu…


8. Lauva
Lauva (ap 200 nāves gadījumu gadā)

 

Džungļu karalis un viens no dabas skaistākajiem un majestātiskākajiem plēsējiem – lauva – ir ātrs, viltīgs un ārkārtīgi spēcīgs dzīvnieks. Lauvas medī ļoti veiksmīgi, it kā tām piemistu sestais prāts, un, kas attiecas uz sarkano gaļu pusdienās, tās nav īpaši izvēlīgas…

Šie plēsēji dzīvo Āfrikas līdzenumos, taču visā pasaulē tos var aplūkot zoodārzos un rezervātos. Lauva cilvēku uztver kā lēnas, pretoties nespējīgas pusdienas… Gluži kā zebras vai gazeles (tikai ar divām kājām).

Nāvējošais faktors: Nav jābūt zinātņu doktoram, lai saprastu, kā lauva nogalina. Nav svarīgi, cik ātri varat paskriet vai spēcīgs esat – lauva vienmēr jūs panāks, ja būsiet palicis viens un neaizsargāts. Dzīvnieks jūs notvers, uzlēks virsu ar visu savu svaru un sāks plēst miesu visgaļīgākajās ķermeņa vietās (pirmie kumosi parasti ir augšstilbi). Un no lauvas tvēriena atbrīvoties nav iespējams, jo tās zobi tur upuri kā spīlēs. Ja lauva cilvēku ir noķērusi, viņš jau ir miris…


7. Bites
Bites (ap 400 nāves gadījumu gadā)

 

Ja kāds no šī saraksta slepkavām ir spējīgs nogalināt tikai barā, tad tā ir bite. Bites ir neatņemams cilvēka dzīves nodrošināšanas faktors, uzturot līdzsvaru ekosistēmā ar apputeksnēšanas veikšanu, taču vienlaikus spietos tās var būt ļoti bīstamas.

Bites ir sastopamas visos kontinentos, taču pēdējos gados Dienvidamerikā, Centrālamerikā un Ziemeļamerikā strauji pieaugušas tā dēvēto bišu – slepkavu populācijas.

Nāvējošais faktors: Viens bites dzēliens ir pārdzīvojams un parasti nav nekas liels, taču saniknots spiets ietin cilvēku mākonī, no kura izkļūt dzīvam jau ir visai problemātiski. Bites (jo sevišķi Āfrikas medus bites) ļoti ievēro savu teritoriju, tāpēc nekavējas uzbrukt ienācējiem.

Simtiem un pat tūkstošiem dzēlienu nepavisam nav patīkama perspektīva, tāpēc centieties izvairīties no bišu teritorijām un nekādā gadījumā necentieties tikt pie to savāktā medus.


6. Āfrikas bifelis
Āfrikas bifelis (vairāk nekā 500 nāves gadījumu gadā)

 

Lūk, viens no Āfrikas bīstamākajiem zvēriem: bifelis. Lempīgais un baros klejojošais dzīvnieks ir ļoti neparedzams, un, lai arī nav tendēts uzbrukt katram pretimnācējam, ir bīstams. Bifelis parasti mierīgi pastaigājas pa Āfrikas līdzenumiem, taču, ja savā tuvumā sajūt plēsēju, var kļūt ļoti agresīvs un bez pūlēm piebeigt tuvumā esošu cilvēku.

Nāvējošais faktors: Sarakstā bifelis ir vienīgais dzīvnieks, kas cilvēku var nobadīt. Biezie, cietie dzīvnieka ragi saplēš jebkuru miesu un liek ķermenim noasiņot. Turklāt, kā jau teicām – bifeļi ir bara dzīvnieki, tāpēc parasti tie uzbrūk kuplā skaitā, kas cilvēka izredzes uz izdzīvošanu samazina līdz minimumam. Šis milzenis patiešām var nodarīt pāri!

 

5. Zilonis

Zilonis (ap 600 nāves gadījumu gadā)

 

Lielākais sauszemes zīdītājs var būt arī ļoti bīstams cilvēkam. Jaukie, mazliet lempīgie un dresūrai pakļāvīgie ziloņi dzīvo Āfrikā un Āzijas dienvidos, un ļoti bieži sastopami pilsētu apkārtnēs, kur cilvēki tos izmanto tūrisma, tirdzniecības un transporta nolūkiem. Bet, gluži kā neapmierināti strādnieki, ziloņi nekad neaizmirst sliktu apiešanos ar tiem un pāri nodarījumus, tāpēc reizēm tie spēj būt nāvējoši bīstami.


Nāvējošais faktors: Lielākais ziloņu aizsardzības ierocis ir to apmērs. Ir daudz gadījumu, kad milzeņi sadragājuši cilvēkam galvu vai saspieduši savus neuzmanīgos trenerus vai īpašniekus. Reizēm ziloņi nonāk tā saucamajā nepieciešamības jeb musth stāvoklī, kurā tie kļūst par agresīvām, seksuālas dziņas dzītām nogalināšanas mašīnām. Jebkurš zilonis šajā stāvoklī cilvēku sabradās putrā, sagrābs un aizmetis to ar snuķi vai caurdurs ar ilkņiem…


4. Krokodils
Krokodils (līdz 2000 nāves gadījumu gadā)

 

Atliek tikai uzmest skatienu šim aizvēsturiskajam briesmonim, lai saprastu, cik nāvējošs tas var būt. Krokodili mājo ASV dienvidos, tropu reģionos, Āfrikā, Āzijā un Austrālijā, turklāt cilvēka miesu tie mīl tikpat labi kā jebkuru citu.

Nāvējošais faktors: Krokodili cilvēkam var būt ārkārtīgi bīstami. Tie parasti nogaida slēpnī, līdz medījums pienāk pavisam tuvu, lai neparasti ātri sagrābtu to un ierautu dzelmē. Zem ūdens upuri krokodils griež uz riņķi līdzīgi dzenskrūvei, salaužot visus tā kauliņus. Tāpēc, ja esat nonācis zem ūdens, labākais variants ir noslīkšana, nevis samalšana krokodila apskāvienos…


3. Skorpions
Skorpions (ap 5000 nāves gadījumu gadā)

 

Sastopami lielākajā daļā reģionu uz 49. paralēles, šie posmkāji var nonāvēt ar vienu vienīgu dzēlienu. Skorpioni ir ļoti elastīgi, neparazitējoši slepkavas, kuru ierocis ir astes dzelonis, kas izdala indi.

Buthid paveids ir visnāvējošākais un pamatā mājo Āfrikā, lai arī nogalināt spējīgi skorpioni var izdzīvot arī ļoti skarbos apstākļus, jo cilvēki tos ir sastapuši pat Andos un Himalajos.

Nāvējošais faktors: Skorpionam ir arī ļoti asas un spēcīgas spīles, taču viss noslēpums slēpjas asajā dzelonī. Atkarībā no draudu pakāpes izlaistās indes daudzums atšķiras (atliek cerēt, ka tiksiet klasificēts kā mazāk nozīmīgs drauds). Vairumam paveidu inde gan nav nāvējoša, taču tie skorpioni, kas var nogalināt, ir apveltīti ar indi, kas satur neirotoksīnu. Šī viela izraisa bezsamaņu, konvulsijas, kā arī apturēt elpošanu un līdz ar to sekmēt nosmakšanu.


2. Čūskas
Čūskas (vairāk nekā 100 000 nāves gadījumu gadā)

 

Aukstasiņu rāpuļi – čūskas – ir arī aukstasinīgas slepkavas, attiecībā uz kurām pierādās fakts – jo tālāk no mājām esi, jo nāvējošākas čūskas satiec. Vairāku čūsku inde ir prātam neaptverami toksiska un katrā kontinentā mājo vismaz dažas slepkavu kategorijā ierindojamās.

Jo sevišķi daudz čūsku ir Āfrikā un Āzijas dienvidos (viena pašā Šrilankā vien ap 100 sugu).

Čūska mēģina nogalināt cilvēku viena iemesla dēļ: ja jūtas izprovocēta. Dzelšana un indes ielaišana upura ķermenī ir viņu dabas dāvātais aizsardzības mehānisms.

Nāvējošais faktors: Jūs domājat, ka čūskas kodiens ir sāpīgs? Tas patiesībā ir nieks salīdzinājumā ar to, kas seko pēc tā. Nāvējošākās čūskas (piemēram, Āzijas kobra vai melnā mamba) var nogalināt cilvēku pāris minūtēs, to indei izraisot nervu un muskuļu paralīzi, bet pēc tam – nāvi. Ja kādai no čūskām nav dabas doti indes zobi, tās var nogalināt savādāk – nožņaugt vienā mirklī (boa) vai norīt veselu (milzu pitoni).


1. Moskīti

Moskīti (2 līdz 3 miljoni nāves gadījumu gadā)

 

Jā, tieši moskīti ir nāvējošākie radījumi uz pasaules. Moskīts ir ne tikai bīstamākais malārijas nēsātājs Āfrikā, tas spēj pārnēsāt arī citas bīstamas slimības un kaites, katru gadu inficējot miljoniem cilvēku.

Kopumā eksistē ap 3000 moskītu paveidu, taču tie VISI pārnēsā daudzas slimības, sākot no malārijas un beidzot ar Rietumnīlas vīrusu.

Nāvējošais faktors: Moskīta nāvējošais spēks slēpjas vienā dzēlienā. Protams, pats dzēliens rada vien nelielas sāpes, taču tas ir nieks, salīdzinājumā ar sekām. Drudzis, nelabums, vemšana, palielināta liesa un visbeidzot nāve – tas viss liecina, ka šis kukainis jāuztver ļoti nopietni!!!

 

Paldies par uzmanību

 

Ar Cieņu Gendalfs**

Pēdējo reizi rediģēja DEX™, 2014. gada 06. maijā, 22:42.

Plašāk pazīstams kā Gendalfs**

lil_kumaars
Lietotājs
𝐹𝓇𝒶𝓃𝓀𝓁𝒾𝓃𝓈
106 atbildes forumā
Online: 28d 13h 46m
Redzēts 2023. gada 12. martā, 20:21
3 Brīdinājumi
Pievienots, 2014. gada 06. maijā, 22:48
0
post

Emmm ... Ja visas nāves no šiem cilvēkiem saskaita kopā , tad sanāk kad pa pāris gadiem cilvēku vairs nebūs ... : //

Attēlu rezultāti vaicājumam “weed”

DEX™
Jauniņais
DEX
184 atbildes forumā
Online: 1d 14h 6m
Redzēts 2022. gada 25. augustā, 11:16
Pievienots, 2014. gada 06. maijā, 22:50
0
post

Njaa... vel pieskaitot dzimstības un mirstības status ir dibenaa ;//

Plašāk pazīstams kā Gendalfs**

MA1M
V.I.P.
gailis
1682 atbildes forumā
Online: 73d 14h 34m
Redzēts 24. aprīlī, 23:22
3 Brīdinājumi
Pievienots, 2014. gada 06. maijā, 22:59
0
post

NoN-Stop, zini cik uz Zemes ir iedzīvotāju ?

Chemijs
Īpašnieks | Owner | Насяльника
Kick.lv smadzenes
6959 atbildes forumā
Online: 490d 6h 48m
Redzēts Vakar, 22:02
5 Brīdinājumi
Pievienots, 2014. gada 06. maijā, 23:08
0
post

Vovo, mēs izmirsim, katru gadu paliek tikai par miljardu vairāk cilvēku :D

 

P.S.

Foršs raksts, var kaut ko jaunu uzzināt

Pēdējo reizi rediģēja Chemijs, 2014. gada 06. maijā, 23:10.

tepej
Lietotājs++
tepej
406 atbildes forumā
Online: 2d 5h 9m
Redzēts 20. februārī, 18:22
Pievienots, 2014. gada 06. maijā, 23:23
0
post

Diezgan intresanti bija palasit :) un kauko jaunu uzinaju :)

DEX™
Jauniņais
DEX
184 atbildes forumā
Online: 1d 14h 6m
Redzēts 2022. gada 25. augustā, 11:16
Pievienots, 2014. gada 06. maijā, 23:26
0
post
Prieks ka bija interesanti ! :)

Plašāk pazīstams kā Gendalfs**

bdmkuu
Lietotājs++
Čaks Noris.
405 atbildes forumā
Online: 9d 7h 41m
Redzēts 2018. gada 13. septembrī, 19:15
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2014. gada 07. maijā, 02:23
0
post

Pipec bifelis,ko viņš samīda ? :D 
Labs raksts :)..

Nighterance
V.I.P.
Veterāns
broke boy
1280 atbildes forumā
Online: 7d 20h 30m
Redzēts 2022. gada 04. aprīlī, 19:30
Pievienots, 2014. gada 07. maijā, 08:00
0
post

Pats rakstiji vai no I-Neta ieguvi?

informācija diezgan laba, bija interesanti palasīt.

 

 

Kad būs reputāciju sistēma, ielikšu +

KICK.LV FOREVER.

SwE
Jauniņais
Esmu pensijā
311 atbildes forumā
Online: 1d 18h 49m
Redzēts 2022. gada 29. septembrī, 11:08
Pievienots, 2014. gada 07. maijā, 08:29
0
post

Labs raksts 

Bija prieks lasīt ;)

𝙿𝚒𝚠𝚛𝚒𝚡
V.I.P.
Papucītis
12119 atbildes forumā
Online: 296d 7h 47m
Redzēts 2022. gada 30. novembrī, 00:10
9 Brīdinājumi
Pievienots, 2014. gada 07. maijā, 08:44
0
post

labs rraksts, like, daudz ko uzinaju :)

 canadianu esat dzerusi? afigennais ar kolu  
47th
V.I.P.
3461 atbildes forumā
Online: 53d 18h 9m
Redzēts 2020. gada 19. aprīlī, 14:44
Pievienots, 2014. gada 07. maijā, 13:23
0
post

NoN-Stop, uz zemes ir apmēram 7 miljardi cilvēki, un mēs paliekam vairāk ar katru gadu. :D

Labs raksts, iedotu + ,ja vien varētu. .:D

Pēdējo reizi rediģēja 47th, 2014. gada 07. maijā, 13:24.
Lietotāji skatās šo tēmu: 0
Lietotāji, kas ir lasījuši šo tēmu: 4 ( 831 skatījumi )
Tessa&Hardin, Kiwi :], DEX™, ~Evils~