bilde ko parada kad esi afk par ilgu
Haoss / Beztēma / Offtopic
2
2
topic
Parunājam par covid.
~Evils~
V.I.P.
WAR3 Main
The King.
6556 atbildes forumā
Online: 326d 11h 31m
Redzēts pirms 7 stundām
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 29. maijā, 14:19

Vakardien parunāju ar vienu medicīnas jomā strādājošo par coronu. 
Sarunas laikā viņa izteicās tā, kas lika aizdomāties, respektīvi corona kā tāda nav nekas traks, jo - 
1. Mēdiji viņu ir uztaisijuši trakāku kā tas patiesībā ir. 
2. Ar viņu mirst praktiski tikai veci cilvēki. 

Teicu, lai izskaidro, tad nu viņa stāstija. 
Covod nav tik slikts kā viņš ir uztaisīts, jo no viņa mirst tikai vecāki cilvēki, kuriem jau ir visādas slimības apakšā. 
Piemeram, ja cilvēkam būs vēzis un viņš būs bijis saslimis ar covid, pie viņa nāves iemeslu tiks pierakstīts, ka vainīgs covid, un tas ir ar daudziem cilvēkiem, kuriem jau apakšā ir jau slimības no kuram atrāk vai vēlak būtu nomiruši, bet tā kā ir norāvuši vel covid, vaino to. 

Ja covid būtu tik briesmīgs kā viņu mēdiji uztaisa, tad no viņa vajadzētu mirt jebkuram, neatkarīgi no veselības stāvokli vai gadu skaita, taču tā nav. Vel viņa teica, cilvēki ar ļoti labu imunsistēmu pat nezin, ka viņi ir slimi, dzīvos savas dzīves un neapjauš, ka aplipina citus. 

Gripa katru gadu nogalina daudz, daudz vairāk cilvēkus, taču par to neviens nerunā, kāpēc? Jo mēs visi zinam gribu, covid ir kaut kas jauns un mēdiji vārās uz to. 


Kādas jūsu domas par šo visu? 

Chemijs
Īpašnieks | Owner | Насяльника
Kick.lv smadzenes
6959 atbildes forumā
Online: 489d 7h 11m
Redzēts pirms 48 minūtēm
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 29. maijā, 14:25
1
post

Es par šo tēmu esmu padadz čatā runājis, kā arī par to ka cilvēki vistiešakājā veidā neievērojot karantīnu kļūst par daļējām slepkavām.
Jā, ejot uz veikalu un neieverojot distanci un ieelpojot kādam sejā un viņu aplipinot - viņam nekas nebus, ari vinja berniem nebus, ari vinja vecammai nebus, bet nomirs mazmeita kurai ir astma - un tu būsi pie tā vainīgs tiešā veidā, un netiksi par to sodīts.

Izklausās ka tu neņem vērā to ka cilvēki pat ar vājām imunitātēm, par 80 gadu vecumā, pat ar nopietnam slimibam vai apstakliem, nodzivo vel desmitus gadu, tāpēc šajā konktekstā - nav svarīgi vai mirst vecāki vai jaunāki cilvēki - visi ir vienādi svarīgi.

Šobrīd korona jau ir pietiekami izpētīta lai būtu zināmi pietiekami daudz faktu, galvenais ko daudzi nesaprot ir ka ja nebutu karantinas, tad mums būtu simti tukstoshu mirushu cilveku Latvijā, un miljards cilvēku pasaulē, un tas būtu jau šodien, un vēl tikai pasliktinātos - salīdzini šo faktu ar savu gripu. Pēc pētījumiem vidēji katrs cilvēks kurš neievēo karantinu, aplipina vismaz 40 cilvēkus ( pirms sajut simptomus un sez majas )

Pēdējo reizi rediģēja Chemijs, 2020. gada 29. maijā, 14:29.

Dzēsts
Jauniņais
121 atbildes forumā
Online: 2d 7h 54m
Redzēts 2021. gada 08. februārī, 07:55
Pievienots, 2020. gada 29. maijā, 14:29
2
post

No paša covid-19 nemirst neviens. Cilvēki mirst no covid-19 radītajām komplikācijām. Jebkurā gadījumā, ja esi saaukstējies, vai tev ir klepus, tev jau ir tas covid iekšā, tikai 100x vājāks un lielas komplikācijas neizraisa, kā tikai kaitinošu klepu un iesnas. Lai arī kā, manā skatījumā, covid-19 izraisīto komplikāciju dēļ, ir miruši 2x vai 3x vairāk cilvēku, nekā mediji liek domāt. Protams, varētu būt tā, ka reģistrēto nāvju skaits tik tiešām ir tāds, kāds tas ir, bet, tās ir REĢISTRĒTĀS nāves. Nav zināms, cik vēl simti vai tūkstoši cilvēku ir miruši. Cik es atceros. Krievijā bija viens cilvēks, kas, pēc nokļūšanas slimnīcā un pēc tā, kad tam cilvēkam bija konstatēts covid-19 vīruss, tas mira no pavisam citas slimības. Daudzi arī uzskata, ka covid-19 tika izveidots laboratorijā, lai izmantotu to kā bioloģisku ieroci, bet, tas tika netīšām izlaists, vai arī tika tīšām izlaists testēšanas nolūkos, Nezinu, vai tā ir taisnība, vai nē, bet zinu to, ka pats vīruss nevienu nenogalina. Un, vēlreiz, cilvēki mirst no tā radītajām komplikācijām, kas praktiski nozīmē to, ka tas vīruss pastiprina citu, jau esošo slimību/vīrusu ietekmi uz cilvēka organismu,

Pēdējo reizi rediģēja Dzēsts, 2020. gada 29. maijā, 14:31.
Fūdiņš
Biedrs
Pufīgais
8454 atbildes forumā
Online: 220d 2h 30m
Redzēts 28. janvārī, 03:53
2 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 29. maijā, 14:31
0
post

Neizdevies vīruss populācijas samazināšanai uz Zemes

Food addicted since 1993

 

 

 

 

 

SniegaRausis
Jauniņais
Rausis
450 atbildes forumā
Online: 11d 2h 35m
Redzēts 2021. gada 22. maijā, 15:20
2 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 29. maijā, 14:49
0
post

Daži nezkapēc izturas tā itkā pirms ķinas vīrusa nebūtu desmitiem citu vīrusu un slimības kas ir bīstamākas un nāvējošakas par ķīnas vīrusu. Nedomāju ka tas vīruss vienu dienu vienkāŗši ņems un izgaisīs, agrāk vai velāk visiem nāksies izslimot viņu, tāpat kā ar veibakām , citi izslimo bērnībā , citi vēlāk un ja cilvēkam jau ir veselības komplikācijas kā piemēram astma tad viņam ir netikai liela iespēja nomirt no ķīnas vīrusa bet arī no tām pašām veibakām vai parastās gripas, kā tas notiek katru gadu. Ta kā tas nav nekas jauns.

 

Chemijs
Īpašnieks | Owner | Насяльника
Kick.lv smadzenes
6959 atbildes forumā
Online: 489d 7h 11m
Redzēts pirms 48 minūtēm
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 29. maijā, 14:54
0
post

Neiekritīšu tam ka covids nevienu nenogalina, tā ir vistīrākā veida elpasceļu infekcija, ja jau covids nevienu nenogalina, tada konteksta var teikt ka no nevienas slimibas neviens nemirst, bet no tās sekām.


* pneimoniskais mēris no kura nomira vairāk kā puse cilvēku pasaulē, arī ir tikai plaušu infekcija. Ar ko saslimstot seko pneimonija un tad tas uzbruka citiem organiem kuri cilvekam bija vajaki. Tātad mēris nekad nevienu nenogalināja.

* vēzis arī nevienu nenogalina, tas tikai inficē un iznīcina noteiktas šūnas, un tad beigās cilvēks nomirst no tā ka kaut kāds orgāns atsakas strādāt piemēram nieres, tātad cilvēks nomira jo viņam atteicās strādāt neieres, nevis dēļ vēža.

 

Manuprāt nepareizs veids ka skatities uz tik nopietnam slimibām. Es šķiet jutuba dzirdeju ka kads zurnalists vai zinatnieks ko tadu teica, man liekas viņš to domāja vaiurāk kontekstā ka "tas nevar izraisīt pa taisno sirdstrieku, bet var komplikācijas kuras radīs sirdstrieku ilgākā laika posmā" - kas pamatā ir tas pats, un ir vnk savādāks veids kā to pateikt.

 

* kicka ārsti lūdzu nekriziējiet mani par neprecīzo slimību aprakstu * :D

Pēdējo reizi rediģēja Chemijs, 2020. gada 29. maijā, 14:58.

santiz
Lietotājs
so low
9205 atbildes forumā
Online: 235d 20h 31m
Redzēts 23. februārī, 23:40
5 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 29. maijā, 15:00
1
post

šis vīruss ir pilnīgs gavno, ChainaTown atkal izcēlās ar kkādu huiņu

Dzēsts
Jauniņais
121 atbildes forumā
Online: 2d 7h 54m
Redzēts 2021. gada 08. februārī, 07:55
Pievienots, 2020. gada 29. maijā, 15:04
1
post

@Chemijs Tās slimības, kuras tu nosauci tiešā veidā uzbrūk cilvēka organismam, bet covid-19 pastiprina tās slimības, kuras jau ir cilvēkam, palielinot letalitāti līdz neizmērojamam līmenim. Covid-19 ir kaut kas līdzīgs N2O, ko liek mašīnās, lai uz brīdi palielinātu jaudu to dzinējiem. Tie dzinēji, kuri nespēj to izturēt, nobeidzas. Tas pats ar cilvēku un covid-19. Pieņemsim, ka covid-19 ir tas N2O un, ka jauda ir, piemēram, plaušu karsonis, un dzinējs ir cilvēka organisms, precīzāk, plaušas. Cilvēks saslimst ar plaušu karsoni, parasti, viegli ārstējams, ja pareizi ārstē, parādās covid-19 vīruss, iekļūst organismā, paātrina plaušu karsoņa evolūciju par 3x un, pēkšņi, cilvēkam ir plaušu vēzis, lai arī ir nesmēķētājs, plaušas neiztur, un dzīve beidzas.

Zalkt!S
Jauniņais
Likumsargs
Njam
74 atbildes forumā
Online: 13d 6h 50m
Redzēts 2023. gada 11. aprīlī, 02:03
1 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 29. maijā, 15:08
0
post

Kr4 prikols ir tāds. Covid patiesi mēdiji pataisīja trakāku kā tas ir, taču tam ir arī pāris mīnusi. Nemāku īsti konkrēti paskaidrot, taču cik es zinu tas vīruss saēd plaušu šūnas or some shit like that. So nav arī tā ka tas vīruss vispār nav nekas traks, vienkārši tagad cilvēki nepievērš uzmanību tam ka lielākā daļa cilvēku mirst no daudziem citiem iemesliem. Kā arī ir tā, ka tad ja cilvēks ir slimojis ar kādu citu nopietnu slimību, un pēctam viegli saslimis ar covid, un nomirst itkā no tās pirmās slimības, viņu vienalga pieskaita pie covid mirušajiem. 

 

Bet nu galu galā, paskatieties kā strādā viss šis. Mēdiji ir šo pacēluši tik traki, ka katru dienu cilvēki runā par covid. Paskatiwties kā mēs jau kuro reizi paceļam diskusiju par šo vīrusu. Meanwhile daudzas citaa problēmas pasaulē nemaz neievēro. Iesaku papētīt kas pa šo laiku ir noticis savādāk kā citus gadus, vai arī vienkārši palasīt par citām problēmām pasaulē. Covid ir irrelevant. Mirstība no šī vīrusa ir salīdzinoši maza, un ar to vispār inficēta ir kautkāda nezincik tūkstotā daļa no pasaules.

 

Open your eyes people. 

Njam

Wunderschlange
Jauniņais
Jaukumiņš
355 atbildes forumā
Online: 245d 2h 18m
Redzēts pirms 2 stundām
2 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 29. maijā, 15:09
0
post

"Gripa katru gadu nogalina daudz, daudz vairāk cilvēkus, taču par to neviens nerunā, kāpēc?" - pilnīgi nav taisnība. 

He notes that during mid-April the “counted deaths” for COVID-19 in the United States were around 15,000 per week. During a typical “peak week” for the flu, the “counted deaths” are about 750.

Faust concludes that COVID-19 deaths are actually anywhere from 10 times to 44 times the number of influenza fatalities. https://www.healthline.com/heal…about-COVID-19">https://www.healthline.com/heal…about-COVID-19

𝓛𝓪𝓴𝓴𝓲𝓳𝓼
Lietotājs
|𝐀𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭ā𝐭𝐞|
lisais
484 atbildes forumā
Online: 21d 1h 56m
Redzēts Vakar, 14:12
2 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 29. maijā, 15:18
0
post

Karantīna jau sen visiem beigusies,veikali pilni,ielas pilnas un viss notiek ierastajās lietās.GG

Sexy Booty GIF

Chemijs
Īpašnieks | Owner | Насяльника
Kick.lv smadzenes
6959 atbildes forumā
Online: 489d 7h 11m
Redzēts pirms 48 minūtēm
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 29. maijā, 15:40
0
post

Visas slimības pastiprina gandrīz visas citas slimības, tas nenozimē ka slimība kura to pastirpināja nav vainojama pie tā.

 

Fakts kā tāds - jā kāds vēl joprojām pieslīdzina covidu gripai, viņš nesaprot par ko runā un viņam vajag paintersēties par to sīkāk, un nejau no sazvērestību teoriju jutuberiem un influneceriem, bet no zinātniekiem kuri saprot ko runā. Un tas ir normāli, ne visiem ir laiks interesēties par to sīkāk lai saprastu to vissu, un vnk paskatas paris video no saviem milakajiem jutuberiem un domā ka saprot ko runā.

 

Tas ir matemātiski pierādāms ka ja nebūtu karantīnas, pa mēnesi būtu inficējusies puse pasaules, un pa gadu būtu nomiruši miljards cilvēku. Var spekulēt ka pateicoties karantīnai, kopējais nāvju skaits ir līdzīgs ļoti nežēligai gripai bez karantīnas, bet tikai pateicoties karantīnai līdz ar to tas ir kā salīdzināt iesnas ar mēri. Ja masu mediji un valstis nebūtu pieņēmušas šādus mērus, tad sazvērestību ticībnieki un "tie kuri domā ka tā ir tikai gripa" butu nogalinājuši 10% valsts. Tikai pateicoties spēcīgajiem mēriem tagad jau viss sāk atrezties normālajās sliedēs un mūsu vecvecāki un 1% draugu nav nomiruši :)

Wunderschlange
Jauniņais
Jaukumiņš
355 atbildes forumā
Online: 245d 2h 18m
Redzēts pirms 2 stundām
2 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 29. maijā, 15:42
0
post

Par to miljardu, Chemij, Tu tagad pārspīlē, nu tik daudz nebūtu. Bet sazvērtestību teorijas ir cool, kurš gan negrib justies tā itkā zina visu un zina "PATIESO" situāciju?  :smoke: 

Chemijs
Īpašnieks | Owner | Насяльника
Kick.lv smadzenes
6959 atbildes forumā
Online: 489d 7h 11m
Redzēts pirms 48 minūtēm
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 29. maijā, 15:44
0
post

wunder - Amerikā un Krievijā, kad viņi gandrīz neievēroja karantīnu, corona izplatījās ar +20-30% dienā. 20% dienā, ja sāk no 100 cilvēkiem, nozīmē 5 miljoni pa 2 mēnešiem. ( un tas bija kad Gandrīz neivēroja karantīnu, nevis ka neievēroja vispār )

Mirstība tagad ir mazāka tāpēc ka vecāki un slimāki cilvēki ir 10x uzmanīgāki kā citi. Ja visi opji un atstmu un imuninstemu slimnieki neiverotu karantinu, mirstiba butu 10%

Pēdējo reizi rediģēja Chemijs, 2020. gada 29. maijā, 15:48.

Wunderschlange
Jauniņais
Jaukumiņš
355 atbildes forumā
Online: 245d 2h 18m
Redzēts pirms 2 stundām
2 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 29. maijā, 15:48
1
post

sori cemij, bet tu tos %%% kaut kā pa savam rekini un izproti xDDD

not hns
Lietotājs++
$UICIDAL
1188 atbildes forumā
Online: 78d 19h 58m
Redzēts 2022. gada 04. decembrī, 14:39
5 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 29. maijā, 15:51
1
post

topik gavno avtor m*****

            

Chemijs
Īpašnieks | Owner | Насяльника
Kick.lv smadzenes
6959 atbildes forumā
Online: 489d 7h 11m
Redzēts pirms 48 minūtēm
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 29. maijā, 16:04
0
post

Pierādijums koronas izpaltībai 20%+ dienā ja neievēro karantīnu.

https://www.worldometers.info/c…us/country/us/

patin zemāk līdz grafikam - Sākot no 10 marta - sākumā ap 25-30% kāpums, pēc tam 15-25% dienā, tad ar karantīnu tie cipari samazinājās pamazām.

 

officiālā mirstība pēc vecuma:

https://www.worldometers.info/c…-demographics/

+ visi pētījumi liecina ka šīs statistikas īstenībā ir aptuveni 2 reizes lielākas, jo ārsti pusē gadījumu nevaino covidu mirstībā. Pamatā to parādīs vnk pasaules mirstības stati gaida beigās.

 

Palieku pie sava - ja nebutu karantinas - inficētos gandŗiz visa pasaule pa 2 mēnešiem, un nomirtu ap 10% cilvēku.

 

salīdzinājumam:

Standarta gripa bez karantīnas inficē parasti inficē 1-10% pasaules, un mirstība ir mazāka par 0.1% vidēji visu vecumu grupām. Tātad standarta grupa ir desmitus reižu mazāk infecioza un desmitus reižu mazāk nāvējoša.

Pēdējo reizi rediģēja Chemijs, 2020. gada 29. maijā, 16:24.

magisterial
Lietotājs
Inkognito
2474 atbildes forumā
Online: 51d 6h 55m
Redzēts 12. martā, 15:57
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 29. maijā, 16:21
0
post

Protams, ka mediji šo vīrusu uzpūš. Nez kapēc neviens nesalīdzina COVID saslimšanas statistiku un tā paša vēža. Ar vēzi slimo daudz vairāk nekā ar COVID. Bet neviens par vēzi ziņas nepūš, jo tas nav interesanti. 

Dzēsts
Jauniņais
121 atbildes forumā
Online: 2d 7h 54m
Redzēts 2021. gada 08. februārī, 07:55
Pievienots, 2020. gada 29. maijā, 16:28
0
post

Jebkurā gadījumā, vai covid-19 ir nāvējošāks par gripu, vai nav, nav jēgais vairs no šī topika, jo, ja tā reāli padomā, var gadīties, ka tas vīruss radās dabiski (ko mēs nevaram nekādā veidā pierādīt), kā aizsardzības līdzeklis. Skatoties uz to, cik daudz slikta mēs esam izdarījuši dabai, iespējams, ka daba tagad vienkārši atsavina "sliktos" no "labajiem". Ja tomēr nav veidojies dabiski (ko mēs nekādīgi nevaram pierādīt, nekādā veidā) tad tas ir vienkārši kā bioloģiskais ierocis. Nezinu. Lai arī kā ir, bet šis topiks ir jāslēdz, lai neveidojas naids un nevēlama toksiska atmosfēra starp tiem, kuru domas atšķirās pa 100%

Chemijs
Īpašnieks | Owner | Насяльника
Kick.lv smadzenes
6959 atbildes forumā
Online: 489d 7h 11m
Redzēts pirms 48 minūtēm
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 29. maijā, 16:53
0
post

beidz ticet sazverestibu teorijam... 

Koronas viruss ir SARS virusa paveids, tas ir radies sikspārņu organismos Ķīnā, un izplatījās dzīvnieku tirgū pilsētā Wuhan kur vnk ir reto dzivnieku masveidu tirgi. Sikpārņiem ir ļoti sarežgītas organiskās uzbrūves un tie pārnēsā šausmīgi daudz slimību un sekmē to mutēšanos.

Covids un visi SARS paveidi ir radušies dabīgi, to neviens pat neapstrīd jo jau ir zināma tā precīza izcelme un tā ir gan pierādāma, gan pārbaudāma.

Informācija par precīzu covid izcelsmi google: "covid origin studies"

LŪDZU nākamreiz pirms sāc izplatīt savu viedokli kā faktu, painteresējies par to. Piemēram tas ka tu saki ka nav zinām nav iespējams pierādīt izcelsmi ir vistīrākie meli, un tas ir ļoti kaitīgi izplatīt tādu informāciju jo tālāk kas to izlasa aizskrien teikt klasesbiedram ka vinjam liekas ka to darija krievu spiegi jo viņam tā liekas ka tā varētu būt un tu teici ka to nevar pārbaudīt.


 

Varbūt atstātājam tieši vaļā topiku? neviens jau nenosoda kādu, mēs vnk veidojam veselīgu diskusiju. Man personīgi būtu ļoti interesanti dzirdēt kāds bija tavs domu gājiens un kā tu nonāci pie tiem saviem secinājumiem.

Pēdējo reizi rediģēja Chemijs, 2020. gada 29. maijā, 17:12.

Capture
GG Admins
Veterāns
Devil with a halo
3434 atbildes forumā
Online: 131d 1h 46m
Redzēts pirms 34 minūtēm
Pievienots, 2020. gada 29. maijā, 17:43
0
post

Bļē, es zinu, ka kopumā tauta nav ķipa baigi izglītota vīrusa sakarā, bet daži posti ir vienkārši gadījums, kur es izlasu un vienīgais jautājums "cik drīz viņš un viņa tuvinieki dabūs covid?". Jaunākai paaudzei vēl piedodams, bet tāpat. xD

Es baigi gari ķipa nerakstīšu, bet iesaku noskatīties Netflixā "Coronavirus, explained", lai visu saprastu. Nieka 25 minūtes.

 

Kāpēc par to ir tāda panika?

Jo izplatība ir nereālākā, tev atliek tikai ieelpot vai ievazāt caur acīm, nāsīm, muti un bam, tev ir samērā smags vīruss. Neviena cita slimība tik traki neizplatās, vai, ja izplatās, pret to ir vakcīna. Kā arī, pat ja vīruss turpinās izplatīties un vakcīnas izveide ieilgs (par šiem faktoriem ir vieslielākā neziņa), tad mēs tāpat ar karantīnas ieviešanu esam izdarījuši labu darbu - slimnīcas nav pārslogotas un slimniekiem ir nodrošināta nepieciešamā aprūpe.

Vai tiešām vīruss "neko pats par sevi nedod" un ir bīstams tikai tiem, kam ir blakus slimības?

Nē. Jebkuram veselam cilvēkam, it sevišķi gados, šis vīruss ir samērā smags, un tas ir pārbaudījums imūnsistēmai. Īsumā - šī ir pneimonija, kas noārda plauša šūnas, kas caur receptoriem uztver skābekli un ievada to asinīs. Noārdoties, tie rada šķidrumu plaušās, un nāve lielākoties gadījumu iestājas tieši tad, kad cilvēks nespēj paelpot, noslīkstot savās plaušās. Protams, astmātiķiem, šis ir smags kronis, un arī citas slimības saasinās vīrusa gadījumā, tāpēc sava taisnība ir, ka "nāves cēlonis tiek novelts uz vīrusu", bet, kā jau Čemijs rakstīja, "nāves no gripas" arī visbiežāk ir citas kaites saasinājums. Viens drauga paziņa šim vīrusam izgāja cauri 12 dienās, visas dienas smagi klepojot un rīstoties, neesot bijusi joka lieta.

 

Būšu ļoti pārsteigts, ja nebūs otrs izplatīšanās vilnis. Tāds vienmēr ir bijis iepriekšējām tāda līmeņa epidēmijām (pasaulē bijušas tikai divas, bet still), un šis otrais parasti ir smagāks nekā pirmais. Par šo ir arī nedaudz tajā Netflix īsfilmiņā.

Lietotāji skatās šo tēmu: 0