bilde ko parada kad esi afk par ilgu
Foruma Spēles
12
0
topic
Tava profesija
»𝗖𝗿𝘆𝘀♰𝗮𝗹«
V.I.P.
Meitene zeltene
✞ 𝓓𝓲𝓮𝓿𝓲𝓮𝓽𝓮 ✞
5073 atbildes forumā
Online: 149d 14h 27m
Redzēts 15. februārī, 16:41
Pievienots, 2019. gada 08. oktobrī, 23:29

Tava profesija

 

Šī foruma spēle tika izveidota, lai jūs varat pārējos kika lietotājus iepazīstināt ar jūsu darbu/profesiju.

 

Noteikumi: 

1. Tev ir jāpastāsta par savu profesiju, kuru esi apguvis/apgūsti.

2. Aprakstam jāsastāv no minimums 5 paplašinātiem teikumiem.

3. Droši var pieminēt kadu smieklīgu atgadījumu strādājot šajā profesijā, plusus un mīnusus, ieteikumus .
     * Kas ir tas, kas tev tavā darbā patīk vislabāk?
     * Ko jaunu esi apguvis strādājot?
     * Kāda ir tava darbadiena ikdienā?
     * Kam līdzinās tavs priekšnieks/ce?

 

Informācija:

1. Lietotājs kurš būs labi pecenties un interesanti pastāstījis par savu profesiju varēs iegūt balvā 1 spinu iekš "challenges" sadaļas.

2. Katrs drīkst veikt tikai vienu ierakstu , bet ja esi mainījis darbu, ieguvis jaunu profesiju tu drīksti postot atkārtoti, bet ar viena mēneša intervālu. 

3. Noteikumu neievērošanas gadījumā sods +1wp.

 

Pēdējo reizi rediģēja Minnia, 2023. gada 04. maijā, 21:09.


John Doe
Jauniņais
8 atbildes forumā
Online: 2d 3h 39m
Redzēts 2020. gada 20. decembrī, 01:31
Pievienots, 2019. gada 09. oktobrī, 02:09
0
post

Labdien, labvakar un labrīt kikieši!

Piedaloties spēlē vēlos pastāstīt par savu profesiju. Varbūt kādam noderēs un kādam tas var izmainīt nākotni. 

Esmu Otrais Kapteiņa palīgs, kas ir atbildīgs pārsvarā par kuģa maršuta plānošanu no punkta A uz punktu B. Ieskaitot jūraskolu un akadēmiju, studijas prasīja 8,5 gadus, lai pilnvērtīgi varētu vadīt kuģus un piedalīties projektos. Šobrīd strādāju Angolā, gāzes un naftas termināla veidošanā. (Mainījās projekts) 

Apskatīsim plusus ko sniedz karjeras iespējas:

1. Esmu apceļojis visu pasauli, ieskaitot pat pasaules nostūrus kā Austrālija.

2. Paskatoties spogulī tu zini, ka tu dari to, ko daudzi nevarētu un tu pierodi pie atbildības, kas dzīvē dod pašpārliecinātību.

3. Tev ir iespēja perfekti iemācīties krievu, holandiešu un angļu valodu

4. Un pats galvenais, tev ir iespēja pelnīt vidēji 500 eur dienā un dzīvot Latvijā. Starpcitu mans pašreizējais kapteinis pelna 83k mēnesī. Nav griesti, bet pietiek.

5. Atvaļinājums vai brīvais laiks 1/2 gadā. Respektīvi mana rotācija ir 6 nedēļas prom un 6 nedēļas mājās. Kas dod man iespēju, mājās attīstīt gan savu uzņēmējdarbību, gan pavadīt laiku ar ģimeni.

Apskatīsim mīnusus :

1. Jūra nav domāta mammas puikām. Neviens tev neskries pakaļ, nelūgs lai tu mācies un neskatīsies vai tavas netīrās zeķes ir izmazgātas.

2. Garas stundas un dažreiz intensīvu projektu laikā pat dienas negulētas, līdz darbs nav pabeigts.

3. Ja tava meitene drāžas ar jebkuru Maxsimā satiktu veci, tad viņa tevi nesagaidīs.

4. Jūrnieki un jūras inženieri iet bojāt. Pirms nedēļas kompānijas Burbon Offshore kuģis pazuda jūrā spēcīgas vētras dēļ. 

5. Stress un ikdienas rutīna izmainīs tevi, tu to gribi vai negribi, tu atnāksi no jūras savādāks.

 

Secinājumi: 

Es nemainītu nekko savā dzīvē. Tev ir iespēja kļūt par jebko. Un tici man tas nav nereāli. Jūrnieki vairs nav zvejnieki, kas dzer rumu un klaiņo pa bordeļiem. Tie ir cilvēki, kas katru dienu saskaras ar stresu, fiziku , augstāko matemātiku un galu galā ir tādi kas nogādā tavas aliexpress paciņas laikā. 

Success does not require you to look out the window, It only requires that you look in the mirror

Jūsu ieskatam video, no mana iepriekšējā gada projekta

 

spokio
Jauniņais
138 atbildes forumā
Online: 2d 2h 11m
Redzēts 2022. gada 09. oktobrī, 19:54
1 Brīdinājumi
Pievienots, 2019. gada 26. oktobrī, 15:14
0
post

Sveiki, mana profesija ir universals kafejnicas darbinieks. Mans pirmais realais darbs bija kafejnica, Liepaja, zem aklo un neredzigo biedribas un blakus kapsetai. Darba es daudz gatavoju, mizoju, tiriju, klaju galdus, mazgaju traukus, apkalpoju klientus un darbojos ap kasi. Manos pienakumos ietilpa gandriz pilnigi viss. Banketi berem bija manas miljakas dienas, ta tiesam ir unikala pieredze, it ipasi, ja dalat telpas ar apbedisanas un beru banketu zali. Ne viss nebija tik slikti, bijam tik viena maja, reti kad no musu puses sutija 2 cilvekus(no 3 ) lai palidzetu ar beru edieniem. Bet stradajot tai vieta, es tiesam jutos loti labi, aklo un neredzigo biedriba katru darba dienu naca pie mums est, ieguvam jaunus draugus, kolektivs pats par sevi bija draudzigs. Mana profesija ir pieprasita visa pasaule, bet man sanacis tik trakas iestades stradat. Protams sai profesijai ir daudz gaisaka nakotne ja dzivo riga vai kada pilsetas centra :D Es tiesam iesaku so profesiju, jo to var izbaudit, iemilet un pasam vel klut par labaku cilveku. 

.p.s. Mans prieksnieks bija samera divains erms. nemaceja gatavot, bet tik un ta keras pie katliem. Tur esmu apguvis pilnigi visu, no atrstradasanas un multitasking lidz komunikacijai ar klientiem.

Pēdējo reizi rediģēja spokio, 2019. gada 26. oktobrī, 15:17.

Dzīve ir kā sapnis,notiek daudz kas interesants, emocijas, dialogi, notikumi, bet beigās pamodies un saproti, ka tas ir beidzies. Ka sapnis, kurš likās, ilgst mūžību, bija tikai pāris sekundes no tava miega. Un kas notiek,kad sapnis beidzas? Nekas, izņemot vēlmi nosapņot to sapni vēlreiz, izdzīvot dzīvi no sākuma līdz galam.

ℱ𝒾𝓇𝑒𝒯𝒾𝑔𝑒𝓇
Biedrs
Tiger on Fire
3950 atbildes forumā
Online: 320d 17h 41m
Redzēts pirms 9 stundām
2 Brīdinājumi
Pievienots, 2019. gada 26. oktobrī, 16:34
0
post

Tātad, šogad pabeidzu Saldus tehnikumu kā ceļu būvtehniķis. Šobrīd es strādāju vienā no lielākajiem ceļu būves uzņēmumiem Latvijā. Jums visiem varbūt liekas ka ceļu strādnieki ir sliņķi un nemāk taisīt ceļus, es arī tā domāju līdz man bija pirmais prakses gads uzņēmumā. Mēs ceļu būvtehniķi tikai pildam visu ko projektētājs ir uzzīmējis un izveidojis kā uzdevumu konkrētajam objektam. Kā reiz mans kursa skolotājs teica''Ceļinieks ir vairākas profesijas vienā'' un šo 3 gadu laikā ko es strādāju, esmu sapratis to ka tas arī tā ir, jo lai ,piemēram, apbetonētu akas vai kaut ko tamlīdzīgu tur vajag celtnieku zināšanas, lai pabeigtu objektu un tas izskatītos smuki tur vajag būt dārzniekam utt. 

Ko es pats daru savā profesijā. Pagaidām es esmu tikai parastais ceļu strādnieks, jo lai kļūtu par kautko augstāku ir jaiziet visam melnajam darbam cauri. Tātad es pagaidām nivelēju(tas ir kad tiek mērīti augstumi ar speciālu instrumentu ko sauc par nivelieri) , protams es lāpstoju, lieku bruģi, bortus, nospraužu ceļa trasi kur mums jārok/jauzber. Es varētu stāstīt ļoti gari par to ko es daru un par savu profesiju, bet man ir slinkums par to rakstīt :D 

Manā darbā patīk tas ka es varu strādāt svaigā gaisā un zem klajas debess, lai gan šad un tad ir nepatīkami apstākļi kā lietus tas ir sīkums, jo mēs tak neesam no cukura ;)

Strādājot es apguvu var teikt visu, jo vienīgā lieta kas man noderēja no skolas bija ģeodēzija un nedaudz teorija, visu pārējo iemācījos praktiski. 

Mana ikdiena darbā šobrīd ir tāda ka visi objekti iet uz nodošanu un vajag viņiem ta ka pielabot visas nianses un vēl visvisādus sīkumus. Bet kad sezona ir pašā karstuma kas ir no maija līdz septembra vidum tad praktiski ir tā ka retu reizi var paņemt telefonu rokās, jo ir ļoti daudz ko darīt.

Un jā mans priekšnieks aka meistars ir ļoti mierīgs cilvēks, viņš ir izgājis cauri visam melnajam darbam un tagad ir priekšnieks 8 cilvēku brigādei, un man patīk ar viņu sastrādāties.

Priekš manis smieklīgākais gadījums bija tad kad mēs apčakarējām būvuzraudzi, bet par to es vairāk neko netaisos teikt:). Protams ir arī bēdīgie momenti kā kabeļu pāraušana :D kad pus iela paliek bez elektrības :D 

Nu tas ir mans stāsts un redzējums par manu profesiju! :)

 

 

ScoRp1oN^^
Jauniņais
♥❤️sikais ❤️♥
1091 atbildes forumā
Online: 24d 11h 45m
Redzēts 2023. gada 14. decembrī, 11:24
1 Brīdinājumi
Pievienots, 2019. gada 26. oktobrī, 17:43
0
post

Sapnis par saimes skolām

Vēl viens no maniem sapņiem ir saimes skolas. Pagaidām gan to nav izdevies realizēt, bet negrasos no tā atteikties. Uzskatu, ka saimes skolas, kurās bērni mācās trīs grupās: no 1. līdz 3. klasei, no 3. līdz 6. klasei un no 7. līdz 9. klasei, ir iespēja mazajiem novadiem. Šobrīd manā dzimtajā pusē, Viļakas novada Upītē, skola ir slēgta, bērni dodas uz tuvajām Rekavas vai Baltinavas vidusskolām, bet ticu, ka nākotnē Upītē varētu būt šāda saimes skola. Jāsaprot, ka skola nav tikai izglītības iestāde, tā ir ciema vai pagasta dvēsele. Un tāds ciems, kurā nav skolas, nesanāks kopā, lai svinētu valsts simtgadi. Ja nav skolas, tad vieta un cilvēki ļoti daudz zaudē. Neticu, ka mazo skolu aizvēršana glābs Latvijas ekonomiku. Patiesībā izdevumi, ko rada mazā skola ir viena kārtīga, laba traktora cena. Vai tiešām tas būs cerētais ekonomiskais uzrāviens?

 

 

Brīdināts. (c) schoKKur-

Pēdējo reizi rediģēja sсhoKKur-, 2019. gada 27. oktobrī, 12:59.
Lvbulta
Jauniņais
Lvbulta
102 atbildes forumā
Online: 1d 12h 22m
Redzēts 2020. gada 20. decembrī, 23:01
1 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 04. janvārī, 23:07
0
post

Esmu uzņēmējs. Pašlaik aktīvi attīstu atoservisu. Šobrīd ir ir labas telpas pilsētas centrā, un klientu plūsma sāk palielināties :) Vēl esmu esmu arī valdes loceklis Ventspils kērlinga klubā. Pats arī nodorbojos ar šo sporta veidu un veicinu tā attīstību. Ir interesanti un iesaku katram pamēģināt ;)

C0ppy
GG Admins
448 atbildes forumā
Online: 89d 0h 18m
Redzēts pirms 4 stundām
Pievienots, 2020. gada 17. janvārī, 12:06
0
post

Es strādāju VUGD - Valsts Ugunzdzēsības un Glābšanas Dienests. Strādaju jau 4 gadus, esmu redzējis visādus šausmīgus skatus avārijās un ugunsgrēkos. Jautrus atgadījumus īpaši nevaru pastāstīt. No plusiem varu pateikt, ka ir stabila darba alga, atvaļinajums, pencija 50 gados. Kā ari darba grafiks ir ļoti patīkams.

༄ˡᵛ᭄✿ᴋᴀᴡᴀɪɪ࿐
V.I.P.
Biedrs
Ponija Augstākā Forma
ķipa esot baigā draza
5308 atbildes forumā
Online: 130d 6h 11m
Redzēts 25. martā, 13:42
3 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 17. janvārī, 17:19
0
post

Pašlaik studēju bakalauru vēsturē, tas principā nepaver nekādas iespējas. Taču, ja nestāsies spēkā pēdējā laika tizlās izmaiņas augstākajā izglītībā, stāšos arī maģistrantūrā. Pēc bakalaura iet pēc darba ir sevis izsmiešana, bet pēc maģistra - jā ok. Ir būtībā četras opcijas, vismaz manā ieskatā - vēstures skolotājs/pasniedzējs, muzeja darbinieks, paleontologs vai arheologs. Visvairāk mani velk uz arheoloģiju, jo tā var sniegt ieskatu par seno un ne-tik-seno cilvēku dzīvesveidu un sabiedrības funkcionēšanu specifiskās jomās un ģeogrāfiskajās lokācijās, analizējot vēstures avotus un veicot arheoloģiskos vai paleontoloģiskos (šajā gadījumā - aizvēstures) izrakumus. Mani nevelk uz vēstures pasniegšanu, jo Latvijā pēdējā laikā tas ir pavisam zemā līmenī, turklāt, man vienkārši nav pacietības.

Muzeja darbinieka profesija ir alternatīva; skatoties pēc muzeja, vieta varētu būt Latgales Novadpētniecības muzejā, Rīgas ''Arsenālā'' - kādā no tiem, bez tam, šogad ir prakse muzejā. Iestāšanās muzejā gan var nozīmēt arī kāpšanu pa karjeras kāpnēm - pat līdz muzeja direktoram.

Ironiskā kārtā, tehnikumā beidzu kā datortehniķis, taču nespīd man matemātikā, tāpēc arī aizgāju uz otru hobiju, nu jau aizraušanos un studiju vielu - vēsturi.

Jetta
Jauniņais
189 atbildes forumā
Online: 3d 8h 25m
Redzēts 2023. gada 11. martā, 18:47
Pievienots, 2020. gada 31. janvārī, 09:21
0
post

Sveiki, man nav profesijas (officiāli), bet es vairāk sevi uzskatu par unity dev/programmer or just programmer. Esmu darbojies IT un telekomunikācijas jomā, ļoti gribētu tikt kādā no, tā jau mazā skaitā esošo, spēļu kompānijām Latvijā. Tātad, ja runā par Telekomunikācijām/IT, telekomunikācijas daļu es apguvu strādājot kā "Tīkla operāciju speciālists". Tas ko apguvu ir principā visas pielietojamās mobilo sakaru tehnoloģijas - 2G,3G,4G,  paralēli tam vēl tika apgūtas SDH un WDM sistēmas (orientēta uz biznesa klientiem un svarīgiem kabeļiem). Ar IT ir nedaudz savādāk, to es mācos gan patstāvīgi (Unity Dev, Pentesting, other random shit), gan apmeklēju universitāti (pagaidām esmu Bakalaura students).

Pašlaik esmu bezdarbnieks, bet tas nenozīmē ka es nevaru pastāstīt kā gāja tur (Telekomunikācijās).

Principā tīkla operāciju ikdiena sastāv no 12 stundu garām maiņām skatoties 2-4 monitoros (atkarīgs no kompānijas, katrās ir savādāk, un iespējams arī cita veida monitorēšana notiek). Atbildi uz zvaniem, monitorē tīklu, atbildi uz e-pastiem, piesaki problēmas utt. Bija maiņas, kad vispār nekas netika darīts, par cik nebija ko darīt, un tad ir nedaudz gaļaks, ka 12h no vietas tu prost filmas skaties vai spēles spēlē. Es teikšu godīgi, ja jums ir iespēja (un jūs esat students), tad es ļoti iesaku iet tur strādāt, naktsmaiņas ir pietiekami un ar naudu problēmas tiešām nebūs (vienīgi būs problēmas ar miegu). Alga man vidēji bija 700-800 uz rokas, kas priekš studenta nav nemaz tik sūdīgi. Kad esi pabeidzis mācīties, līdz tam laikam tev jau būs apnicis visticamāk strādāt tik nogurdinošā darbā, bet tas ir normāli, es tevi sapratīšu.

No smieklīgajiem atgadījumiem, tur būs dafiga tādu. Esmu dzirdējis daudz ko. Man ir zvanījuši gan policisti (dēļ zādzībām), gan armijnieki (kas kabeli ar tanku pārrāva), gan parasti mirstīgie, gan cilvēki, kas uz mūsu antenām grib uzlikt savu antenu, gan iedzēruši tehniķi, kas ir uz lokācijas un vēl daudz kas cits.


Ja ir vēl kādi jautājumi, droši varat man pajautāt privāti vai discord, es mierīgi atbildēšu jums.

Pēdējo reizi rediģēja Jetta, 2020. gada 31. janvārī, 09:22.
𝗮𝗸𝗮𝘇𝗶
Lietotājs
Король
Gomiks
460 atbildes forumā
Online: 54d 20h 3m
Redzēts 22. janvārī, 20:45
3 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 02. februārī, 09:01
0
post

Hey Hey .

Pēc profesijas neesmu nekas, jo pēc 12.klases izdomāju , ka manai dzīvei pietiks ar to. 

Tāpēc uzreiz pēc skolas pabeigšanas devos strādāt. Saku stradat uzņēmumā, kurš ražo detaļas bremžu sistēmām vairākiem firmas automobiļiem saku ka parasts līnijas darbinieks, preseju kontaktus detaļās kuras tiek sūtītas tālāk uz Vāciju un montētas mašīnām.

Tagad jau strādāju 8gadus nekas daudz/ilgi. Bet 8gadus laikā , jau amats ir nomainījies 3x , divas reizes biju komandējumā uz Vāciju grosßumstad. GmbH EFN. Tagad uz doto bridi Ieņemamais amats ir "Hermetizācija speciālists" strādāju ar vielām kuras tiek automātiski iepilditas detaļas , kuras paredzētas lieliem auto kā Scania volvo u.t.t

 Kas ir tas, kas man manā  darbā patīk vislabāk ir tas ka es varu patstāvīgi strādāt , bez cilvēkiem kuri man norādītu kas man jādara un kā man tas jādara. Galvenais ir kvalitāte nevis kvantitāte, mans sauklis 😂
   Nav tādas lietas kuru es būtu apguvis strādājot, ir vēlme apgūt Vācu valodas zināšanas , taču katru reizi atlieku uz citu reizi.
     Mana darba diena ikdienā ? Pirmās divas stundas iesildos. 😎

Pēdējo reizi rediģēja 𝗮𝗸𝗮𝘇𝗶, 2021. gada 12. jūnijā, 11:58.

Жизнь — это вопрос времени.

 

KoKoC
Lietotājs
13 atbildes forumā
Online: 8d 7h 21m
Redzēts 2021. gada 20. janvārī, 22:13
2 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 18. februārī, 19:24
0
post

Pavars

 

Brīdināts. (c) DarkPrincess^

Pēdējo reizi rediģēja »𝗖𝗿𝘆𝘀♰𝗮𝗹«, 2020. gada 19. februārī, 10:38.
latvietis75
Jauniņais
Reksis
443 atbildes forumā
Online: 4d 20h 27m
Redzēts 2023. gada 23. aprīlī, 15:47
2 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 29. martā, 19:51
0
post

Sveiki, pēc oficiālas profesijas man nav nekāda profesija jo nav diploma, bet pēc prakses esmu daudzpusīgs. Divas stiprākās manas profesijas ir būt pavāram un celtniekam.

Par pavāru esmu strādājis sākot no ātras ēdināšanas kad tikko bija 18 gadi(Mcdonalds), tad ezītis miglā un simple restorāna, ļoti patīk gatavot ēdienu un mājas arī es pārsvara tikai gatavoju, jo visiem garšo, es tu uztveru kā atpūtu un nākotnē sapņoju par savu bistro vai pat augstas klases restorānu.

Protams lai kaut ko tādu atvērtu vajag daudz naudu un Latvijā uzņēmējam ir būt grūti, jo redzam cik ātri atverās restorāni, tik pat ātri aizverās, tikai stiprākie izdzīvo virs ūdens un es ceru nakotnē kad atveršu savu vietiņu, tā turēsies ļoti ilgi.

Otra profesija ir celtnieks ko praktizēju tagad, esmu strādājis Vācija 2 mēnešus un pārējo laiku Latvijā, esmu vadijis objektu kā brigadieris un veiksmīgi to pabeidzis ar savu komandu.

Stiprākas prasmes celtniecība man ir

*Stiegrošana
*Betonēšana
*Mūrēšana
*Rasējumu lasīšanā
*Komandas vadīšanā

Šobrīd atsākas sezona un kā reiz esmu darba/objekta meklējumos, varbūt jums ir ko man piedāvāt un vienosimies par samaksām un darbu ;)

˜”*°•.˜”*°• MeteoritsLV •°*”˜.•°*”˜

🌿🌿🌿
Biedrs
🤙 420 metrus no zemes 🌿
881 atbildes forumā
Online: 105d 14h 57m
Redzēts 23. martā, 18:43
Pievienots, 2020. gada 29. martā, 20:16
0
post

Čau,

Esmu programmēšanas inženieris un mana profesija saistīta ar bezgalīgu nullīšu un vieninieku karināšana vienu otram galā. Darbs interesants, jo var labak saprast kā padarīt lietas labākas, ērtākas priekš citiem. Sāku ar to darboties 15 gados un gandrīz uzreiz sapratu, ka man gribētos to darīt. Kā viens gudrs cilvēks reiz teica:"Ja dari to ko mīli, tas ir Tavs hobijs un par to vēl maksā - Tu esi īstajā vietā". Esmu mēnesi pastrādājis par sētnieku (lai saprastu, kā tas ir), pāris gadus palīdzēju tēvam celtniecībā un esmu nesis javas spaiņus, licis jumtu un principā visu no pagraba līdz skurstenim. Par priekšniekiem īsti neko pateikt nevaru, jo viņi vienmēr no biznesa aspekta, bet es no ideoloģiskā. Ļoti grūti ar viņiem.

 

HaTeMeZzz
Jauniņais
Čibriks
254 atbildes forumā
Online: 9d 21h 43m
Redzēts 2023. gada 26. martā, 12:40
2 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 31. martā, 16:02
0
post

Čau visiem, no ko lai pastāsta, esmu tā saucamais mūžīgais students, kas meklē to vietu, kas būs īstā, pamēģināju Tiesību zinātnes, pamēģināju e-studijās uzņēmējus, bet savu vietu neatrodu vēl, jo zinu, ko gribu laika, bet LV tas vēl nav pieejams, paralēli tam visam esmu tā nosacīti teikt profesionāls basketbolists, kas spēlē Latvijas otrajā augstākajā līgā, tur pārstāvu savu augstskolu. Šobrīd esmu individuāla komersanta veidošanas procesā, veidošu nelielu uzņēmu sakarā ar taxi pārvadājumiem, mērķi un plāni lieli, cerams izdosies arī realizēt. Gribu beidzot atrast to lietu, kas man patiks un saistīs, bet man vēl visa dzīve priekšā, tomēr vēl tikai 22 man :)

HUSEINS88
Jauniņais
HUSEINS , Alk0g0l1k
225 atbildes forumā
Online: 6d 0h 7m
Redzēts 2021. gada 20. martā, 20:02
Pievienots, 2020. gada 02. aprīlī, 04:45
0
post

Sveiki . Tatad nu taka man ir 31 , Varu pateikt ka esmu Pabeidzis Liepajas Buvapatniecibas visdusskolu  , ka apdares darba tehnikjis - flizetajs ,murnieks - Viena varda sakot Ists Letinu celtnieks kas mak visu daudz maz ! Pieredze liela , Latvija , Vacija , Portugale , Zviedrija , Skotija  un tagad Danija , kur bik pamainiju darba sveru un aizgaju uz Betonesanu-armatras siesanu. nav nekas gruts ko nevaretu iemacities , tikai nepateicigi laika apstakli , ziema-vasara , lietus vejs , tu strada ara un darbs neapstajas . ir ka ir . Kopa sadi nu jau 13 gadus  Celtniecibas nozare stradaju. lielakoties jau sradaju uz apdari , Regipsis , durvju liksana , Virtuves iekarta montesana un ierikosana ! 

Interesantakais atgadijms darba. vienozimigi ko varu pateikt tas bija Vacija , mans pirmais darbs pec Skolas beigsanas kad vairs neskaitijos skolnieks . Stradaju firma , kur Skolas praksi pirms 2 gadiem biju vacija ka praktikants . Veicam apdares darbus ar gipsi Hamburga "Barcelo hotel" es turot no vienas puses sienai metala profilu , no otras puses kolegis skruveja gipsi. ( Kludu sapratu un kops ta laika neturu ar roku , bet ar kadu prieksmetu , amuru vai kadu citu prieksmetu pieturu ) jo sis kolegis Ieskruveja skruvi tiesi mana ikskji ... cmon 2.5 m gars profils un tiesi mana ikskji bij jatrap... ja ieskruveja tas vel bija vel ta.... trakakais bij dabut ara , tas ir skruvejot... jo trapij ari kaula un izraut jau nevar -nav jau nagla...nu ko varu pateikt macaties no manam kludam  :D

Stradajot Celtnieciba tu visu laiku ko apgusti - katru dienu.  Pat apgusti kuras dienas var nakt uz poham uz darbu un kur izguleties lidz pusdienas laikam. apgusti  ne tika idarba sferu , bet visu dzivi !

Paldies visiem kas Tik tiesam visu Izlasija . 

Zem Mūsu Kājām -  Latvian SS divisions

dzēsts profils
Jauniņais
1024 atbildes forumā
Online: 28d 10h 7m
Redzēts 2021. gada 15. jūlijā, 10:50
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 02. aprīlī, 17:51
0
post

Diplomā stāv rakstīts elektronikas tehniķis, bet nu nevienu dienu neesmu strādājis šajā nozarē. Tikai savam hobijam izmantojis zināšanas. Bet pagaidām mācos par Enerģētikas inženieri var teikt papīrs jau kabatā.. Strādāju arī elekbūvniecības jomā, darba uzdevumos ietilps, gan cilvēku vadīšana, gan koordinēšana, algu izmaksu sastādīšana. Pārsvarā darbs ar valsts iestādēm. Darbs interesants, aizraujoš un nervus plosoš. Atgadījumi ir bijuši viss dažādākie no tiem par kuriem cilvēki nerunā, līdz tādiem kurus nemaz nedrīkst stāstīt.  Maucu arī haltūras pa vakariem un naktīm. Naļiku šajā svērā nopelnīt var, ja strādā neviss loderē apkārt. :) 

seskosio
Jauniņais
Don
761 atbildes forumā
Online: 6d 10h 31m
Redzēts 2023. gada 09. aprīlī, 15:58
3 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 02. aprīlī, 18:33
0
post

Nu sveiki :)

Sertifikāts ka esmu kvalificēts treneris. Vel pabeidzu loģistiku, bet atmetu visu jo nebija pie sirds. Man prakses laikā piedāvāja 'pa blatu' strādāt par siltumtīklu atclēgnieku. Es aizskrēju uz turieni, man apmaksāja tiesības uz mašīnu un plāno tuvākā laikā uz traktoru. Ieguvu papildus sertifikātus: metināšana, elektriķis, stropētājs un mūrnieks. Mēs ražojam siltumu, apkure visai pilsētai. Darbs nav īpaši grūts, bet ļoti atbildīgs, tapēc maksā patīkamu piķi. Darbs atrodas 7min gājienā no mājas, tas ir viss dēļ 'blata', bija vajadzīgs darbinieks citā bāzē. Mani kolēģi manā bāzē ir 60 gadīgi Ukrainieši, Poļi, Latvieši un viens no Āzijas. Katrs no viņiem ir unikums, par katru no viņiem varētu grāmatu uzrakstīt.. pat par mūsu apkopēju :D. Daži no maniem kolēģiem ir alkagoliķi, tas veicina manu darba dienu 100* jautrāku.. vot tikai bieži uz veikalu jāmauc, bet prekš viņiem nav žēl. Piektdienas vienmēr rukājam līdz pusdien laikam un klājam galdu un raujam ogu (palieku tikai svētkos). Mums ir divi kaķi, es bieži ar viņiem guļu, kad nekā nav jādara un spēlējos ar suni ārā, kuri kāsi uz soliņa ar operatoru pirms aizeju, lai patīkamāka naktsmaiņa būtu. Es mīlu savu darbu, ko lai saka. 'Pa blatu' - es vienam no paša galveniem priekšniekiem izsitu zobu, tas mani arī ievilka šajā darbā. Viņš atnāca uz boksa treniņu un nostājās ar mani, jo pats smagākais biju. Viņš uskatija ka viņam nav vajadzīgi zobsargi un palika bez NESEN IELIKTIEM KERAMISKIEM zobiem ( es par šito uzināju kad sāku strādāt tikai). Sildu Liepājniekus jau otro gadu :)

MaxFly
Jauniņais
53 atbildes forumā
Online: 13h 18m 52s
Redzēts 2020. gada 14. aprīlī, 12:13
1 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 13. aprīlī, 18:37
0
post

Sveiki , es kādu laiku Vācija strādāju auto krāsotavā , krāsoju visāda veida automašīnas . ar laiku apguvu daudz dažādas lietas . pašlaik atrodos Latvijā un mācos par automehāniķi . Zinu samērā daudz par mašīnām . Ir doma pēc vīrusa atgriezties Vācija un atkal strādāt . Man tas darbs ļoti patīk , tāpēc ir jautri strādā un pats uzzinu daudz ko jaunu kas ir interesanti . Kopā strādāju ar vēl vienu Latvieti , tāpēc darbā nekad nav garlaicīgi .

MENDIJA
Meitene zeltene
Lietotājs
Kaķu tante.
4245 atbildes forumā
Online: 139d 6h 22m
Redzēts 2023. gada 22. augustā, 14:20
Pievienots, 2020. gada 20. aprīlī, 21:19
0
post

Pēc pirmās izglītības esmu kkas viens, pēc otrās izglītības iegūšanas būšu kkas cits, bet strādāju pavisam nesaistītā profesijā - esmu pavārs/e. 

Kāpēc? 

Pēc tehnikuma beigšanas, biju plānojusi vasarā pastrādāt un jau septembrī turpināt mācības augstskolā, bet nu ne vienmēr dzīvē viss iegrozās kā plānojam. So, 2016.gada vasarā galvenais bija atrast jebkādu darbiņu, tāpēc pieteicos par trauku mazgātāju kādā kafejnīcā. Pēc pāris dienām sapratu,ka nesaies, tāpēc devos uz tādu iestādi uz ''Can Can'',lai pieteiktos par trauku mazgātāju tur,haha, bet nu vakance bija aizņemta. Toties man piedāvāja pamēģināt pastrādāt kā picu cepējai. Pēc mēneša jau uzsāku savas picu cepējas gaitas. Pēc laika meklēju papildus darbu,tāpēc sāku cept picas nu jau divās darba vietās. Arvien biežāk sāku palīdzēt arī citos virtuves darbos, gan saucamajā ''aukstājā'', gan ''karstajā'' cehā. Rezultātā, pēc 1, 5 gada jau strādāju kā pilvērtīgs pavārs. Pēc nepilniem 2,5 gadiem jau biju šefpavāre. Iepriekšējā darba vieta mani mazliet salauza,tāpēc izlēmu vairs nestrādāt kā šefpavāre. Parāk liela atbildība, nervu čakarēšana un darba nešana mājās, gan tiešā,gan pārnestā nozīmē. 

Strādāju jau šajā nozarē mazliet vairāk kā 4 gadus. Cenšos pēc iespējas biežāk mainīt darba vietas,lai paplašīnātu savu zināšanu klāstu, dažādos ēdienu veidos. Esmu pabijusi picērijās kā Can Can, Vairāk saules, Picu darbnīca. Junk foodus piepraktizēju Dānijā, burgernīcā. Tādus kā ''mājas'' ēdienus - Ezītis Miglā, Stargorod. Pašlaik apgūstu restorāna veida ēdienkarti, savā jaunajā darba vietā. 

Darba ikdiena? Bruhh. Kā kurā darbā. Standartā, tās ir 12-14h garas maiņas,kurās  Tu izkliedz visus savus krievu valodas krājumus, par katru pasūtījumu,kas iznāk. It īpaši,ja tuvojas jau maiņas beigas, haha. Bet katrā darba vietā ir bijuši dažādi grafiki un maiņas. Citreiz maiņu iesāc Tu un arī pabeidz, citreiz Tevi kāds nomaina. Ir bijušas naktsmaiņas, ir bijušas tikai diena maiņas. So, man šķiet,ka šī ir laba profesija,kuru apvienot ar studijām. Diezgan easy var atrast darbu ar pieņemamām maiņām, kuras vari apvienot ar studiju grafiku. Bet visādi citādi - ja ēdiens nav Tava kaislība, labāk nesper kāju virtuvē. Tādiem cilvēkiem nav ko meklēt šajā sfērā!

 

VendeN
Jauniņais
62 atbildes forumā
Online: 1d 11h 56m
Redzēts 2020. gada 22. aprīlī, 05:53
2 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 21. aprīlī, 03:04
0
post

1. Tev ir jāpastāsta par savu profesiju, kuru esi apguvis/apgūsti : pašlaik esmu celtnieks, ceļu mājas siltinu , utt.. visādi melnie darbi krč. pēc izglitibas esmu automehanikis, esmu pabeidzis 4.gadu izglītības skolu ķip ''aroden''.

3. Droši var pieminēt kadu smieklīgu atgadījumu strādājot šajā profesijā, plusus un mīnusus, ieteikumus : brīžiem ir nereali liels nogurums , un kad maja ir tikai procesa , ir loti liela problema ziema... auksts , maja ir loti auksts un ir gruti stradat , rokas salst , pasam auksts , gruti izdarit kko
     * Kas ir tas, kas tev tavā darbā patīk vislabāk? man patiik alga . alga samera ir loti liela prieks manis . 
     * Ko jaunu esi apguvis strādājot? ui .. viskaut ko , daudz ko jau zinaju, bet tagad patstavigi stradajot daudz ko jaunu esmu apguvus
     * Kāda ir tava darbadiena ikdienā? parsvara izbraucam 7:00 un ap 17:00-18:00 esmu majas
     * Kam līdzinās tavs priekšnieks/ce? itka sakarigs un recigs calis bet taja pasha nopietns un loti stingri verte darbu

♛ I Am The King ! ♛ KING OF THE WORLD ♔

ღ𝓑𝓮𝓪𝓽𝓻𝓲𝓬𝓱ღ
Meitene zeltene
Lietotājs++
ღ𝓛𝓪𝓫𝓪𝓪𝓴𝓪𝓪 ž𝓾𝓫𝓲𝓲𝓽𝓮ღ
2284 atbildes forumā
Online: 31d 1h 54m
Redzēts 26. februārī, 21:39
2 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 04. maijā, 11:02
0
post

Sveiki! 

Pēc profesijas esmu - (VPS) Viesmīlības pakalpojuma speciāliste (Diploms rokās) 

Mācību ilgums - 4 gadi

Mērķis - Iegūt 3. profesionālās kvalifikācijas līmeņa profesiju „Viesmīlības pakalpojumu speciālists” 

Ko tad īsti dara Viesmīlības pakalpojumu speciālists? 

Viesmīlības pakalpojumu speciālists plāno, organizē un veic kvalitatīvus viesu uzņemšanas un apkalpošanas darba procesus viesmīlības uzņēmumos atbilstoši viesu un uzņēmuma interesēm; organizē vietējās tūrisma aktivitātes; apgūst un pilnveido jaunas racionālas profesionālas iemaņas; sazinās valsts valodā augstākajā līmenī un svešvalodās, sekmē uzņēmuma pozitīva tēla veidošanu savas kompetences ietvaros un ir atbildīgs par sava darba rezultātu un kvalitāti.
Viesmīlības pakalpojumu speciālists ir nozares speciālistu vadībā nodarbināta persona vai pašnodarbināta persona, kura var veikt individuālo komercdarbību un var būt nodarbināts tūrisma uzņēmumos un tūristu mītnēs – viesnīcās, moteļos, jaunatnes tūristu mītnēs, viesu mājās, sanatorijās, kempingos, pansijās.

Iespējamais atalgojums:

Viesmīlības pakalpojumu speciālists vidēji mēnesī nopelna sākot no 1000 EUR pirms nodokļu nomaksas. Atalgojums ir atkarīgs no Latvijas reģiona un uzņēmuma, kurā strādā, kā arī sezonas.

Rakstura īpašības un prasmes, lai labi veiktu darbu:

Jāprot svešvalodas, jābūt sabiedriskam, pacietīgam, elastīgam un klientu atbalstošam, jāpiemīt gribasspēkam un vēlmei attīstīties, lai veidotu jaunus pakalpojumus, paplašinātu un uzlabotu viesu atpūtas iespējas.

Šīs profesijas galvenais MOTTO - Viesim vienmēr ir taisnība!  

VPS profesijas neatņemamā sastāvdaļa ir SMAIDS un POZITĪVĀ DOMĀŠANA (Ja tev tas nav! - No tevis nevar iznākt labs VPS!)

Mācību laikā tiek apgūta:

Viesmīlība; Viesu uzņemšanas dienesta darba organizācija; Saimnieciskā dienesta darba organizāciju; Ēdienu gatavošanas tehnoloģija; Viesu apkalpošana; Kustību un runas kultūra;

Bāra serviss:

- Kokteiļu jaukšana,
- Pasniegt dažādus dzērienus saskaņā ar pasniegšanas noteikumiem,
- Pārzināt alkaholisko un bezalkoholisko dzērienu etiķēti (Dzērina nosaukums, sastāvs, lietošana, izcelsmes valsts, reģions),
- Gatavot kokteiļus saskaņā ar to klasifikāciju,
- Izvēlēties un izgatavot harmonisku kokteiļu dekorējumu,
- Ievērot dzērienu saderību kokteiļos.

Iesaku: Krāt zināšanas un neapstāties pie sasniegtā, jo zināšanu nekad nevar būt par daudz! =)

Pēdējo reizi rediģēja ღ𝓑𝓮𝓪𝓽𝓻𝓲𝓬𝓱ღ, 2020. gada 04. maijā, 11:09.

Lietotāji skatās šo tēmu: 0
Lietotāji, kas ir lasījuši šo tēmu: 279 ( 2683 skatījumi )
Pīle, cruelcin, Fēnikss, luīze, Nurmachimaevmakachev, 🌿🌿🌿, Pizhikz., duum, motty, Kristy, Hybrid Minds, AndisKoks, gary, traitors, NewbieEU*, Kide54, Сhrееру©, NerealsKabans, Gamora, inar4xx, 575, love_me, mrfouley, bicis no MOSS, Tessa&Hardin, tenblunt, Latvians, Spridzeklis, Fruzenty, Enemijs, Krista, Mcmz, 2nf*, KickMan Kick, aimbatten (;, pankuksh, duck, santiz, beijbe_, who`s who, Pīļuks, vytuls, Aut0ft, SintijaL, Zane, Minnia, Kiwi :], Wunderschlange, pigmi , alska, Gloks, Techno Vikings, akasi, Agneshuks, RushFuck, Pickle Laura, HSkill, knejvs, phine, Piziks, ~Evils~, Kikii., Oz1ris, Hazard, Boris, ⚒️Stoick the Vast⚒️, bnation-, wishuamerryc, Jazeps Vitols, ༄ˡᵛ᭄✿ᴋᴀᴡᴀɪɪ࿐, Bridzaa, eKs., Anna, Arch, Kamiks, GoodLike, 𝐃𝐞𝐯𝐢𝐥𝐢𝐬𝐡𝐡., MENDIJA, Venta, Faacha, Dzēsts lietotājs3133033, Crack, mrs. doubtfire, Minimi, ღ𝓑𝓮𝓪𝓽𝓻𝓲𝓬𝓱ღ, Klaus, ZirguZaglis, KenT1k, Snuffeklis, Lacz, Canep, Jackass3D, 2kk, concijs, efka, ReactivE., Mohit, wind, Strelnieks., prote1ns, PooKa, hehegeeva, enrico, K@@SiS, skyya, OSKARSS32, Siguldietis, 𝗮𝗸𝗮𝘇𝗶, Kizit, keKei, ChmooZvaigzne, ℱ𝒾𝓇𝑒𝒯𝒾𝑔𝑒𝓇, REKTOPUSS, 25CM, 𝙿𝚒𝚠𝚛𝚒𝚡, klubuJuris, 𝔄𝔨𝔪𝔢𝔫𝔰 𝔷𝔞ķ𝔦𝔰, Capture, Deu, Draiskule, jollylv, Obijs, Emoji, do9jn, ScoRp1oN^^, malenJkaJa*, kik0, 0blivionx, X-pAc, »𝗖𝗿𝘆𝘀♰𝗮𝗹«, sсhoKKur-, ZeltaBlack, - З Л О -, intars45, w3Ed!ch7, BANZAI, milkhouse`, angiiins, Ethe, BARBARIAN, konstance, NinjaC5, 𝖉𝖊𝖑𝖚𝖘𝖎𝖔𝖓, Gradigais, activision, Weksijs, Exc, Kraapaals, kon4, Sniedzinjsh, Baltais, Kosmoss., jevrika, stulbs, Matriks, Cheriss, Kriksons, auns, 𝓛𝓪𝓴𝓴𝓲𝓳𝓼, malbaro, VILKNADZIS, ILL BILL, Leh , LowSkillL, Šķiedra, Celms, eena, Kristersss, FIIR1M, rronijs, Wolfyy, exe, KoKoC, CharmZ, Krisiic, tomts, Amors, Mazaciepa, Haiduk, BRATSKY KRUG, Rindindin, Bastaardio777 , SniegaRausis, ethereum, magisterial , nenshuks, Paldies., qppykt, Purpel, chubs, not hns, Oskars.R, ERIKS K, radžiņš, Bubliks, snowqueen111, caw, <FiZz>, Pilots, no-legal, xvid, seskosio, VendeN, Naft'līns, ⛔lolwut?, deewekzij, 𝕯𝖆𝖓𝖎𝖘0-., СТИЛЬ., HUSEINS88, Kikaaa, è’lei, MaxFly, Krist1nkaa, LapIn, dzēsts profils, Lauku puika a.k.a hnc. , RagnaR, HaTeMeZzz, latvietis75, cheburashka, -Zajka-, duffer, C0ppy, Diademantus, Emīls., Dinarzz, Jetta, daryl, **MoHiTo**, Vaaveriite*_^, gucci, sixed, blonda, **Nezināmā**, 𝕳𝖗𝖊𝖓𝖔𝖛𝖎𝖏𝖘, EvE, Riepa, slAyzorkjeeee-, 𝐖𝐢𝐥𝐝𝐰𝐨𝐥𝐟𝐚, Laggato, nisker, arthurqee, WickedLady, bEEEr, lauvasdeeels, Incorrigible qwz, Lvbulta, Grizzlijs, socket.io, Edward, Cietvīrs , toxicated, paseeta, SiGoNs, 3G_LITRS, SINCAS_MONSTRS, ★ToughEnough★, Sin4a, Remember-ME, spokio, CepumCepuminshhh, Singapuras DAGS, Otte, HakeRs, John Doe, hakerl1nk, Hvz, MiXiEEE, Dzonis, 47th, Kalvix, Fūdiņš, HaRZz, Chemp1k, iFamous, Yakuza, Witch, Snicker, Chemijs