bilde ko parada kad esi afk par ilgu
Ieteikumi, diskusijas un sūdzības
17
0
topic
Lielā šaušanas lagu izmeklēšana
Chemijs
Īpašnieks | Owner | Насяльника
Kick.lv smadzenes
6959 atbildes forumā
Online: 489d 7h 11m
Redzēts Vakar, 20:39
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 19. aprīlī, 01:13

Šobrīd tiek veikts liels eksperiments "hitbox" problēmu risināšanā.
šobrīd ir csdm.kick.lv kopijas serveris eksperimentālā versijā:
connect 194.19.245.108:27018

tas ir vienāds ar originālo csdm.kick.lv, tikai ar visiem labojumiem, optimizētāku pamatu un ar vēl vairāk servera fps.

Jau ttt un csdm serveros ir ielikts jaunais pamats, to var salīdzināt gribētāji ar dd2 vai gg serveriem kuros tā vēl nav.

 

Problēmas raksturojums:

Ir ļoti grūti definēt to kas ir par vainu, jo katrs to raksturo kā savādāk, bet pamatā kopējais viedoklis ir skaidrs - ka lielākā daļa skillaru saka ka kicka servero "hitboxi" ir savādāki kā citur.

 

 

Situācijas risinājums:

Šajā sakarā agrāk ir tikuši izskatīti visi iespējamie uzstādījumi, versijas, pat mēģināts likt vecus un eksperimentālus pamatus utt. Arī uz serveru kastes upgreidu bija cerība ka šī problēm pazudīs jo procesors ir vnk nezvērs un var pavilkt visus pilnus serverus ar vairākiem tūkstošiem stabilu fps ja vajag, bet pat pēc tā vairākums teica ka "palika labāk, bet nav salabots".

Es pie šīs problēmas atgreizos regulāri katrus pāris menešus izmēģinot atkal un atkal visu iespējamo lai tas uzlabotos, un šoreiz nonācu pie pāris jaunām lietām ko sauc par regamedll, remetamod un ekperimentālu custom rehlds versiju, pamatā kas dod to iespēju ka viss ir "open source" un tas ļauj līdz pēdējām līnijām izsekot visam kā darbojas serveris kas agrāk nebija iespējams.

 

 

Svarīgākās izmaiņas vai atšķirības no citiem serveriem:

Pamatā man liekas ka ir pāris galvenie strīdīgie uzstādījumi dēļ kuriem ir lielākā daļa strīdu:


sv_unlag - šis uzstādījums padara spēlētāju kustību gludāku, lagu laikā uzģenerējot to kur spēlētājam būtu jābūt. Pēdējā versija šis ir pavisam atslēgts. Kas nozīmē ka pat no mazākajiem lagiem spēlētājs "teleportēsies", bet tiks katra mazākā kustība reāli parādīta un ir daudz uzmanigak jaseko speletajam ar peliti pa vinu shaujot. Šis aptuveni atbilst problēmai kuru definē vairākums kicka lietotāju.

sv_minupdaterate - šis uzstādījums uzspiež spēlētājam sūtīt noteikto skaitu pakešu sekundē. Šis uzstādījums ir strīdīgs tāpēc ka ja to liek virs 20, tad spēlētājiem ar sliktiem internetiem/datoriem parādas "choke" - respektīvi ka internets nevelk lidzi un vinjiem spele paliek drausmiga, savukart citiem speletajiem vismaz ir redzama precizaka vinu pozicija. Šobrīd tas ir eksperimentālajā serveri uzlikts uz 50 - kas skaitās ļoti augsts, bet spriežot pēc tā ka nu jau gandrīz visiem ir normali daotru un normali interneti, tas ir upuris ko ir jānes viņiem :D

sv_minrate - šis uzstādījums uzspiež lietotājam izmantot pilnu viņa interenta potenciālu, kas ir 200000.

ir vel ļoti daudz citu lietu kuras optimizējo ar jauno versiju, ieskaitot arī "orpheu" moduļa likvidāciju, atliku stabilu amx versiju visam kopējo un daudz ko citu ko grūti uzskaitīt.

 

Uzdevums:

Paspēlējiet kārtīgi abos serveros, jaunajā un vecajā csdm serverī un salīdziniet.

Lieki piebilst ka šī ir ļoti grūta diskusija, un viegli ir ieraudzit kaut ko ja to vēlas ieraudzīt.

 

Man personīgi likās jūtama atšķirība ka  jaunajā serverī bija daudz rūpīgāk jāvelk pelīti līdzi spēlētājam jo tās bija straujākas, regulāri atjēdzos ka vilku pelīti par daudz uz sāniem takā domājot ka spēlētājam tur jābūt, un vecajā csdm serverī es tādās situācijas vislaik trāpīju.

+ novēroju ka pings ir stabili par 4 labāks, kas maigi sakot ir episki - ja no 8 nokrīt uz 4

Pēdējo reizi rediģēja Chemijs, 2020. gada 28. aprīlī, 13:30.

Wunderschlange
Jauniņais
Jaukumiņš
355 atbildes forumā
Online: 245d 1h 56m
Redzēts Vakar, 22:07
2 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 19. aprīlī, 10:52
0
post

Chemij, Tu labākais!

Iemetīšu 2 video ierēkšanai par TTT hitboxiem.

 

Chemijs
Īpašnieks | Owner | Насяльника
Kick.lv smadzenes
6959 atbildes forumā
Online: 489d 7h 11m
Redzēts Vakar, 20:39
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 19. aprīlī, 21:37
0
post

Lūdzu izsakieties, pat ja neziniet drosi vai jusu viedokli ir pareizi vai profeisonāli

man vnk ir loti svarigi zinat vai ir jega likt to pamatu vispar visur, nu jo tas ir nereali milzigs darbs :D

Gamora
Lietotājs
Ares
greekson
1267 atbildes forumā
Online: 27d 11h 30m
Redzēts 26. martā, 12:24
1 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 19. aprīlī, 21:45
0
post

brinumcuskas video izsaka jau visu :D

Chemijs
Īpašnieks | Owner | Насяльника
Kick.lv smadzenes
6959 atbildes forumā
Online: 489d 7h 11m
Redzēts Vakar, 20:39
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 19. aprīlī, 22:02
0
post

Gamoras video neizsaka man personigi neko, taja nav paradits ka shobrid hitboxi butu savadaki vai kas tads.

Dzirdēju no pāris cilvēkiem līdzīgu dažreiz, un nezinu īstu kā to komentēt - iesaku kada cita serveri ieiet salidzinat, un redzeiet ka nekur neshaujas tada asa lenki no muguras :D

 

ka ari es jau no bernibas atceros ka datorosalonos testejam ka shaujot speletajam no muguras ir jashauj gandriz virs galvas lai ieshautu heda, un piemeram spelejot "hs only" modu sereros vispar no muguras speletajs ir neieveianojams - un tas ir normali, tas ir ka cs vienmer ir stradajis.

Pēdējo reizi rediģēja Chemijs, 2020. gada 19. aprīlī, 22:03.

<FiZz>
Jauniņais
27 atbildes forumā
Online: 8d 21h 38m
Redzēts 2022. gada 08. maijā, 16:17
1 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 19. aprīlī, 22:22
0
post

Dd2 spēlējot, man tā spēlēšana nav tik  gluda kā citos serveros. Neviss lago, bet jūt, ka neiet tā kā būtu jābūt. Nu jūs sapratāt. :D  Ieejot uzlabotājā CSDM, sajutu ka spēlē iet gludāk nekā parastajā CSDM. Tā kā vienozīmīgi PAR.

Capture
GG Admins
Veterāns
Devil with a halo
3433 atbildes forumā
Online: 131d 1h 23m
Redzēts pirms 4 stundām
Pievienots, 2020. gada 19. aprīlī, 22:28
0
post

Nu, karoč.

Pirms es izsakos, gribu pateikt, ka es patiešām neesmu profiņš hitboxu jautājumos. Ir tās retās situācijas, kad lodes acīmredzot neķer pretinieku, kaut tām točna točna vajadzētu aizķerties. Parasti pieņemu, ka tā ir kaut kāda lagu ietekme, vai arī es vienkārši palieku brīnīdamies un momentu aizmirstu. Es esmu pārliecināts, ka 90% gadījumu, kad kāds serveros pasaka "ā, nu jā, tie jau kicka sūdīgie hitboxi", patiesībā vienkārši ir šāvis garām un nespēj pārdzīvot neizdevušos fragu.
Es uzturos DD2, TTT, GG un CW serveros, kā arī dažkārt lēkāju KZ, kurā, protams, hitboxu jautājums nav aktuāls. Par citiem serveriem nemāku teikt.

Šeit būs mani novērojumi:

1) Jebkurš cilvēks, kas atrodas afk (nekustīgs uz vairākām sekundēm), nav nošaujams galvā ar pirmajām lodēm. Tas vienkārši ir pārbaudīts fakts, jo es TTT vairākkārt esmu puļījis ar awp, usp u.c. ieročiem pa nekustīgu čali, un lode kā spoks vienkārši iziet cauri galvai, kā tas ir redzams Wundera otrajā video.
Es gan uzskatu, ka šī vaina varētu būt visā spēlē, jo to esmu novērojis arī ārpus kicka serveriem.

2) CW serverī hitboxi ir daudz sliktāki nekā DD2 vai TTT. Kad spēlēju 5v5 spēles jeb tautā sauktos gatherus, es ar awp nespēlēju itin nemaz, jo tur teju nav iespējams kādu nošaut ar awp. Bet, kā daži labi zina, DD2 serverī ar awp es jūtos kā zivs ūdenī, tāpēc man nav izskaidrojams, kāpēc vienā serverī es pēkšņi nespēju neko izdarīt ar ieroci, ar kuru, manuprāt, šaut protu.
Tāpat CW serverī, spēlējot ar ex_interp 0.1, ir daudz grūtāk nobērt cilvēku, kas ir kustībā (piemēram, skrien), tāpēc es tajos spēlēju ar ex_interp 0.01, kamēr DD2 nav problēmu šaut ar ex_interp 0.1.

Komanda ex_interp defaultā iekš CSa ir tieši ex_interp 0.1, tātad, ja cilvēks nemaina nekādus settingus, tad viņš izmanto šādu komandu. Video par to, kā šaujas ar ex_interp 0.1. Šī komanda ļauj šaut pa cilvēku tieši tajā vietā, kurā viņš ir bijis pirms pussekundes, nevis kurā viņš patiešām atrodas. Tas ir diezgan izdevīgi, jo tādā veidā ar pietiekami ātru reakciju ir iespējams šaut pa pretinieku tieši tur, kur tas ir pamanīts, nevis pa to vietu, kur viņš aizskrējis. Taču tas nozīmē lēnāku ložu nonākšanu līdz galamērķim un cilvēkiem ar, piemēram, ex_interp 0.01, būs vieglāk nošaut šo pretinieku 1v1. Kāpēc šī komanda tik drastiski ietekmē šaušanu CW kick serverī, man nav ne jausmas.

3) Tiem botiem, kas ir GunGame serverī, kā arī "testa CSDM" serverī, ir citādāks hitbox, un viņiem daudzkārt ir ļoti grūti iešaut galvā. Es GG serverī spēlēju, strikti mērķējot uz galvām, jo tad var ļoti ātri lēkt cauri līmeņiem, un bieži gadās, ka varu ielidināt headshot reālam cilvēkam no otras pasaules malas, bet, kad šauju botam, tad ir smagas auzas, un galva visdrīzāk ielidos tikai ar asu flickošanu.
Šis savā ziņā ir labi, jo tad ir grūtāk "apbižot" botus, un viņus ir grūtāk nošaut, taču šis ir fakts, ko bija jāpasaka.

 

Kā arī, man grūti pateikt, ko tur var labot ar visiem hitboxiem, un vai tas par 100% ir vajadzīgs.
Skaidrs, ka būtu lietderīgi CW serverī ieviest tos pašus settingus, kas ir citos kick serveros. Es biju apdomājies par kaut kādu awp konkursa rīkošanu, bet pie šī brīža situācijas, tas vienkārši nav reāli.

DD2 serverī esmu tikai par gludāku un raitāku spēli, taču pieņēmums, ka "visiem ir jau moderni kompji, tāpēc būs labi ar advancētiem settingiem", manuprāt, ir pilnīgi aplams!!! Liela daļa DD2 spēlētāju tieši tāpēc arī spēlē šo seno spēli, jo tā ir viena no retajām multiplayer online spēlēm, kuru viņiem pavelk.

Es tajā jaunajā csdm serverī uzspēlēju, un jāatzīst, ka pēc sajūtām viss ir pa vecam (tieši tāpēc saku, ka neesmu profiņš :D). Tur ļoti konkrēti bija jūtama mana 3) punkta ietekme, jo reālos spēlētājus nebija grūtību nošaut, bet, kad parādījās bots, kas skraida uz riņķi, tad tādam iemeistarot galvu nebija elementāri.

 

Būtu forši, ja kāds cits vēl paspēlētu tajā csdmā un izteiktu viedokli - tīri salīdzinājumu starp to, kā ir, šaujot parasti ikdienā, un kā ir tur.

Chemijs
Īpašnieks | Owner | Насяльника
Kick.lv smadzenes
6959 atbildes forumā
Online: 489d 7h 11m
Redzēts Vakar, 20:39
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 19. aprīlī, 22:42
0
post

Capture:

interesanti ka tu ieminējies par cw serveriem - ir vienkarshi ta ka pirms gada vienmer kad runaja par hitboxiem teica ka tie ir slikti tieshi publiskajos serveros, bet cw tie esot labaki.
pec tam 2019 gada beigu puse es uzstadiju jaunaku toreiz "rehlds" pamatu visos cs publiskajos serveros, bet ne cw serveros jo domaju ka tur jau visi teica ka ir labāk. Un ta upgreida uzlabojas fps, bet isti neviens neteica ka kaut kas palika burtiski labāk, tapec ari ta uzstadishanu to cw atcelu uz velaku daudz reizes, bet nu tagad laikam bus iemesls uzrlikt un tā kārtīgi to pašu labāko.

Par hitboxiem speletajiem kuri ir afk - 1x ko tadu dzirdu, tiesham nemaceshu komentet, nespeju izteloties nevienu pashu aspektu serveri kas to ietekmetu, izklasas pec kkada cs dzila baga par kuru divaini ka viss internets nerunatu ja tas ta ir.

Par hiboxiem botiem - loti gruti sho komentet, jo tas prasitu loti lielu darbu ko tadu izmeklet lai tas butu kaut ka zinatniski parbaudams, bet laikam ka shobrid svarigais ir tieshi lai player vs player ir ideals. Zinu to ka ar sho pashu jaunako pamatu ir iespeja uzstadit aizmirstos "ZBOT", kas noteikti bus loti interesants eksperiments salidzinat tos ar shobridejiem, un tas varbut ari sho problemu atrisinas. Enivejs to bus japatur prata.

ex_interp - isti nav tam sakar ar sho diskusiju - bet jā, 0.1 ir aizliegts turniros, tiesa gan tam ir ari loti daudz kur galvenais ir tads ka tas samazina reakciju, tapec profinji parasti ar to nespele, tas vairak noderigi ir nubiem kuri nevar paspet pavilkt peliti lidzi :D ja shi butu aktuala problema, shis iespejams tiktu vispar aizliegts ar noteikumu. Shobrid nav diskusija par to.

Paldies.
Jauniņais
#nostarmaucību
801 atbildes forumā
Online: 47d 17h 9m
Redzēts 2020. gada 14. decembrī, 19:07
6 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 19. aprīlī, 22:55
0
post

Šis izsaka vairāk nekā 100 vārdu.

Pēdējo reizi rediģēja Paldies., 2020. gada 19. aprīlī, 22:55.

𝐃𝐞𝐯𝐢𝐥𝐢𝐬𝐡𝐡.
Biedrs
❤Детка, ты мой кайф❤
⸸⁶⁶⁶⸸
6871 atbildes forumā
Online: 409d 4h 50m
Redzēts 2023. gada 02. aprīlī, 23:13
8 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 19. aprīlī, 22:58
0
post

Nevar nepiekrist capture 3.punktam. Grūti spriest, iegāju paspēlēju abos serveros, jāpiekrīt Tev . Test serverī ir gludāka gaita, nav jāšauj garām, lai trāpītu.. :D Pinga atšķirību vispār nejutu, abos bija vienāds.  Uz to vai viņu vajadzētu likt visos pārējos serveros - es domāju, ka jā.. Vismaz dd2 vienozīmīgi. Wundera video tiešām parāda esošo situāciju serveros, ne tikai ttt. Pa īso brīdi ko paspēlēju test serverī nesaskāros ar šāda veida problēmu . Gribētos redzēt kā šis viss strādātu uz dd2 ar daudz reāliem spēlētājiem, nevis botiem, tad varētu labāk vērtēt. 

Chemijs
Īpašnieks | Owner | Насяльника
Kick.lv smadzenes
6959 atbildes forumā
Online: 489d 7h 11m
Redzēts Vakar, 20:39
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 20. aprīlī, 13:59
0
post

Pārbaudīju hitboxus serverī:

Pilnīgi viss ar tiem ir kārtībā, visos kicka serveros vienmer bija shadi modeli ar shadiem hitboxiem.

tas kas tur google ir, ir tikai lai manitu cilvekus, neviena serveri neka tamlidziga nav.

 

 

Interesants video kuru atrradu, kurš izskaidro ļoti daudz no agrak jusu teiktā:

bet nu problema protams tam tada ka tas ir tiri pasha cs bags, un to nevar salabot ne mainot modelus, neko tamldizigu, tie tapat saluzis tadas pasha situacijas jo vnk nefunkcione modeli ta ka tiem butu jafunkcione noteiktas situacijas.

Pēdējo reizi rediģēja Chemijs, 2020. gada 20. aprīlī, 23:13.

~Evils~
V.I.P.
WAR3 Main
The King.
6556 atbildes forumā
Online: 326d 11h 31m
Redzēts pirms 44 minūtēm
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 22. aprīlī, 11:30
0
post

Bija jāpaiet tikai 3 gadiem ja ne vairāk, lai šī tēma paceltos publiskai apspriedei. 
Agrak, kad csdm drotoju visbiežāk varēja novērt sačakarētos hitboxus kad kāds bija notupies, nezinu vai tas ko maina, bet reali, kad kads piemeram plantoja, vareja iebāzt ieroci viņam kaut dirsā, tā pat neviena lode neķēra. 

Iespējams rīt patestēšu

Pēdējo reizi rediģēja ~Evils~, 2020. gada 22. aprīlī, 11:31.

bnation-
Biedrs
RWRec
5695 atbildes forumā
Online: 66d 12h 19m
Redzēts 2022. gada 30. oktobrī, 18:59
5 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 26. aprīlī, 11:05
0
post

Nu kaa ar hitboxiem vnm ir problemas, un tas nav tikai kicka, tas ir normali, tapec jaspele ka dzidrais - ar HE granaatu rokaas jabombii un nevajadzees pat nevienam shaut ! :D

Bet ir cita lieta - man kick serveri nezkapec lago daudz vairaak kaa jebkuri citi

Mercury`
Lietotājs
Mīļumiņš
42 atbildes forumā
Online: 8d 11h 36m
Redzēts 2023. gada 06. decembrī, 18:39
2 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 27. aprīlī, 22:50
0
post

Ko jūs gribiet no spēles, kura ir tik šausmīgi veca? 

Capture
GG Admins
Veterāns
Devil with a halo
3433 atbildes forumā
Online: 131d 1h 23m
Redzēts pirms 4 stundām
Pievienots, 2020. gada 01. maijā, 22:32
0
post

Cik tuvu mēs esam "apgreidotajiem" hitboxiem?

Chemijs
Īpašnieks | Owner | Насяльника
Kick.lv smadzenes
6959 atbildes forumā
Online: 489d 7h 11m
Redzēts Vakar, 20:39
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 01. maijā, 23:20
0
post

Vakar biju ielicis dd2 serveri un serveris saka pilnigi nesaprotami crashot :/

Nebija nekur saprotama iemesla kapec, vai kada sakariba, vai pat kartigas norades kur sakt meklet vainu

kr4 galigi neiet pec plana...

Marquise de Sade
Jauniņais
Apustulis
12 atbildes forumā
Online: 17h 49m 36s
Redzēts 2022. gada 08. februārī, 19:34
1 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 02. maijā, 02:09
0
post

 You can do this Man!!. :D

Lietotāji skatās šo tēmu: 0
Lietotāji, kas ir lasījuši šo tēmu: 138 ( 974 skatījumi )
Tessa&Hardin, cruelcin, Pīļuks, milo humble, fraGOnaars, medalus, BANZAI, akasi, radžiņš, peh, Chemijs, Gamora, FireFun#TnT, knejvs, Pilots, Exc, JērsA, Rastaman, Jon Snow, bnation-, Capture, Wukong, Venta, Swizy, Marquise de Sade, `Barbija`, snowqueen111, Latvians, Wolfyy, chubs, masieris, dzēsts profils, Skies, Cheriss, pigmi , not hns, G$ SHOOTER, ℱ𝒾𝓇𝑒𝒯𝒾𝑔𝑒𝓇, Kiwi :], Dzonis, Snicker, sсhoKKur-, malbaro, ⛔lolwut?, eJamal, Сhrееру©, Purpel, Chemp1k, <FiZz>, Kikii., adjustable, slAyzorkjeeee-, Bubliks, Beyondz, 𝐃𝐞𝐯𝐢𝐥𝐢𝐬𝐡𝐡., Mercury`, Hex, pankuksh, Andzh, kakaataajs, dest, Wunderschlange, Lacz, tenblunt, santiz, Hybrid Minds, A4Tech, deewekzij, Lauku puika a.k.a hnc. , xvid, HSkill, aamurs23, Unicorn, south, LaQ, yostu, enrico, ~Evils~, motty, Agneshuks, maisinsvajag??, drotzy, Yakuza, Strelnieks., luīze, HUSEINS88, RagnaR, Minimi, VendeN, Paldies., **MoHiTo**, 𝕯𝖆𝖓𝖎𝖘0-., Valtero, NORMALY, who`s who, no-legal, Riepa, Krisiittz, Fūdiņš, Hvz, SniegaRausis, jevrika, MAIZE., Saldaaa., nenshuks, MA1M, Nurmachimaevmakachev, Mežpils, HaTeMeZzz, daniels1523, ★ToughEnough★, 𝖉𝖊𝖑𝖚𝖘𝖎𝖔𝖓, MENDIJA, AndisKoks, tuis, СТИЛЬ., hehegeeva, 666SUICIDAL999, 𝕳𝖗𝖊𝖓𝖔𝖛𝖎𝖏𝖘, ZnT, Emīls., zexty, Zalkt!S, 🌿🌿🌿, siirups, Enemijs, daryl, prote1ns, BUU`, wind, latvietis75, -Zajka-, Em4a, 47th, EvE, ༄ˡᵛ᭄✿ᴋᴀᴡᴀɪɪ࿐, »𝗖𝗿𝘆𝘀♰𝗮𝗹«, è’lei