bilde ko parada kad esi afk par ilgu
Citi apskati
1
0
topic
10 Spēles kuru dēļ varēja sākties karš !
Žanis
Jauniņais
137 atbildes forumā
Online: 1d 16h 0m
Redzēts 2015. gada 02. septembrī, 10:57
3 Brīdinājumi
Pievienots, 2014. gada 21. decembrī, 05:54

Sit back and relax

1.

Tom Clancy`s Ghost Recon Advanced Warfighter 2

Aizskarta valsts: Meksika

Varētu padomāt ka meksikāņiem jau tā netrūkst stereotipu par kuriem uztraukties. Šī spēle radīja vēl lielāku uztraukumu un saspīlējumu starp Meksikas valdību un tās iedzīvotājiem,  jo kādā no spēles misijām spēlētājam bija jācīnās ar meksikāņu nemierniekiem. Tādejādi padarot meksiku par sliktu tūrisma objektu tūristu acīs, kā arī Meksikas valdības pārstāvis izteicis, ka šī spēle liek izskatīties slikti visiem Meksikas iedzīvotājiem. Meksikas teritorijā ievestās spēles kopijas tiek konfiscētas, un ja spēle ir jūsu īpašumā atrodoties Meksikā, jūs varat tikt saukts pie kriminālas atbildības.

2.

Battlefield 3

Aizskarta valsts: Irāna

Nav nekāds noslēpums par saspīlētajām attiecībām, kuras valda starp ASV un Irānu, un šīs spēles izlaišana kalpoja liesmas uzkurināšanai. Balstoties uz Irānas policijas sniegto informāciju, šī spēle ir atbildīga pie tā, ka ASV gaisa spēki veica uzlidojumu Irānas pilsētai Teherānai. Irānas policijas prettrieciens bija ziņojums visiem pārdevējiem "Visiem datorpreču veikaliem ir aizliegts tirgot šo aizliegto spēli" Vienīgais veids kā Irānā iegūt šo spēli ir melnajā tirgū. Taču smieklīgu šo aizliegumu padara fakts, ka Irānā vispārēji ir aizliegtas vardarbīgas spēles, un faktiski Battlefield 3 bija aizliegta, pirms policijas paziņojuma. Tad sanāk ka viņi aizliedza spēli kura jau bija aizliegta - dubults aizliegums ir atļauja, tā tad šī spēle nav aizliegta???

3.

KZ Manager

Aizskarta valsts: Vācija

Šīs spēles aizliegums Vācijā protams nav nekāds aizliegums. Pēc otrā pasaules kara, visa pasaule uz Vāciju skatās ar aizspriedumainu skatienu. Šīs spēles galvenais uzdevums - radīt un vadīt savu koncentrācijas nometni. Protams spēle vācijā tika aizliegta automātiski, jo vācieši cenšas sevi attālināt no pagātnes cik vien tālu iespējams. Nepatīkami vāciešiem ir tas, ka spēli radīja Indie Developeri, kas īsti nedod viņiem iespēju tiem piekļūt, jo nav zināms kur viņus atrastu.

4.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Aizskarta valsts: Visas musulmaņu valstis

Šī spēle gluži netika aizliegta, taču pārveidota. Iemesls tam ir tāds, ka spēles galvenajam ļaundarim bija vairogs uz kura attēlots zvaigzne un pusmēness, kas ir lieli Islāma simboli. Kā arī kādā no bosu istabām bija dzirdama mūzika kura tiek izmantota Islāma lūgšanās. Apvienojot šīs divas lietas Nintendo lika visām Islāma valstīm izskatīties kā okupantiem, kuri pārņem nevainīgu cilvēku zemes, lai sētu tajās postu. Nintendo gan ātri saprata savu kļūdu un saprata, kādas problēmas varētu izvērsties dēļ šiem simboliem un tādēļ zvaigzne un pusmēness tika aizstāti ar dimantu un lūgšanu mūzika tika pilnībā izņemta.

5.

Command and Conquer Generals

Aizskarta valsts: Ķīna

Ķīniešus pārāk neiepriecināja Three Gorges dambja un Hong Kongas Izstāžu un Konvencijas centra iznīcināsana spēles ietvaros. Lai gan Ķīnas tauta spēlē bija labo spēku pusē viņi vēljoprojām uzskatīja, ka spēle slikti attēlos viņu armiju un valdību. Par laimi spēles veidotājiem un ASV tā laika valdībai, spēlē netika iekļauti iepriekš paredzētie rasistiskie izteicieni un simboli, ja tas būtu noticis, Bilam Klintonam būtu par ko atbildēt

6.

Medal of Honor Warfighter

Aizskarta valsts: Pakistāna

Spēles sākumā spēlētājs saņem uzdevumu pārtvert ieroču kravu, kas paredzēta teroristu grupējumam. Pakistānas valdību tas pārāk neiepriecināja, kā arī to nedarīja daudzas citas misijas, kuras spēlētājiem lika domāt, ka Al Qaed un Jihad teroristu gurpējumi galvenokārt atrodas tieši pakistānā. Citējot Pakistānas multimediju prezidentu Salemu Memonu "Problēma ir tāda, ka spēle satur tādas lietas, kas ir pret piemēram mūsu armijas kritizēšana. Kā arī šī spēle parāda mūsu valsti kā kaut ko sliktu" Jebkuri mēģinājumi pārdot šo spēli pakistānas teritorijā var jūs novest cietumā.

7.

Call of Duty: Black Ops

Aizskarta valsts: Kuba

Pirmajā spēles misijā, spēlētāja uzdevums ir nogalināt Kubas līderi Fidelu Kastro. Ņemot vērā nepatīkamās attiecības starp Kubu un ASV, skaidri redzams kādēļ šīs spēles izlaišana radīja vēl lielākas problēmas. Kāds no valdības žurnālistiem raksta " Šī spēle ir pilnīga amerikāņu perversija. Pirmkārt, tā glorificē nelegālo uzbrukumu mūsu tautas līderim, sakot ka viņš jau ir pārdzīvojis aptuveni sešsimts tādus. Un otrkārt, tā stimulē sociopātisku uzvedību amerikāņu bērniem un pusaudžiem, kuri ir galvenie patērētāji šijā sfērā."

8.

Fallout 3

Aizskarta valsts: Japāna

Nekas nekliedz vārdu "diplomātija" vairāk kā, ieroča ,kurš šauj mini-atombumbas, nosaukšana atombumbas kura iznīcināja Japānas pilsētu Nagasaki, vārdā -"The Fat Man". Kā arī radītais efekts ļoti tuvu atgādina to kuru rada īsta atombumba. Šis Bethesda (spēles izdevēji ) gājiens maksāja amerikāņiem problēmas ar Jāpānas dipomātiskajiem sakariem uz illgu laiku. Bet diezgan drīz, saspīlējuma mazināšanai, šis ierocis japāņu spēles versijā tika pārsaukts par "The Nuka Launcher"

9.

Homefront

Aizskarta valsts: Ziemeļ Koreja

Nu jau bankrotējusī spēļu studija THQ tiešām pacentās, lai palielināta problēmas ar Ziemeļ Koreju spēlē attēlojot tās militārās darbības un iepriekšējo līderi Kim Jong-il. Taču tā kā Ziemeļkorejā valda vispārēji aizliegumi, pārsteigumu rada fakts, ka spēle tika aizliegta Dienvid Korejā. Iemesls tam ir tāds, ka KDR izjuta bailes par to, kas varētu notikt, ja ZK uzzinātu par šīs spēles pastāvēšanu kaimiņu valsts veikalu plauktos.

10.

Pokemon Trading Card Game

Aizskarta valsts: Saudu Arābija

Kurš būtu domājis, ka Pikachu simbolizēs azartspēles un Judaisma dominanci pār Islāmu. Pirmkārt jau pokemonu evolūcija ir tiešs pretstats jebkurai reliģijai un ticībai dievam. Otrkārt, spēles uzdevums ir uzvarēt kārtis, kas savā ziņā ir klasificējama kā azartspēles, kas Islāma ticībā ir pilnībā aizliegti. Un treškārt, spēlē esošās enerģijas kārtis savā ziņā simbolizēja Dāvida zvaigzni -  Judaisma reliģisko simbolu. Un tā kā Judaisma un Islama piekritējus par labiem draugiem grūti nosaukt, ar to arī pietika. Lai gan nekādi nopietni pasākumi Saudu Arābijā netika, veikti, mēģinājumi šo speli pārdot valsts robežās, var izraisīt lielus nemierus.

 

Palūgšu nespamot rakstīt tikai normālas lietas ja ir kautkas piebilstams , nevis kautkādas glupības ! 

Pēdējo reizi rediģēja Žanis, 2014. gada 21. decembrī, 05:56.

Chemijs
Īpašnieks | Owner | Насяльника
Kick.lv smadzenes
6959 atbildes forumā
Online: 490d 6h 48m
Redzēts Vakar, 22:02
5 Brīdinājumi
Pievienots, 2014. gada 21. decembrī, 06:06
0
post

Būs jāpaspēle KZ manager, skan interesanti.

Man būs lielāka koncentrācijas nometne par jums :D

Foršs raksts, tikai rodas jautājums, cik daudz no tā rakstīji pats, un cik daudz kopēji

Žanis
Jauniņais
137 atbildes forumā
Online: 1d 16h 0m
Redzēts 2015. gada 02. septembrī, 10:57
3 Brīdinājumi
Pievienots, 2014. gada 21. decembrī, 06:12
0
post

@Chemijs daudz ko pierakstiju pats + sameklēju vel mazliet info .

Rihs*
Jauniņais
1707 atbildes forumā
Online: 14d 16h 49m
Redzēts 2022. gada 05. oktobrī, 13:20
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2014. gada 21. decembrī, 08:43
0
post

nais informācija.

LatvietisNU
SuperStar
Kakulacis
2234 atbildes forumā
Online: 11d 13h 43m
Redzēts pirms 2 stundām
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2014. gada 21. decembrī, 12:38
0
post

Cepums par apskatu! Daudz ko jaunu izlasīju.

 

 

~Evils~
V.I.P.
WAR3 Main
The King.
6560 atbildes forumā
Online: 327d 5h 44m
Redzēts Vakar, 20:53
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2014. gada 24. decembrī, 20:18
0
post

super apskats, bet tak vak sen jau butu jabut kariem uz ura, jo dahuja spēles kadas valstis cinas pret kadam vai kadu tersitorijas pret kko

Lietotāji skatās šo tēmu: 0
Lietotāji, kas ir lasījuši šo tēmu: 8 ( 1486 skatījumi )
Tessa&Hardin, Kiwi :], BANZAI, 0nion_man_LV, viltu profils, Rihs*, Enemijs, ~Evils~