bilde ko parada kad esi afk par ilgu
Haoss / Beztēma / Offtopic
1
0
topic
Pareiza (Optimāla) Nvidia draiveru instalācija.
༄ˡᵛ᭄✿ᴋᴀᴡᴀɪɪ࿐
V.I.P.
Biedrs
Ponija Augstākā Forma
ķipa esot baigā draza
5308 atbildes forumā
Online: 130d 8h 2m
Redzēts Vakar, 21:13
3 Brīdinājumi
Pievienots, 2021. gada 03. jūnijā, 21:48

Sveicināti, visi!

Apmēram gada sākumā taisīju topic, kurā norādīju skripta izmantošanu. Šis skripts palaiž programmu, kuras opcijas optimizē Win10, izņemot lielu daļu bloatware jeb netīkamo programmu, kas paātrina datoru. Uz to brīdi man bija vēl sūdīgs laptop, tagad ir daudz labāks, kad principā to visu procesu varētu arī nepalaist, tomēr, ja reiz ir tāda opcija, es to izmantoju, jo... kāpēc gan nē?

Šodien es parādīšu video ar to pašu čali, tomēr šoreiz runa iet par to kā optimāli instalēt draiverus  Nvidia videokartēm, manā gadījumā tā ir GTX 1650, izmantojot programmu NVCleanInstall. Kā rāda nosaukums, šī programma palīdz instalēt NVidia draiverus, neizmantojot to mēslu, kas ir GeForce Experience. Lieta ir tajā, ka šī programma instalē veselu kaudzi ar sūdiem, kuri nav būtiski videokartes vai pat draivera (t.i. programmatūras) darbībai.

Iespējams, būs nepieciešama arī programma DDU (Display Driver Uninstaller), kuru palaiž, kad jūs atrodaties drošajā režīmā (Safe Mode), bet pārsvarā šis solis nav obligāts (lasīt: ieteicams). 

Manā gadījumā, programma izskatās šādi (katram būs citādāk):

Kā redzams, parasti GeForce Experience instalē veselu kaudzi ar nevajadzīgiem mēsliem, bet es personīgi instalēju tikai pašu draiveri. Ieteicams gan instalēt PhysX moduli, atkarībā no spēlēm, kas tiek palaistas uz datora, bet vairāk mūsdienīgās spēlēs tas nav nepieciešams. Šis modulis, sekli runājot, noņem slogu no procesora, lai to pārvirzītu uz videokarti. Der instalēt arī Visual C Runtimes 2017, kā arī Optimus, ja vajag. Pēdējais modulis faktiski maina aktīvo videokarti tad, kad tu geimo un kad strādā.  Pie strādāšanas, piemēram, manā gadījumā draiveris nelietotu GTX 1650, bet gan procesorā Ryzen7 iebūvēto AMD Radeon RX Vega 10 Graphics, savukārt kad geimoju viņš atkal pārslēgtu uz GTX 1650. Bet es personīgi šo moduli nelietoju. Būtiski atzīmēt, ka šis modulis darbojas tikai uz portatīvajiem datoriem.

Tiesa, ja neesi pārliecināts par to, cik tu šo procedūru apjēdz, iespējams labāk ar to arī nedarboties. Nepareiza draiveru instalācija var novest pie tā, ka dators nespēs izmantot videokarti, jo notiks draiveru konflikts starp šo un stock draiveri (t.i., draiveri, kurš palaiž videokarti bez nvidia draiveru klātesamības). Tā notika arī manā pieredzē, tomēr manam antivīrusam ir iebūvēts draiveru apdeiteris, pie tam minētā DDU programma palīdzēja notīrīt draiverus, lai es varētu šo procedūru pāris reizes iziet pa jaunu. :D

Vārdu sakot, es tur čakarējos pāris minūtes, bet vēlāk tiku galā, tāpēc tagad man ir optimāla draivera moduļu konfigurācija, kas rij stipri mazāk resursus, nekā ja salīdzinot ar GeForce Experience instalāciju.

Protams, ja šķiet ka viss šis nav vajadzīgs, to var arī ignorēt un nedarīt, bet lēnākiem datoriem tas var palīdzēt, ja lietotājs nodarbojas ar datora veiktspējas optimizēšanu.

Pēdējo reizi rediģēja ༄ˡᵛ᭄✿ᴋᴀᴡᴀɪɪ࿐, 2021. gada 03. jūnijā, 22:05.

Kiwi :]
Seržants
V.I.P.
Auglis
9701 atbildes forumā
Online: 352d 17h 16m
Redzēts Vakar, 15:47
1 Brīdinājumi
Pievienots, 2021. gada 04. jūnijā, 09:35
0
post

Man interesē, cik liela bija atškirība ar parasto geforce expierience instalāciju un ar šo visu brīnumu. Piefiksēji kaut kādus datus? Vienkārši minēji, ka rij krietni mazāk resursus, bet paskatoties uz to, ko viņš tur instalē, neliekas, ka baigi kaut ko mazāk ēdīs. Dažas no tām lietām tāpat var atslēgt pats, ja nav vajadzīgs (shadowplay, servisus utt.)

༄ˡᵛ᭄✿ᴋᴀᴡᴀɪɪ࿐
V.I.P.
Biedrs
Ponija Augstākā Forma
ķipa esot baigā draza
5308 atbildes forumā
Online: 130d 8h 2m
Redzēts Vakar, 21:13
3 Brīdinājumi
Pievienots, 2021. gada 04. jūnijā, 14:45
0
post

^nu pieņemsim, ka pārspīlēju. Uz to visu var skatīties arī kā uz extru. Reālajā laikā es to nebiju monitorējis.

Bet, tāpat, personīgi manā laptopā, vieta miskastei nebūs atvēlēta.

Haiduk
Lietotājs
dušplēsis
(。◕‿◕。)
241 atbildes forumā
Online: 89d 15h 13m
Redzēts Vakar, 22:42
3 Brīdinājumi
Pievienots, 2021. gada 04. jūnijā, 16:56
0
post

Tak draiveri, kā atsevišķu var uzinstalet kopš vismaz xp laikiem. Tagad tas ir moderni uztaisīt 3rd party progas moderno laikmetu dolbajobiem?!!!!

༄ˡᵛ᭄✿ᴋᴀᴡᴀɪɪ࿐
V.I.P.
Biedrs
Ponija Augstākā Forma
ķipa esot baigā draza
5308 atbildes forumā
Online: 130d 8h 2m
Redzēts Vakar, 21:13
3 Brīdinājumi
Pievienots, 2021. gada 05. jūnijā, 02:25
0
post

^Runa šeit iet par ļoti specifisku kontekstu, nevis par ''xp laikiem''. Pievērs uzmanību kontekstam pirms tu posto kautko, tu izskaties muļķīgi, ja tu to nedari.

Lietotāji skatās šo tēmu: 0