bilde ko parada kad esi afk par ilgu
Sports
0
0
topic
Barselonas derbijā ģeniālajam Mesi "hat-trick" un kārtējais rekords
LatvietisNU
SuperStar
Kakulacis
2234 atbildes forumā
Online: 11d 13h 43m
Redzēts pirms 12 stundām
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2014. gada 08. decembrī, 08:14

Šodien Spānijas futbola čempionāta 14.kārtas spēlē Barselonas derbijā "Barcelona" cīņā ar "Espanyol" pirmā ielaida, taču tad Lionels Mesi no 0:1 panāca 2:1, un beigās Luisa Enrikes komanda sagrāva pretinieku ar 5:1. Mesi kopā mačā trīs vārti, un argentīnietis laboja nu jau kārtējo rekordu - tagad Mesi ir visvairāk vārtu (12) Barselonas derbijos.

Lai gan "Barcelona" pēc diviem zaudējumiem 25.oktobrī un 1.novembrī pēc tam Spānijas čempionātā izcīnīja trīs uzvaras pēc kārtas, par īstu atgūšanos runāt nevarēja, jo divas no trim uzvaram tika gūtas ārkārtīgi dramatiskā cīņā un ne bez veiksmes palīdzības. Iepriekšējā kārtā "Barcelona" salauza "Valencia" līdzjutēju sirdis, izraujot uzvaru pēdējā sekundē (1:0). Šodien "Barcelona" fani noteikti vēlējās redzēt pārliecinošāk uzvaru - it sevišķi tāpēc, ka tas bija principiālais Barselonas derbijs pret "Espanyol" (3-5-5, 13.vieta).

Pēc uzvaras Valensijā (pēc tam vēl bija panākums Spānijas kausa izcīņā ar rezervistiem) Luiss Enrike pamatsastāvā veica vienu izmaiņu - Žeremī Matjē vietā izgāja Ivans Rakitičs. Reāli Rakitičs vidējā līnijā aizvietoja Maskerāno (Valensijā spēlēja balsta pussarga pozīcijā), kurš savukārt lāpīja Matjē atstāto caurumu centra aizsardzībā. Enrike rezervē atstāja Andresu Injestu, kurš jau atguvies no savainojuma un guva vārtus Spānijas kausa mačā.

Spēle sākās šokējoši - jau 13.minūtē "Barcelona" savā "Camp Nou" nonāca zaudētājos ar 0:1! "La Liga" 300.spēli aizvadošo Serhio Busketsu apzaga pie viduslīnijas laukuma malā (ļoti izskatījās pēc pārkāpuma pret "Barcelona" pussargu...), pie bumbas tika bijušais "Barcelona" audzēknis Serhio Lopess un izgājienā divi pret divi šis futbolists visu izdarīja pats - nomānīja, sasvēra Žerāru Pikē un asi uzsita. 1:0 "Espanyol" labā!

"Espanyol", viltīgās lapsas, pie 1:0 uzreiz disciplinēti nosēdās aizsardzībā un neatstāja daudz brīvu zonu savu vārtu tuvumā. "Barcelona", protams, metās atspēlēties, bet ar momentu veidošanu sākotnēji gāja pagrūti. Pirmā lieliskā iespēja radās vien 30.minūtē, kad Lionels Mesi paša nopelnītu brīvsitienu pārvērta skaisti iegrieztā sitienā pa vārtu pārliktni. 38.minūtē Mesi piespēlētāja lomā - uzbrukumam pieslēgušais Džordi Alba nespēja pārspēt "Espanyol" vārtsargu Fransisko Kasilju no neliela attāluma.

"Espanyol" bija ļoti, ļoti tuvu, lai pārtraukumā dotos vadībā un ar svaigiem spēkiem šai spēlē reāli cīnītos par punktiem, tomēr 45.minūtē notika ļaunākais - ielaisti vārti. Kurš gan cits, ja ne Mesi - argentīnietis atrada sitiena iespēju un no 18 metriem perfekti pa apakšu iegrieza bumbu pašā vārtu stūrī. 1:1, tiesneša svilpe, un nu jau daudz cerīgāks skats "Barcelona".

50.minūtē "Barcelona" jau ieguva vadību! Un atkal Mesi (Ronaldu, Mesi, Ronaldu, Mesi, Ronaldu, Mesi)... Šoreiz gan lielu darbu paveica arī argentīnieša partneri - vispirms Neimārs aizvilka bumbu no aizsardzības zonas, pa ceļam eleganti apspēlējot pretinieku, bet pēdējo piespēli ļoti tehniski un acīgi pa sitienam Mesi atdeva Luiss Svaress. Beidzot "La Liga" rezultatīvāko spēlētāju sarakstā vadībā ierastais duets - Ronaldu un Mesi.

53.minūtē 3:1 - pēc stūra sitiena precīzi ar galvu sita Pikē. Ar to arī spēle būtībā bija galā un atlika vien noskaidrot galarezultātu un vērot, vai Mesi ar "hat-trick" sasniegs kārtējo rekordu (divi vārti viņam ļāva atkārtot sekojošu rekordu: "visvairāk vārtu Barselonas derbijos"). 77.minūtē Alba atdeva debešķīgu diagonālo piespēli ar augstu trajektoriju, un beidzot savus pirmos vārtus šīs sezonas "La Liga" guva Pedro Rodrigess (nomainīja Svaresu) - 4:1.

Vēl pēc brīža krita pieminētais rekords - "Barcelona" izspēlēja kombināciju, ko iesāka un pabeidza Mesi, kuram tie kļuva par 12.vārtiem Barselonas derbijos! "Barcelona" šo maču uzvarēja stilīgi ar 5:1 un arī pēc šīs kārtas katalāņiem saglabājies divu punktu deficīts pret līderi Madrides "Real". Trešdien "Barcelona" Čempionu līgā uzņems PSG.

Avots: SPORTACENTRS

 

 

NIKE.
Jauniņais
Es smirdu
736 atbildes forumā
Online: 9d 4h 33m
Redzēts 2018. gada 10. februārī, 18:22
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2014. gada 08. decembrī, 10:42
0
post
Mesi turpina trakot.
Cool Dude
Skatās sākumlapu
V.I.P.
WAR3 Main
The King.
6560 atbildes forumā
Online: 328d 21h 3m
Redzēts pirms 1 minūtes
4 Brīdinājumi
Pievienots, 2014. gada 08. decembrī, 16:17
0
post

smukas bumbas

sсhoKKur-
V.I.P.
Šašličok_ papličok_ kŗans
15060 atbildes forumā
Online: 525d 15h 7m
Redzēts 15. februārī, 16:29
1 Brīdinājumi
Pievienots, 2014. gada 08. decembrī, 17:21
0
post

Pirmā bilde "pif-paf".

Takers
Jauniņais
Bububu
111 atbildes forumā
Online: 11h 10m 10s
Redzēts 2016. gada 03. septembrī, 14:14
2 Brīdinājumi
Pievienots, 2014. gada 08. decembrī, 18:45
0
post

Kur ta bez Mesi!

Lietotāji skatās šo tēmu: 0
Lietotāji, kas ir lasījuši šo tēmu: 2 ( 934 skatījumi )
Tessa&Hardin, sсhoKKur-