Izveido teikumu ar saikli
Tātad, izdomāju izveidot foruma spēli, kura ir maaaaazliet saistīta ar latviešu valodu un gramatiku. Mācīsimies latviešu valodu kopā.
Kas ir šajā spēlē jādara?
Pirmais cilvēks pasaka kādu vārdu un nākošajam cilvēkam ir jāuzraksta teikums, kurā iesaista kādu saikli. Viegli, ja zini, kas ir saiklis.
Kas ir saiklis?
Īsumā - saikļi ir palīgvārdi.
Saikļi ir tādi vārdi kā ka, lai, ja, jo, tāpēc ka, tādēļ ka, tā kā, tā ka, kaut gan, kaut arī, lai gan, lai arī, kamēr, līdz, līdzko, tiklīdz, tiklīdz kā, kolīdz, kopš, iekams, pirms.
Ir arī daudz citu saikļu, izvēle ir liela priekš šīs spēles.
Vairāk saikļus vari atrast šajā mājaslapā - http://valoda.ailab.lv/latval/v…fol/saikli.htm
Noteikumi:
* Teikumi nedrīkst saturēt lamuvārdus;
* Teikumos obligāti ir jāietver kāds saiklis;
* Ir jādod nākošajam cilvēkam kāds vārds, ar kuru viņam veidot nākošo teikumu;
* Veidotie teikumi nedrīkst aizskart nevienu;
* Iedotajam vārdam drīkst mainīt formu/galotni;
* Postu intervāls - 2
!!Atceramies, ka pirms saikļiem ir komati!!
Piemēri:
Sniegs.
------
Šodien uzsniga sniegs, jo ir ziema.
Rīts.
------
Es ticu, ka rīts pienāks vienmēr.
Gads.
Un tā turpina veidot teikumus.
Pirmais vārds, ar kuru sāksim ir dārzs.
Veiksmi visiem, un mācamies pareizi rakstīt!
Mēs ēdam, lai dzīvotu, nevis dzīvojam, lai ēstu.
Es metu akmeņus, jo mēģinu logu izdauzīt.
Piens.
Es ticu, ka šodien izdzeršu pienu.
Apenes.
Man kājās ir apenes, jo nepatīk staigāt ar pliku pakaļu.
Sardeles.
Es vāreju sarldeles, jo bija jau puzdienlaiks pienācis.
Panna
Uz pannas pagatavoti ēdieni ir garšīgi, lai gan es, patiesībā, dodu priekšroku vārītiem ēdieniem.
Saldējums.
Man uz biksēm nokrita saldējums, tāpec ka ārā ir +39grādi karstuma, un saldējums izkusa
Next pele
Mūsu mājā ir caurumi, jo pele tos izgrauza.
Dators.
Datori ir dažādi, jo cilvēki tā gribēja.
Piens.
Es dzeru vienu piena glāzi, lai man būtu plaušas tīras.
Ceļš.
Šis ceļš ir tāls, jo tam nav beigu.
Gurķis.
Man ļoti garšo marinēti gurķi, jo tie vienkārši ir ļooti garšīgi, bez liekiem paskaidrojumiem !
Sērs.
ķīmijas stundā mēs apstrādājām sēru, bet nelaimes gadijumā uzspridzinājām kabinetu ;(
Tēja
Es tēju dzeru katru dienu, lai man būtu spēka.
Žurnāls
Es zurnalu lasu katru dienu, lai man būtu ko darīt.
Kafija
Kafiju dzert nav veselīgi, jo tā spēj ietekmēt cilvēka veselību, kā arī samazina kalcija līmeni cilvēka ķermenī!
Karogs.
katrai valstij ir savs karogs, lai tās spētu atšķirt, taču citām tie ir diezgan līdzīgi.
krēsls
man ir vajadzīgs krēsls, jo man ir grūti stāvēt.
jūra
ķīmijā mēs mācijamies tēmu par emulsiju, bet Kārlis visu šo tēmu ir nobastojis
Pils
Pilīs spokojas, kaut gan daudzi tā nedomā.
Spoks.
luīze, alska, ZeltaBlack, Jan4a, Spridzeklis, Xtcent, akasi, KickMan Kick, _Allax_, Pizhikz, Bubis, Draugs , Oskars.R, rok, ༄ˡᵛᴋᴀᴡᴀɪɪ࿐, Responds, BANZAI, Hazard, Hybrid Minds, milo humble, Falcon, cruelcin, , DoubleT, ZnT, 575, Omega, Meth, Kapsednieks, Sandis., PrixoditeV4era , Nurmachimaevmakachev, Boris, Breyke, Pīle, Latvians, Lakrica, zooniijsftw, kazinounkazino, duck, Kristy, Kide54, SintijaL, mrfouley, Pigijs, duum, traitors, Zane, Zelts*, pigmi , -Bembij$-AR-Lielgabalu-, Kikii., PooKa, aimbatten (;, Shepis, Laurz, Deu, love_me, ⚒️Stoick the Vast⚒️, Сhrееру©, 𝐖𝐢𝐥𝐝𝐰𝐨𝐥𝐟𝐚, Aut0ft, ~*TuttiFrutti*~, RokkY*, santiz, Minnia, efka, Amors, Kiwi :], Bridzaa, who`s who, Oz1ris, Venta, Chemijs, Kizit, Pickle Laura, Incorrigible qwz, Kamiks, cheburashka, MENDIJA, Piziks, seskosio, aBL, tenblunt, beijbe_, melns, Girdle , Gloks, Tadzhx, `Barbija`, Peak, RushFuck, Agneshuks, 𝕳𝖗𝖊𝖓𝖔𝖛𝖎𝖏𝖘, Faacha, Mohit, prote1ns, ℱ𝒾𝓇𝑒𝒯𝒾𝑔𝑒𝓇, 𝙿𝚒𝚠𝚛𝚒𝚡, inar4xx, HSkill, skyya, 𝐃𝐞𝐯𝐢𝐥𝐢𝐬𝐡𝐡., Arch, 𝗮𝗸𝗮𝘇𝗶, maar4a, 25CM, BigTomens, xVeins, bnation-, wishuamerryc, ThevilisH., ღ𝓑𝓮𝓪𝓽𝓻𝓲𝓬𝓱ღ, Crack, Anna, CaHb4o, Cool Dude, Almighty., eKs., dedushka, Hellabooza, ScoRp1oN^^, medalus, ChmooZvaigzne, kaifotajs!!! :D, король мажор, Vecteevs, Flabijs, 𝔄𝔨𝔪𝔢𝔫𝔰 𝔷𝔞ķ𝔦𝔰, Em4a, Capture, Kalvix, Deebosantana, Codee, AndisKoks, Dzēsts lietotājs3133033, Klaus, fxqcxq, Vineta., mrs. doubtfire, Snuffeklis, dibens, Witch, Lacz, Cirulitis, Nightdog, Canep, edytricks, enrico, KaapostgalvaLV, LowSkillL, concijs, Weksijs, **Nezināmā**, Vilciņš, Edzinems, kakaataajs, Fruzenty, KOB, petuunija, Wunderschlange, OSKARSS32, Woshiniba, atpisies, hehegeeva, nanKa^, keKei, Matriks, Erikzzz, Exc, Enemijs, Wolfyy, Osiits, din1ja, kaptil6ik, Swizy, LaQ, knejvs, seiko., Bumm, MA1M, Tupenis, Pecinja, Geroiam Slava, Excellent., Mežpils, »𝗖𝗿𝘆𝘀♰𝗮𝗹«, Who cares, Dinčaa, Krisiittz, jevrika, Jorcikk, dzēsts profils, 𝒶𝓋𝒾𝓀𝓈, KrievuJakudza, C0ppy, ыкауз, Truth_Hurts, Королева, Strelnieks., Siipols, janis_ir_hakeris, HaRZz, 6paaudze, FastShooter, BARBARIAN, aim.ru~~~~~, asdasdasdasd, w3Ed!ch7, Diademantus, GlicK, tehshine, angiiins, izpirtirpeklis, Ethe, Critikalz., AIDZIS., 2nf*, RV`, AK-69, Rolković, Dzonis, Svinnesis, Gradigais, Xeexs, activision, BunnyHop, Foxculated, allk, Cheriss, Naft'līns, Sniedzinjsh, SniegaRausis, kon4, ReGri, malbaro, Baltais, kalimaoff, SINCAS_MONSTRS, sсhoKKur-, VILKNADZIS, magisterial , Kriksons, Pienvedeja., k0minax, Bubliks, konstance, caw, Unicorn, duffer, Pavlo, Zalkt!S, radžiņš, Fūdiņš, nenshuks, black cobra, sapnu puas, Haiduk, INLOVE., no-legal, СТИЛЬ., phine, daryl, qppykt, Celms, Frii, 𝓛𝓪𝓴𝓴𝓲𝓳𝓼, queen_of_black, masieris, not hns, CukurTeetis, 𝖉𝖊𝖑𝖚𝖘𝖎𝖔𝖓, PANDAROO, Vaaveriite*_^, tumshaiss, Jon Snow, VendeN, latvietis75, HaTeMeZzz, è’lei, G$ SHOOTER, MAIZE., Flak3, tomts, 47th, Paldies., ozijs, hyena, Chillotajs, Papirgalva, sofc?, World-, Emīls., Zaņuks, Yakuza, xvid, Breezy, nisker, Lvbulta, keni, motty, 𝕯𝖆𝖓𝖎𝖘0-., BUU`, kurpE, пуси, **MoHiTo**, Rembatnieks81, ZīLe, Edward, SiGoNs, Cietvīrs , Komplleks, real kurwa, ⛔lolwut?, spokio, paseeta, crewified, JērsA, CepumCepuminshhh, Platais:P, ALLAHS, agaa, nezinits, _Mazaiss_, CHEATER, USING HACKS, Kipchoge, Wukong, Gussi` ^^, Koka gabals, zexty, MateYz, SpriditisMAD, Evucite, Jackass3D, Gamora, ExorcisT^, WickedLady, raacha, SaucamaisKrievs, kaimiņšš, PlayerCS, Kopas, TwaisonS, Minimi, Pilsonis., Rastaman, Rubax, EMP, asdf, Kapracis, Apocalypse, Milky, blackbear2407, ANaRHiST, 0blivionx, QueenPiper, EXIT.-, ksa, Martinshhh, p0sitiv3, EvE, SyRiizZzY., Ha3E, Мишка, MysticSniper, djonja, 123456789, naziits, Amaterassu, ketamine, 32x6JLsuPy, vhlamiwwu, audzeknis, ES`CAPE, andrisptrs, mazaisganksteris1, ŠAGIJS, REDFOO, Pacans, bullets aim far, Chemp1k, Mikijzz ||, Kandzha, ZombikOzy, EddieLV, Ebony, Gustins, [TM] genijs, Kanazews, Jogijs, unknown-, Snicker, Mandarīns, MKs'Powa, Go0dFather, LOSTZ, Kubi, -ScorpioNn, Laauriinaa, ANormalStick, daniels1523, Prometajs, klubuJuris, Remember-ME, neko nezinu, Radjuka, StonerKumar420, tHEBEAST, emaymyska., MadrYy, Komisarchiks, def., Sajma, pankuksh, Dweller, Galax, WANDEX, Dzēsts lietotājs