bilde ko parada kad esi afk par ilgu
Sports
0
0
topic
Latvijas Čempioni - ''Rīga/Prizma''
krialy
Lietotājs++
Supreme
302 atbildes forumā
Online: 1d 23h 4m
Redzēts 2018. gada 26. janvārī, 23:02
5 Brīdinājumi
Pievienots, 2014. gada 27. martā, 22:38

Par Latvijas čempionvienību hokejā kļuvusi HS "Rīga/Prizma", kura sestajā fināla spēlē ar 1:0 pieveikusi "Kurbads" un sērijā triumfējusi ar 4:2. "Rīga/Prizma" pirmo reizi kļuvusi par Latvijas čempioni, un liels nopelns šodienas uzvarā ir vārtsargam Henrijam Ančam.

Pēc finālsērijas pirmās spēles, kurā "Kurbads" bija guvis desmit vārtus un sagrāvis pretinieku, un trešās spēles, kurā "Kurbads" uzvarēja ar pārliecinošo 6:1, "Rīga/Prizma" ar trim uzvarām bija pratusi pārņemt vadību sērijā, un šodien tai bija iespēja nodrošināt Latvijas čempiona titulu. Savukārt "Kurbadam" atkāpšanās ceļa nebija - derēja tikai un vienīgi uzvara, lai panāktu septīto spēli sērijā.

Vārti šodienas mačā netika gūti līdz pat otrā perioda izskaņai. Šajā periodā "Kurbads" samērā ilgi iespieda pretiniekus to aizsardzības zonā, taču vārtsarga Henrija Anča veiksmīgais sniegums atturēja viņus no vārtu guvuma. Divus noraidījumus, samērā nevajadzīgus, šajā periodā nopelnīja Vladislavs Dobreņķijs, un otrais no tiem izvērtās veiksmīgs "Prizmas" hokejistiem, kuri vairākumā atklāja rezultātu. Vārtu priekšā neviens nepaspēja pastumt malā Jāni Pētersonu, kurš pielika nūju pēc Viktora Lobačeva piespēles. Interesanti, ka Pētersons šajā mačā nespēlēja daudz un šis vairākums bija viņa pirmais izgājiens laukumā.

Trešajā periodā pēc Mihaila Kokļina noraidījuma "Kurbads" vairākumā savērpa īstu virpuli pie Anča vārtiem un turpināja iespējas radīt arī pēc tam, ripa trāpīja arī pa "Prizmas" vārtu stabiņu, taču vārtos iekšā negāja. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām ripa nonāca ļoti tuvu vārtu līnijai, taču "Prizmas" spēlētājs izgrūda vārtus no vietas, par to nopelnot divu minūšu sodu. Samērā strīdīgā brīdī "Prizma" tika vēl pie viena noraidījuma (ripas izmešana ārpus laukuma), taču izturēja un pat mazākumā izgāja viens pret vienu.

To paveica aizsargs Nikolass Visens, kurš gan tika apturēts ar rupju noteikumu pārkāpumu. Visens pats savainojuma dēļ bullīti izpildīt nevarēja, tāpēc viņu aizstāja Lobačevs, taču netrāpīja, palaižot garām izšķirt čempionu likteni priekšlaicīgi. Taču atlika izturēt pāris minūtes, un nekāda izšķiršana vairs vajadzība nebija - "Rīga/Prizma" uzvarēja ar 1:0 un saņēma zelta medaļas.

Regulārajā sezonā uzvarēja "Kurbads", kamēr "Rīga/Prizma" palika trešajā vietā, taču jau pirms finālsērijas abu komandu galvenie treneri - Aigars Cipruss un Ēriks Miļuns - atzina, ka regulārā sezona bijusi reti sīva, kad par uzvaru katrā mačā bijusi neparedzama cīņa. Tas pierādījās arī finālsērijā, kad teorētiskā favorīte "Kurbads" cieta zaudējumu ar 2:4. "Rīgai/Prizmai" pirmoreiz izdevies kļūt par Latvijas hokeja čempionāta uzvarētājiem, turklāt visas četras uzvaras tika gūtas ar tikai vienu vārtu pārsvaru.

Lielisku dāvanu sev un komandai pasniedza Henrijs Ančs, kurš tieši šodien atzīmē savu 24. dzimšanas dienu. Pēc spēles Ančs bija ļoti sajūsmināts un ilgi nespēja atrast vārdus, lai raksturotu emocijas un savu iespaidīgo sniegumu: "Čaļi bloķēja tādus metienus, kurus es nemaz neredzēju. (Par čempionu titulu) es pirms tam nedomāju, neviens no mums nedomāja, taču tagad... Šādu emociju dēļ ir vērts dzīvot!"

 

 

www.sportacentrs.com <img class="bbc_emoticon" src="https://www.kick.lv/assets/img/emoticons/2/smile.gif" alt=":)" title=":)" />

 

Barnijs
Jauniņais
194 atbildes forumā
Online: 5h 9m 27s
Redzēts 5. martā, 23:51
Pievienots, 2014. gada 27. martā, 22:51
0
post

ui netisam ieliku - ieliksu kada cita topica +

?
Jauniņais
458 atbildes forumā
Online: 4d 10h 18m
Redzēts 2015. gada 16. martā, 20:57
2 Brīdinājumi
Pievienots, 2014. gada 27. martā, 22:54
0
post

Kurš vēl varēja paredzēt , ka pēc pirmās spēles kurā ''Kurbads'' sagrāva Prizmiešus 10:2 , izvērtīsies tik interesanta finālsērija? <img class="bbc_emoticon" src="https://www.kick.lv/assets/img/emoticons/2/lough.gif" alt=":D" title=":D" />

krialy
Lietotājs++
Supreme
302 atbildes forumā
Online: 1d 23h 4m
Redzēts 2018. gada 26. janvārī, 23:02
5 Brīdinājumi
Pievienots, 2014. gada 27. martā, 23:00
0
post

Kurš vēl varēja paredzēt , ka pēc pirmās spēles kurā ''Kurbads'' sagrāva Prizmiešus 10:2 , izvērtīsies tik interesanta finālsērija? <img class="bbc_emoticon" src="https://www.kick.lv/assets/img/emoticons/2/lough.gif" alt=":D" title=":D" />

Vaine piekrītu tev, kad es skatijos likās ka ''Kurbads'' paņems <img class="bbc_emoticon" src="https://www.kick.lv/assets/img/emoticons/2/lough.gif" alt=":D" title=":D" />, bet tāpatās Prizmieši malāči <img class="bbc_emoticon" src="https://www.kick.lv/assets/img/emoticons/2/smile.gif" alt=":)" title=":)" />

Lietotāji skatās šo tēmu: 0
Lietotāji, kas ir lasījuši šo tēmu: 3 ( 909 skatījumi )
Tessa&Hardin, Prometajs, sсhoKKur-