bilde ko parada kad esi afk par ilgu
Ieteikumi, diskusijas un sūdzības
7
0
topic
Datora apkope
Chemijs
Īpašnieks | Owner | Насяльника
Kick.lv smadzenes
6959 atbildes forumā
Online: 490d 6h 46m
Redzēts 23. aprīlī, 10:32
5 Brīdinājumi
Pievienots, 2015. gada 04. maijā, 14:35

 

Pamācība ko darīt lai dators strādātu daudz ātrāk

( ja tev rūp tavs dators, tad šo vajadzētu darīt vismaz reizi mēnesī )

 

 

1. Defrag hard disks:

Īsumā - windows vienmēr izsvaida failus pa daļām ar laiku, ja mēnešiem ilgi netiek veikts "defrag" process, tad var būt ka faili uz diska atrodas pa simtiem gabalu, tas rodas vnk no tā ka tiek bieži faili kopēti un pārvietoti.

Šis process paātrina loading laikus, windows ieslēgšanās ātrumu, un arī jebkura foldera atvēršanas ilgumu, bilžu atvēršanu, un daudz ko citu. BET šis neiespaido gandrīz nekādā veidā spēlēs fps.

Iesaku nokačāt bezmaksas programmu defraggler var izmantot arī windowsā iestrādāto programmu "Disk defragmenter", bet defraggler strādā ātrāk un ir ērtāks.

Ja ilgi nav windows pārinstalēts, vai arī liktas šāda veida programmas, tad šis process defragmentēšanas var aizņemt ļoti ilgi, pat vairākas dienas. Šis process nedzēš vai nepārvietu uz citiem folderiem nevienu failu, tas tos vienkārši sakārto uz cietā diska iekārtas ērtākā secībā lai tos ātrāk varētu nolasīt.

Palaižot programmu vnk jāspiež pogu "defrag"

 

2. Video driveri:

ŠIS ĻOTI UZLABO FPS VISĀS SPĒLĒS

Ļoti iesaku reizi mēnesī pārinstalēt video driverus, neskatoties uz to ka pat netiek nekas jauns instalēts, viņi ar laiku uzkrāj ļoti daudz informācijas nevajadzīgas, kas ar laiku ĻOTI manāmi iespaido fps, arī man personīgi fps performance nokrītas pat uz pusi.

Video driverus ir jākačā atkarībā no videokartes modeļa. Videokartes modeli var apskatīties uz desktopa nospiežot ar mouse2 -> screen resolution -> advanced settings -> un tur ir jābūt "adapter type" -> piemēram ATI Mobility Radeon HD 4870 (tas ir modelis kuru meklējām)

Tālāk atkarībā no videokartes firmas, amd vai ati, ir jāapciemo ražotāja saitu un janokačā driverus tieši tavam modelim. Visvienkāršak to darīt ir ierkastot google "ATI video drivers" vai "AMD video drivers" un talak no pirmajiem rezultātiem vnk sekojot download sadaļām.

 

3. Iztīram datoru no nevajadzīgājām lietām

Ideāla bezmaksas programmiņa priekš šī ir CCleaner

Programmā sadaļa: Cleaner - atradīs ļoti daudz vecus un nevajadzīgus failus kuri netiek nekur izmantoti, tikai uzmanīgi atķeksējot papildus lauciņus, nerekomendēju to ja nezini ko dari.

Sadaļa Registry dod iespēju itīrīt windows reģistru no nevajadzīgiem ierakstiem, kurus parasti atstāj programmas pēc atinstalēšanas no datora, kā arī daudz kas cits.

Tools -> Startup - dod iespēju atzīmēt programmas kuras slēdzas iekšā uzreiz kad windows ieslēdzas. Noņemot visu nevajadzīgo, windows ieslēgšanās ātrums var ļoti paātrināties. Piemēram izslēdzot to ka uzreiz ieslēdzoties tiek palaists skaips, torrents un citas tāda veida programmas.

 

4. Noskenējam datoru pret vīrusiem

Ja tev ir kāda veida antivīruss tad to atver un palaid pilnu skenēšanu. Neizmirsti updeitot savu antivīrusu vēlams reizi nedēļā - reti, bet tas tomēr var glābt no problēmam.

Iesaku bezmaksas programmu Spybot search & destroy

Viņa meklē konkrēti "hackošanas" vīrusus, kā trojanus un keyloggerus, kā arī bieži var palīdzēt kad browseri ir inficēti ar adware vīrusiem (popup reklāmas)

 

5. Iesaku taisīt windows image backupus

Un uzturēt kārtībā - kur tu liec vajadzīgos failus. Lai nākotnē, ja windows tiktu bojāts vai lēnāk sāktu strādāt (KAS NOTIEK VIENMĒR AR LAIKU) lai varētu vajadzīgso failus mierīgi pārkopēt uz citu cieto disku vai flašku un varētu mierīgi uzlikt veco backupu un dators strādātu kā jauns.

 

 

 

Kick in balls, tiem kuri pacentās izlasīt līdz beigām. Malači :D

 

Ja ir vēl kādi jautājumi, labojumi, piebildes, droši rakstiet par to komentāros :)

Pēdējo reizi rediģēja Chemijs, 2015. gada 04. maijā, 14:43.

~Evils~
V.I.P.
WAR3 Main
The King.
6560 atbildes forumā
Online: 327d 5h 39m
Redzēts Vakar, 21:01
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2015. gada 04. maijā, 14:40
0
post

Visai noderīga informācija, būs tas vis jāizdara

Ebyrn
Beast
369 atbildes forumā
Online: 34d 4h 32m
Redzēts 9. martā, 22:19
Pievienots, 2015. gada 04. maijā, 14:41
0
post

2. Nvidia karšu lietotājiem ideāla programma, kas pati update driverus, vai arī prasa tev. Nvidia GeForce Expierience , iesaku paņemt ja vēl nav.

4. Spybot - S&D ir labs, bet pilnam komplektam iesaku vēl izmantot Malwarebytes un Hitman Pro

P.S Augstāk norādītas programmas nevajadzēs, ja nestaigās par visādām kreisām mājaslapām 

Pēdējo reizi rediģēja Ebyrn, 2015. gada 04. maijā, 14:47.

 

LatvietisNU
SuperStar
Kakulacis
2234 atbildes forumā
Online: 11d 13h 43m
Redzēts pirms 2 stundām
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2015. gada 04. maijā, 16:32
0
post

Būs,būs tas jādara,man dators huiņīgi lens

 

 

𝙿𝚒𝚠𝚛𝚒𝚡
V.I.P.
Papucītis
12119 atbildes forumā
Online: 296d 7h 47m
Redzēts 2022. gada 30. novembrī, 00:10
9 Brīdinājumi
Pievienots, 2015. gada 06. maijā, 00:23
0
post

bana laikā visu izlasiju, ja prasīsies, tad to visu izdarīšu.

 canadianu esat dzerusi? afigennais ar kolu  
dsquared2
Jauniņais
12 atbildes forumā
Online: 12h 39m 37s
Redzēts 2017. gada 06. septembrī, 08:44
Pievienots, 2016. gada 04. jūlijā, 22:56
1
post

Man uzdavināja jaunu datoru ,+/- normāls , lejuplādēju jaunas spēlītes , domāju kāpēc neiet ... paskatijos iekšās , nav video kartes ...

Lietotāji skatās šo tēmu: 0
Lietotāji, kas ir lasījuši šo tēmu: 199 ( 1985 skatījumi )
headbangerz.-, Crack, Tessa&Hardin, alska, Pizhikz., Kizit, Kiwi :], MENDIJA, SintijaL, Venta, ༄ˡᵛ᭄✿ᴋᴀᴡᴀɪɪ࿐, Zane, Pīļuks, Chemijs, Churix, FG^xXx, 2kk, 𝗮𝗸𝗮𝘇𝗶, cerealkiller, duum, SM_97823, LaQ, 𝒶𝓋𝒾𝓀𝓈, 'm0nk 0_0, »𝗖𝗿𝘆𝘀♰𝗮𝗹«, BANZAI, adjustable, 6paaudze, bnation-, masieris, gettingahitwithgod, Kraapaals, HSkill, peh, akasi, Bubliks, pigmi , Žuļiks, egons, ch1mbudzi, **MoHiTo**, radžiņš, Kristersss, 𝐃𝐞𝐯𝐢𝐥𝐢𝐬𝐡𝐡., wind, SPORTT, Lacz, Сhrееру©, MateYz, ExorcisT^, Jackass3D, Angelius, AngelXD, dasdja, avix`, loliks, MrColt , Violexy, 47th, ES`CAPE, EvE, PooKa, Defs, EAZY., Edijs*, Mikijzz ||, nisker, [TM] genijs, Мишка, Ebony, Lakrica, andrisptrs, Mohit, REDFOO, MKs'Powa, Kubi, Unicorn, Kanazews, Kocinss, Beyondz, Beasley, Alus, Ticiigais, yostu, vados_parovoz, KaapostgalvaLV, FreakyyPrime., Ashais, ZīLe, Purpel, migla, KaJJKa, Grizzlijs, alle, LatvietisNU, Beyond, Dzokelz, Rastaman4iks, thestyle, MiX(eP)!, Ruf, ketamine, gucci, def., Dweller, Sajma, Dzēsts lietotājs, ZeltaBlack, xVeins, RagnaR, tuis, misha pekausis, mimiC, Fally, Ingucci, ⛔lolwut?, mauķelīte , marchellio55, FROSTJAW, Жить в кайф, Amors, Abeliitee, FIN., cruelcin šļura, Forestiņš, rswN-, luīze, [TM] Faggot*, south, vhlamiwwu, Salah, Pecinja, Tas tak es:D, Bacardi, ~Evils~, Sentro, Ķieģelis, lucifers, 0nion_man_LV, Мартуха, Valtero, umpalumpa, Čiepa, -lembergs-, Opaps96, 𝙿𝚒𝚠𝚛𝚒𝚡, Anonymous, tenblunt, Delimo, 32456yhytbg, Laauriinaa, HeLL, Eljuks, knejvs, ZnT, (:laimonpuika:), White.Snow, Bomaars, FANTOMS, Vortex, viltu profils, Brooklyn_Official, KABATU KONTROLE, Latgales Čalis, Latvietis95, ysl, SoulshakerLV, dsquared2, Trey*, mmmmmmmmmmmmmmm, Čamzijs, MeLLeNe, Komisarchiks, psihaa4, SharpKnifes, Cilveks, Warrior_XD, sneiks, Daiiiviiids, Pacans, Hunter, FamE, LMNTRIX, gaz1kkk., Strelnieks., SPEEDLINKK 337, Enemijs, MA1M, Ebyrn, NeLLa, Xeexs, sсhoKKur-, Kokaīns, Mars_sd, NDancer, Dalī, Obijs, MercuriaL*, viskijs