bilde ko parada kad esi afk par ilgu
Ieteikumi un kļūdas
1
1
topic
TTT noteikumi - RANDOM
v3tro
Jauniņais
8 atbildes forumā
Online: 1d 2h 27m
Redzēts 2021. gada 26. jūlijā, 10:58
Pievienots, 2020. gada 06. aprīlī, 20:30

TTT Noteikumi - RANDOM

Sveiki, TTT sāku spēlēt pirms +/- 5 dienām, bet jau uzreiz ir skaidri redzama, līdz galam neizplānota un viegli labojama, spēles sastāvdaļā vai šī servera noteikumi – random.

 

TTT Noteikumu punkti iet pretstatā paši ar sevi un ir pilnīgi neloģiski, subjektīvi un neskaidri, kas rada nesaprašanās serverī, galvenokārt no adminu puses, kā arī admin abuse, jo adminam nav konkrētu punktu pēc kā vadīties, viss ir viņa paša interpretācija un subjektīvais viedoklis katrai situācijai(kas nekad nav labi).

 

Sāksim ar to ko tad īsti nozīmē šis vārds „random”, pirmais search google un rezultāts ir „made, done, or happening without method or conscious decision.”, tātad šis ir attiecināms uz noteikumu 1.2 un diezgan skaidrs – Tu nevari iet un uz dullo šaut cilvēkus, diezgan pašsaprotami. Problēma ir tāda, ka pats noteikums ir nepareizs un neloģisks.

Noteikums 1.2 un 1.11 ir vienādi un nozīmē vienu un to pašu. TTT Noteikumi

" 1.2. Aizliegts kā Innocent vai Detektīvs šaut citus cilvēkus bez jebkāda iemesla. Sods - Slay nākamajā raundā. Ja atkārtoti šauj bez iemesla, tad sods - Bans uz 2 stundām ar iemeslu "random". "

" 1.11. Par tīšiem random sods ir krietni bargāks. Tīšs randoms ir tad, kad tas tiek darīts pilnīgi apzināti un to dara cilvēks, kurš nav pirmo reizi TTT serverī (piemēram regulāra iešaušana konkrētai personai un pēc tam mukt/melot par izdarīto vai arī pārāk regulārā randomošana (piem. katru mapi)). "

Noteikumi 1.2 un 1.11 apvienojās, jo jebkurš šāviens ir tīšs, tu kontrolē visu ko dari un netīšām nevari kādam iešaut/nošaut, izņemot gadījumus, ka šauj ārā kādu logu, kāds pieskrien priekšā vai uz dullo šaudies(ko nevajadzētu darīt, +tā ir apzināta šaušana kā tāda), kura gadījumā bieži tiek atrisināts konflikts ar atvainošanos.

 

Bet, ja mēs ņemam šo punktu burtiski un „tas tāpat skaitās random”, tad jebkurā kartē, 100% katrā rounda sākumā būs kāds, ja ne 60+% no spēlētājiem, kurus vajag slay`ot/banot, jo viņš ir netīšām kādam iešāvis.. un te rodās vārda „random” nepatiesa izmantošana. Netīšām iešaut nav tas pats, kas random iešaut.

 

(Ļoti elementāri pārbaudāms, es varu nopirkt VIP + ADMIN un katrā roundā slay`ošu visus, kuri man iešāva un end-screen nebija traitor... man adminu atņemtu pēc 1h par nepatiesu slayošanu, bet to jūs paši nepārtraukti darat)

Capture rakstītajā spēles aprakstā, "noteikums"

„• Ir svarīgi saprast, ka Nevainīgajiem un Detektīviem ir AIZLIEGTS šaut spēlētājus, nezinot viņu lomu (random).”

ir pilnīgs apsmiekls, jo spēlētāju lomu nekad tu nezināsi, to uzzina tikai spēles beigās vai detektīvam pārbaudot, kā rezultātā traitor tāpat uzreiz tiek nošauts (deagle).Izņēmums ir gadījums ja serverī paliek 1v1, kas ir ļoti reti, jo ja pat paliek 3 spēlētāji, no kuriem 2 ir traitor, 100% tu nekad nevari būt drošs, viss ir pieņēmums.

 

Problēma sākas ar visiem čīkstētājiem, kuri nespēj atbildēt par savu rīcību un vaino citus pie tā, ka viņi ir kādu nepatiesi nošāvuši, līdz galam neizanalizējot situāciju, un zaudējuši karmu.

 

Iegāju sūdzību forumā, lai paskatītos vai ir kāds piemērs un ilgi nebija jāmeklē – ideāls piemērs ir 1. aprīlī ieliktā sūdzība no spēlētāja maisinsvajag?? LINK

Demo nolādēt un noskatīties man aizņēma mazāk kā 2min laika, bet ne čīkstētājs Capture, ne TTT MAIN Admins kiwi to nav spējuši noskatīties un vienaldzīgi pieņēma gala lēmumu..? smieklīga nav sūdzība, bet attieksme no augšas.

(+, ja tas arī ir pamatots slay, tad slay tur bija nepieciešams visiem 4 spēlētājiem, nevis tikai 1, jo visi izdarīja un pārkāpa vienu un to pašu „noteikumu”, bez izņēmumiem, kas tikai pastiprina manu teikto, ka tas noteikums nav līdz galam atrunāts/izdomāts)

 Demo skaidri un gaiši ir redzama situācija:

HUSEIN(traitor)pašā spēles sākumā nošauj spēlētāju. Maišiņš un ragnar, to redzot, šauj pa traitor Husein un no stūra, neko nezinot, izskrien 2 spēlētāji – adjustable un Capture. Viņi abi atradās tieši aiz traitor pa kuru šāva, kā rezultātā arī viņiem dažas lodes trāpīja. Nošaujot traitor, spēlētājs Ragnar uzreiz beidza šaut un pārlādēja, bet adjustable sāka šaut nost Ragnar, kā rezultātā maisiņš šāva adjustable(diezgan loģisks pieņēmums, ka traitor) un tad pēkšņi Capture tur pat stāvot sāka bērt pa maisiņu, viņu nošaujot.

 

Šajā situācijā ir spilgti redzams čīkstētājs Capture, kurš pieņēma nepareizu lēmumu un tagad nav spējīgs samierināties ar savu izvēli un sūdzas adminiem, ka maisiņš esot randomojis. Patiesībā vienīgie „random”, kas tur bija ir adjustable un capture, lai gan arī viņiem bija savs pamatojums, kāpēc tā darīja, kas vairs neskaitās „random”.

 

Abiem spēlētājiem, kuri atskrēja vēlāk, vajadzēja paiet malā un paskatīties/analizēt situāciju vairāk pirms sāk kādu šaut nost(ja negrib lieki riskēt). Detektīvs varētu pārmeklēt mirušos un situācija atrisinātos, kurš vainīgs, kurš nē. Vai arī maišiņš/ragnar pa tevi apzināti atkal šauj un tad jau skaidrs, ka tas, tomēr, arī bija vainīgais.

bet rezultāts? Capture „norandomo”, zaudē karmu un sūdzas adminiem, jo nav spējīgs samierināties ar savu slikto izvēli, kā rezultātā nākamajā roundā nepatiesi tiek noslayots spēlētājs maisiņš.

 

Šajā situācijā admins vispār nebija nepieciešams, random nebija nevienā brīdī, visiem bija pamats un iemesls šaut vienam otru (nav gudri, bet pamatots iemesls ir, well played, traitor) un spēles KARMA sodīja spēlētāju Capture par pārgalvīgu lēmuma pieņemšanu un komandas biedra nošaušanu, kā tam būtu jābūt.

Vēlviens gadījums ir manā sūdzībā par Hrenoviju, kur ir līdzīga situācija un admina subjektīvais viedoklis „random” situācijai. – TE

 

Tādi gadījumi nav retums, tālāk par šo gadījumu nemaz neskatījos forumos, šaubos, ka daudzi raksta sūdzības, bet gan sagremo to serverī. Tomēr, serverī šie nepatiesie „random slay/ban” ir bieži sastopami.

Kāds tam ir risinājums? Pavisam elementārs - nekāds idiotisks random adminu subjektīvais viedoklis serverī nav nepieciešams, pašam pluginam jau ir sava sistēma, kura atbalsta godīgus un soda negodīgus spēlētājus – KARMA.

 

Esmu diezgan drošs, ka KARMU tāpat kā citus serveru xml failus ir iespējams izmainīt, tātad var vairāk sodīt nepatiesus šāvienus, lai tie noņem vairāk karmu par dmg izdarīšanu, ne tikai savējo nošaušanu un problēma tiks atrisināta. Serverī jau ir prikols, ka 3 innocent nošaujot, tev karma samazinās uz 1 un tu izdari 0dmg.. Kāpēc šī opcija vispār eksistē, ja to nekad neviens neizmanto, jo visi ir jau sen izbanoti? Ja 3x ir par daudz, uzliekat 2 vai 1, tad cilvēki domās 10x pirms pieņems kādu lēmumu.

 

KARMA jau ir anti-random opcija.. ja kāds nepatiesi šauj – viņu par to soda, viss. Nekāda adminu iejaukšanās nav nepieciešama + viņa ir ļoti subjektīva, kas noved pie admin abuse.

Pa tevi kāds „nepatiesi” šauj vai apzināti katru roundu tiešām taisa random(nepilda misiju) – jā, tas ir punkts 1.11 un par to es pilnībā piekrītu, ka vajag sodīt. Bet tam ir jābūt ļoti labi redzamam un pamatotam banam, nevis tā kā tas notiek tagad.

 

Esmu piefiksējis, ka serverī uzturēties ir daudz patīkamāk, ja nav adminu vai viņu ir maz. Ar katru adminu spēle kļūst aiz vien izkropļotāka un admin abuse ir ļoti labi redzams, sastopams.

Neesmu arī vienīgais, kas šādi domā, lielākie randoma piekritēji arī ir paši admini un spēlētāji ar dubultstandartiem, kuri citiem bļāuj „random”, bet paši tādā pašā situācijā aizbildinās ar „skaņa, neesmu akls/stulbs” utt.

Pieņemu, ka TTT mods ir nācis vai balstīts uz spēles ”Mafija(the werewolf)” pamata un šie sauktie „random” ir daļa no psiholoģiskā spēles aspekta, kuru admina klātbūtne nepatiesiem slay/ban bojā un atņem ļoti svarīgu, ja ne svarīgāko spēles sastāvdaļu – komunikāciju,mānīšanos,viltību un stratēģiju.

 

Par misijas nepildīšanu vispār ir cits stāsts.. cik nav spēlētāju, kuri stāv un neko nedara, tikai skraida bezjēdzīgi apkārt kā innocent/detektīvi..bet viņus neviens nesoda, bet tiklīdz traitor kādu 1min skraida plānojot un domājot ko izdarīt(kas nav ātrs process), tā visiem ir lielas problēmas.. vot par innocent/detective misijas nepildišanu vajadzētu slay/ban 30min.

 

Pēdējo reizi rediģēja v3tro, 2020. gada 06. aprīlī, 20:32.
Latvians
WAR3 Admins
JB Admins
V.I.P.
Papucītis
psycho aesthetics
Foruma spēļu uzraugs
Psychopath
12161 atbildes forumā
Online: 455d 12h 20m
Redzēts pirms 43 minūtēm
Pievienots, 2020. gada 06. aprīlī, 20:33
0
post

shobrid netiek planots ttt updeits, paldies

Mēs ēdam, lai dzīvotu, nevis dzīvojam, lai ēstu.

v3tro
Jauniņais
8 atbildes forumā
Online: 1d 2h 27m
Redzēts 2021. gada 26. jūlijā, 10:58
Pievienots, 2020. gada 06. aprīlī, 20:35
1
post

Tas nav update, tā ir jūsu servera kļūda noteikumos, kuru ir nepieciešams izskatīt, lai samazinātu nepatiesu banu skaitu un uzlabotu spēlēšanas kvalitāti !

RagnaR
Skatās sākumlapu
Jauniņais
waffen ss
Fīrers
357 atbildes forumā
Online: 23d 11h 21m
Redzēts pirms 8 minūtēm
1 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 06. aprīlī, 21:05
1
post

Es noteikti šo postu editošu ,jo patreiz nav daudz laika te rakstīt , bet vienu es pateikšu gan. Tie kuri ķērc par katru sīkāko šāvienu un kauc ,ka tas ir randoms ir vnk nožēlojami. Citreiz netīšām piespiežās mouse1 , šauj pa logu kāda pielec priekšā , reflex u.c iemesli kādēļ tu izšauj.

Ja kāds kādu nošauj aiz stūra un man ir aizdomas , ka tas biji tieši tu - kpc es nevaru tevi šaut nost?  Ok - es kļūdījos un nošāvu piemēram neīsto, bet tas neskaitās randoms. Jebkura nelielā aizdoma nav randoms. Karma jau tevi tpt sodīs. Tādus nav jāsoda.

Vai arī kad kāds nogalina pirmo spēlētāju es kā detektīvs apskatos ar kādu ieroci novāca un aizeju novākt to kam ir tāds pats ierocis arī nebūs randoms.

Pat ja detektīvs man sāks šaut -  es šaušu nost ,jo spēlē ir iespēja nopirkt arī fake detektīvu.

Gadījums atkal kad kāds katru raundu tēlo mudaku un šauj visiem pēc kārtas gan ir randoms par ko ir jāsoda un jābano.

 

----------

 

Tālāk par VIP - jā es zinu. Mēs par to runājām čatā ,bet ttt konkursa uzvarētāji tiek apdalīti. Vienīgā jēga no VIP ir , ka var redzēt kad pa tevi uzšauj un arī ne vienmēr strādā. (Nākotnē derētu vismaz 50% armor ,flash , smoke, he) Chemijam jau pašam labāk,jo būs kas tos vipus pirks. 

 

Par konkursiem vispār nerunāšu... tas ķengura konkurs nekam neder. Visi to vien dara kā stāv mapē un beztolkā NEDĒĻU no vietas lēkā (ARĪ ES) , lai tiktu pie jau pieminētā  pa pusei nederīgā VIPA.

Lūdzu uztaisiet kādu interesantāku konkursu kā piem : aktīvākais serverī (kur skaitīs kad serverī būs 3 cilvēki) , visvairāk killi būdams treitors , inno, det. Visvairāk killi ar awp,usp. Aktīvākais jihads utt.

 

Pēdējo reizi rediģēja RagnaR, 2020. gada 06. aprīlī, 21:19.

PAARDODU VIP , XP U.C KODUS. VAIRAAK INFO MANAA PROFILAA!!!!!!! 

Capture
GG Admins
Veterāns
Devil with a halo
3442 atbildes forumā
Online: 131d 5h 45m
Redzēts Vakar, 23:54
Pievienots, 2020. gada 06. aprīlī, 21:12
0
post

Ak, tu, tētīt, sarakstīji tādu penteri.

Skatos, ka serverī ir sanākuši jauni censoņi. Tas ir forši, bet dažs labs sāk veidot pats savus noteikumus, un pēc tam dzīvo neizpratnē.

Izskaidrošu pēc iespējas vienkāršāk, kas ir RANDOM mūsu TTT serverī.

 

Random ir tad, kad tu kā Innocent vai Detective iešauj kādam bez pamatota iemesla. Vienalga cik liels ir damage, bet, ja damage tiek izdarīts, tad tas ir random.

Kuros brīžos Innocent var šaut, lai nebūtu random?
1) Ierauga vai sadzird kādu šaujam pa citu vai nošaujam citu.
2) Ierauga rokās vai sadzird Traitor veikala ieroci.
3) Identificē Traitoru ar Detektīva veikala ieroču palīdzību.
4) Paliek pēdējais spēlētājs, neskaitot viņu pašu.
5) Sadarbojas ar citu, kurš ir jau identificēts kā Traitor.

 

Visās pārējās reizēs, kad kādam "liekas, ka viņš ir Traitor" vai kad "nejauši iedūru ar lomiku", vai kad "es jau tikai ar 1 karmu šauju" utml. = TIE VISI IR RANDOM.

 

Savukārt "tīšs random" ir tad, kad tu labi apzinies, ka veic random, nevis šauj, balstoties uz kādām Traitor pazīmēm, ko augstāk minēju. Piemēram, šauj kādu cilvēku atriebības dēļ par citu raundu. Šo noteikumu diemžēl admini bieži sajauc ar parastu random, un pats noteikums tika ieviests tikai tamdēļ, lai novērstu skarbus pārkāpumus, kur spēlētāji apzināti bojā citiem spēli.

Pēdējo reizi rediģēja Capture, 2020. gada 06. aprīlī, 21:13.

v3tro
Jauniņais
8 atbildes forumā
Online: 1d 2h 27m
Redzēts 2021. gada 26. jūlijā, 10:58
Pievienots, 2020. gada 06. aprīlī, 21:34
1
post

Capture, tu pats ej pretrunā ar saviem noteikumiem, viņus 101x pārlasīju un viņi nekam neder, tie ir vispārīgi noteikumi, kuri neko nepaskaidro. Ja var šaut tikai pēc tiem 5 noteikumiem, tad tu randomo katru 3 roundu un Tevis dēļ tika noslayots maisiņš manā piemērā, kurš nebija randoms. Takā tas vien ir pietiekams pierādījums, ka tu pats savus noteikumus nezini un neievēro.

 

Noteikums "1) Ierauga vai sadzird kādu šaujam pa citu vai nošaujam citu." ir precīzi "liekas, ka viņš ir Traitor" , kuru tu nosauci kā randomu.. kā tad īsti ir? Abi nevar būt..

2) Ierauga rokās vai sadzird Traitor veikala ieroci.  Arī nav un ir vairāki piemēri, ka tas skaitās random vai nepatiesi, ja nošāuj kādu ,kuram ieroci nopirka...

 

Tavs piemērs ar lomiku ir randoms, bet vai par to uzreiz vajag slay`ot? Viņam karma iet nost, ne tev.. kur problēma un kāpēc vajag adminu? Viņš tev dur ar lomiku 2,3 roundus bez iemesla? Tas jau ir izteikti pierādāms un saprotams tīšs random un var banot uz daudz ilgāku laiku, 24h vai vienalga. Tavas 1 karmas piemērs arī ir atrunāts, ka tā nevar darīt un var banot, tas nav random, tas ir cits noteikums.

 

Es saprotu, ka jūs te mužību visi spēlējat ar šo un esat jau pieraduši, bet tas nenozīmē, ka tas ir pareizi.

Tu būtu vismaz pacenties un pateicis ko jaunu, nevis nokopējis savus noteikumus, kurus es citēju savā aprakstā un pamatoju, kāpēc viņi nekam neder..

Paldies.
Jauniņais
#nostarmaucību
801 atbildes forumā
Online: 47d 17h 9m
Redzēts 2020. gada 14. decembrī, 19:07
6 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 06. aprīlī, 21:39
1
post

Akdies, tak tie noteikumi ir tik elementāri.

 

Jūs nošāvāt cilvēku, kapēc, lai par jums nevarētu šaut?

Ja Tev ir treitora ierocis, tad kādēļ tas skaitas randoms? Ja Tu pa ielu ietu ar automātu, tad arī pateiktu, ka tas ir tikai joks?

 

Piemēram, Tev veikalā sanāks par kko nesamaksāt, Tu teiksi, lai uzreizz Tevi liek cietumā?

Pēdējo reizi rediģēja Paldies., 2020. gada 06. aprīlī, 21:40.

Capture
GG Admins
Veterāns
Devil with a halo
3442 atbildes forumā
Online: 131d 5h 45m
Redzēts Vakar, 23:54
Pievienots, 2020. gada 06. aprīlī, 21:40
2
post

Varbūt problēma ir meklējama nevis noteikumos, bet tavās latviešu valodas prasmēs.

Es nezinu, varbūt man jāsazinās ar kādu bērnudārza audzinātāju, lai pastāsta, kā tev kaut ko iestāstīt. Izklausās - jo tu vairāk lasi noteikumus, jo mazāk no tiem saproti.

Fūdiņš
Biedrs
Pufīgais
8454 atbildes forumā
Online: 220d 3h 29m
Redzēts 7. aprīlī, 02:55
2 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 06. aprīlī, 22:03
0
post

Vai, nu gan problēmas. Tie ir kicka servera TTT noteikumi un viņiem nav jāpakļaujas nekam. Teikt ka viņi ir nederīgi? Wtf. Es TTT diezgan daudz esmu nobliezis, ievērojis ŠOS jau esošos TTT noteikumus un man nav bijušas problēmas ar baniem n shit.

 

Tie kas saka ka sišana ar lomiku vai neliels trāpījums (maz dmg) nav randoms lai iet spēlēt ko citu. Tas ir randoms, nav tik grūti savaldīt savus pirkstiņus lai nenospiestu mouse1 brīžos kad tas nav vajadzīgs.

 

Šaut par kādu kam ir treitora ierocis? Izlem pats vai vēlies riskēt, bet, manuprāt, ka ir pareizi ka to atļauj.

 

Jebkurā gadījumā, nav "ideālo" noteikumu. Neviens neesot perfekts, right? Mans ieteikums ir pielāgoties jau esošajiem noteikumiem, tas NAV grūti. 

Food addicted since 1993

 

 

 

 

 

MA1M
V.I.P.
gailis
1682 atbildes forumā
Online: 73d 14h 34m
Redzēts 29. aprīlī, 14:39
3 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 06. aprīlī, 22:21
3
post

Tas, ko katls ierakstija, ir sausmigi inteligents posts!! Paldies par tavu postu, Katl, man viss kluva skaidrs!

 

Bet kopuma es piekritu v3tro.

Noteikumi var tikt pieslipeti un pati karmas sistema tiesi tapat. Ka jau v3tro teica, tas jedziens "random" ir subjektivs. Ja es redzesu, ka kads sevi megina distancet un overall sketchy kustas, tad man liksies, ka tas ir treitors. Pat ja esmu 100% parliecinats, jo, pienemsim, esmu loti pieredzejis TTT speletajs, es nevaru vinu saut nost, jo tas ir randoms. Respektivi - ir karmas sistema, kurai vajadzetu soditu tadus gajienus nevis iejaukties adminiem, jo ari viniem ir savs viedoklis. Tapec ari serveri ir kaut kada tupiishana.

there definitely is room for growth, let's put it that way

Pēdējo reizi rediģēja MA1M, 2020. gada 06. aprīlī, 22:23.
v3tro
Jauniņais
8 atbildes forumā
Online: 1d 2h 27m
Redzēts 2021. gada 26. jūlijā, 10:58
Pievienots, 2020. gada 06. aprīlī, 22:23
1
post

" Šaut par kādu kam ir treitora ierocis? Izlem pats vai vēlies riskēt, bet, manuprāt, ka ir pareizi ka to atļauj. "  -Tur jau tā lieta, ka neatļāuj. Vismaz mana pieredze tāda ir bijusi, ka par to ir ticis noslayots.

 

" Tie kas saka ka sišana ar lomiku vai neliels trāpījums (maz dmg) nav randoms lai iet spēlēt ko citu. Tas ir randoms, nav tik grūti savaldīt savus pirkstiņus lai nenospiestu mouse1 brīžos kad tas nav vajadzīgs. " - Ir tas randoms, jā.. nevienā brīdī es neteicu, ka tas nav random. Tā ir apzināta šaušana bez iemesla.. vai ja tu izskrien man priekšā, ka es kādam šauju.. tad arī tas skaitās random? Jo tādā gadijumā es visam serverim apzināti lekšu priekšā un visiem bans... saproti, kur tur ir problēma? Tādos elementāros piemēros, kā es apzināti eju un tev bez iemesla situ/šauju.. pašsaprotami - slay/ban, par to es nestrīdos.

 

Tāda sajūta, ka jūs nesapratāt galveno domu vai pilnībā ignorējiet to un jūsu atbildes ir pašsaprotamas, par kurām neviens neiebilst.

 

Problēma ir adminos, kuri BANO ar iemeslu RANDOM, lai gan tas nav RANDOM pēc noteikumiem, jo noteikumi nav tik sīki un detalizēti atrunāti, lai varētu definēt, kas tad īsti ir tas brīnums random, tas ir pilnīgi neloģiski. Es uz Capture "noteikumiem" atbildēju un boldā izcēlu viņa noteikumu un random daļās, kuras iet pretrunā pašas ar sevi, bet tā vietā, lai uz to atbildētu viņš sāk mētāties ar apvainojumiem.. ar tādu cilvēku nav vairs vērts komunicēt, šis posts ir paradzēts pieagušajiem, kuri spēj argumentēt un uzklausīt konstruktīvu kritiku, nenolaižoties līdz pamatskolas līmenim.

 

Punktos 1,2 un 5, kuri atļāuj šaut, nav iespējams 100% zināt vai tas ir traitor vai nē un ievērojot šos noteikumus spēlētāji dabon slay/ban par random.. bet noteikumus viņš ievēroja.. par ko tad īsti ir tas bans?

Pēdējo reizi rediģēja v3tro, 2020. gada 06. aprīlī, 22:30.
Fūdiņš
Biedrs
Pufīgais
8454 atbildes forumā
Online: 220d 3h 29m
Redzēts 7. aprīlī, 02:55
2 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 06. aprīlī, 22:30
0
post

"Problēma ir adminos, kuri bano par random, lai gan tur nav bijis random pēc noteikumiem"

 

Taisi sūdzību, admins ies atpūsties.

 

Serveros vienmēr atradīsies "interesanti" admini, gan ttt, gan dd2, gan arī citos. Kamēr tos var pirkt. No tādiem vajag atbrīvoties ar sūdzību palīdzību. 

Pēdējo reizi rediģēja Fūdiņš, 2020. gada 06. aprīlī, 22:32.

Food addicted since 1993

 

 

 

 

 

Capture
GG Admins
Veterāns
Devil with a halo
3442 atbildes forumā
Online: 131d 5h 45m
Redzēts Vakar, 23:54
Pievienots, 2020. gada 06. aprīlī, 23:33
0
post

@MA1M

Ļoti forši, ka tu esi tik lielisks spēlētājs, ka vari noteikt Traitoru, kas nav barā ar visiem un kas uzvedas "dīvaini" vai kā citādi varētu norādīt uz to, ka ir TT.

Bet ir pāris problēmas.
1) Pirmkārt, apkārtējie varbūt nav tik vērīgi, kā tu, un nespēj izsecināt pēc šādiem kripatainiem iemesliem, ka kāds ir TT, tāpēc tad, kad tu šausi pirmais, apkārtējie padomās, ka tu esi TT, nošaus tevi un zaudēs karmu, par ko viņi pārdzīvos.
2) Otrkārt, ir jādod arī TT spēlētājiem kaut kāda iespēja. Uzvarēt raundu jau tā ir visai sarežģīti un ja TT tiks identificēts pēc kaut kādiem pašizdomātiem iemesliem, tad būs mazāks prieks spēlēt.

Ļoti bieži ir tā, ka spēlētājiem rodas "aizdomas" par citiem spēlētājiem, tāpēc gandrīz katrā kartē dzirdēsi frāzes "detektīv, pārbaudi to un to spēlētāju". Tāpēc arī Golden Gun ir labs risinājums, lai spēlētāju "pārbaudītu".

Savukārt noteikumos norādītie šaušanas iemesli ir nepieciešami, lai visi spēlētāji vienoti varētu saprast, kad Traitor ir nosakāms un kad nav. PILNĪGI VISI pieci "identificēšanas iemesli", kurus aprakstīju augstāk, var maldināt un ir iespējams, ka tāpat tie norādīs uz Innocent, tāpēc katram pašam jābūt vērīgam, lai nezaudētu savu karmu. Bet ja tiek šauts kādam ārpus šiem šaušanas iemesliem, tas ir un paliks randoms.

v3tro
Jauniņais
8 atbildes forumā
Online: 1d 2h 27m
Redzēts 2021. gada 26. jūlijā, 10:58
Pievienots, 2020. gada 06. aprīlī, 23:46
0
post

Problēma ir tā, ka bano par random arī ja tu ievēro šos 5. iemeslus, jo visi tie tavi sauktie iemesli ir RANDOM.

Un "taisi sūzdību, sodīs adminus" .. nesoda.. neko nesoda, ej un pārbaudi sūdzības. Visi bani ir pamatoti, jo ievērojot visus noteikumus random IR un NAV vienlaicīgi. Tas ir subjektīvs viedoklis, jo nav 100% kārtīgi atrunāti noteikumi. Tie iet pretrunā paši ar sevi.

 

+par to MA1M minēto piemēru... ko darīt TT, lai viņiem neapniktu? Iemācīties spēlēt neuzkrītošāk. Ja man dd2 serverī nepatīk, ka mani nošauj mēs arī handicaposim citus? AWP aizliegts, citiem nepatīk, ka viņus nošauj.... tas ir truli, bet nu "noteikumi ir noteikumi", tāpēc par šo nestrīdēšos, tāpēc ir detektīvs un var palūgt, lai pārbauda pirmo. :)

Par tavu pirmo "apkārtējie nav tik vērīgi" - katram jādomā pašam ar galvu, piefiksē niku un pasauc detektīvu, lai pārbauda "mirušo" + ja vainīgais nekur nemūk un tev nešauj.. diezgan loģiski, ne? Te tomēr pārsvarā spēlē pieauguši cilvēki, nevis 7. klasnieki un TTT serverī ir vairāk jādomā līdzi notiekošajam kā spēlēs Mafija... priekš bērniem ir JB servers.

Ja nezini 100%, ka kāds ir traitor - nešauj. Ja zini - šauj, tā ir tava atbildība un beigās KARMA tevi sodīs vai apbalvos, bet tā ir tava atbildība un izvēle.

Te kārtējo reizi parādās tas ko jau minēju - Tu nespēj atbildēt par savu rīcību un Tu vēlies sodīt un vainot citus pie tā, ka nemāki spēlēt.

Kiwi :]
Seržants
V.I.P.
Auglis
9702 atbildes forumā
Online: 352d 17h 42m
Redzēts 30. aprīlī, 00:39
1 Brīdinājumi
Pievienots, 2020. gada 07. aprīlī, 00:39
0
post

Godīgi sakot uznāca mazliet vēmiens lasot to sarakstīto tekstu. Komentāri vēl kaut cik pieņemami (ne no autora). Centīšos maksimāli īsi, bet nu kā būs tā būs.

Iesim pēc kārtas tā kā esi sarakstījis.

 

Nesapratu, kur Tev tie punkti iet prestatā? Man šķita, ka Capture pietiekami labi visu Tev izstāstīja, bet izskatās, ka vienalga Tev nepieleca, kas ir diezgan skumji. Slikti ar saprašanu.

Random ir tādas situācijas, kad tiešām kļūdījies, piemēram, dzirdēji aiz stūra apšaudi un nošāvi cilvēku, kas arī tieši tikko tajā situācijā ieradās, bet nebija iesaistīts. Un tā tālāk, tādas situācijas ir daudz.

Speciāls random jau ir tad, kad kāds tiek šauts nost spēlētājs bez jebkāda iemesla, piemēram, tiek nošauts atriebībā par iepriekšējo raundu vai, piemēram, par to, ka nepatīk cilvēks, vai forumā kaut ko rupju pateica utml.

Ja vēl Tev nepieleca, tad ir skumji. Patiesi skumji. Nevajag piekasīties pie vārdiem un pateikt, ka pilnīgi viss, ko cilvēks izdara ir "tīšs", bet smadzenītēm tak ir jāstrādā tik, lai saprastu noteikuma domu, jeb to ko es aprakstīju augstāk.

Vārds "random" tulkojas "nejauši" jeb "netīši". Tātad tu uzskati, ka netīšām iešaut nav tas pats, kas random iešaut? Angļu valodas kursus vajag apmeklēt, ne spēļu forumos sēdēt un tēlot big brain. :) Anyways, es nesapratu, ko ar to rindkopu centies pateikt, bet tas komentārs pasvītrotais ļoti iekrita acīs.

 

Tālāk Tu atzīmēji punkti, kas skanēja "Ir svarīgi saprast, ka Nevainīgajiem un Detektīviem ir AIZLIEGTS šaut spēlētājus, nezinot viņu lomu (random).", kuru tu uzskati par apsmeklu. Man liekas, ka vienīgais apsmiekls šobrīd esi Tu. Atkal viss tiek paņemts pārāk tieši un konkrēti. Ja Tu esi innocent/detektīvs un Tev cilvēks sāk šaut bez iemesla, Tu joprojām teiksi, ka neesi drošs vai viņš ir traitors? SMIEKLĪGI.

 

Ejam tālāk par pirmo sūdzību no spēlētāja maisinsvajag???. Jā, tajā momentā man nebija iespēja tikt pie datora, kurā ir cs 1.6, lai apskatītos demo, bet uzskatīju, ka šo sūdzību varu uzskatīt, jo šoreiz pietika ar to, ka no situācijas apraksta varēja atrisināt situāciju.

Pat no tava situācijas apraksta var visu pateikt un pateikt vai tur bija randoms, vai nē. Tātad, pieņemam, ka tur apšaude notiek un no malas atnāc 2 cilvēki. Ja viņi tikko ir atnākuši un uzreiz viņam kāds šauj, tad loģiski, ka abi dosies nošaut to, kurš iešāva kādam no tiem, kas atnāca (šajā situācija tas bija Capture, kuram iešāva). Tīši vai netīšī, bet randomā tika atņemts hp, kā rezultātā spēlētājiem radās nepareizs priekšstats, tika nošauts innocent un zaudēta ļoti daudz karma, kas sabojā spēlēšanu uz atlikušo mapi.

Tātad Tu uzskati, ka pēc tā, ka Capture tiek iešauts, viņam vajadzēja paiet malā un noskatīties uz to situāciju? Protams, ka viņš tā varēja darīt un samierināties, ka iespējams viņam nejauši iešāva, bet randoms paliek randoms un šoreiz nejauši, bet sanāca randomot.

Ja Tu uzskati, ka visiem bija iemesls šaut vienam otru, tādā gadījumā gribētu dzirdēt paskaidrojumu, ar kādu iemeslu maisinsvajag??? šāva Capture?

 

Jaunāko sūdzību par Hrenoviju vēl neesmu apskatījies, tāpēc par to neko nekomentēšu.

 

Man patika piebilde "tādi gadījumi nav retums". Tu runā tā it kā šeit spēlētu jau mēnešiem vai gadu. Nē, tā nav.

Kā Tu domā, kāpēc vispār ir admini, kāpēc ir ieviesti noteikumi un kāpēc ir admini serverī? Tieši tāpēc, ka acīmredzot ir bijuši tādi "īpaši" cilvēki, kuru dēļ bija nepieciešamība to visu darīt.

TTT ir ļoti minimālas iespējas kaut ko mainīt, labot un taisīt jaunu. Serverim centās sataisīt pavisam vienkāršu spectator sistēmu, lai būtu iespējams ieiet spectatoros, bet cenšoties ielikt šo pavisam vienkāršo lietu, sabruka viss serveris, visa TTT bāze pilnīgi bezsakraini pabruka un tad bija jāliek backupi, kā rezultātā neko jaunu neielika un sapratām, ka neko šobrīd TTT neko tādu jaunu pamatā nevar taisīt, jo lai varētu ko tādu darīt ir būtībā jāpārkodē viss TTT serveris, kas aizņemtu stundas un dienas. Tā es no čemiju biju sapratis. Vari jautāt pašam čemijam detaļas, bet šaubos vai viņš Tev atbildēs, jo viņš ir aizņemts cilvēks. Tas pats ar crashiem pie mapchange - tie tika izmeklēti ļoti ilgi, jo tie vispār nekādu loģiku neveidoja, neviens fix nepalīdzēja utt. Beigās izdarījam max ko varējām un tika izveidota sistēma, kas pēc crash atgriež mapi, kurai būtu jābūt. Piekrītu, ka tas ir kaitinoši, bet tur šobrīd neko nevar izdarīt lietas labā.

Ja Tu saki, ka nekad neesi redzējis 1 karmu serverī, tad tā ir milzīga sarkana zīme, ka TU ESI JAUNIŅAIS un NEESI PIEREDZĒJIS TTT SPĒLĒTĀJS. Varu Tev pačukstēt, ka tādas situācijas ir bijušas daudz un būs. Un 1 karma neveidojas tikai no random, bet gan arī no vienkārši neapdomātām un riskantām situācijām, kurās spēlētāji izvēlas noriskēt un nošaut kādu pēc apšaudes, kad 100% nezin lomu vai piemēram nošaujot kādu, kuram ir traitor ierocis. Tieši tādiem nolūkiem ir karma.

 

Tad kāpēc cilvēki pērk adminus? Tad kāpēc cilvēki piesakās par adminiem? Tad kāpēc es bieži dzirdu tekstus "kur ir kāds TTT admins?"? Tieši tā - tāpēc, ka VISI, izņemot iespējams Tevi, uzskata, ka tādi tur ir nepieciešami, lai varētu ieviest kārtību.

Ja jau vairākkārt saki, ka admini izmanto admina pieejas savā labā, tad kur ir sūdzības? Kur? *dzirdams vējš* Tādas nav. Labi, viena šodien tapa, cepums par to, cerēsim, ka tā būs patiesa, bet tam vēlāk pieķeršos.

Kur ir sūdzības no Tavas puses par adminiem-randomotājiem? Arī kaut kā neredzu.

 

Šķiet, ka esi vienīgais, kurš uzskata, ka admins kaut ko bojā. Nezinu, neesmu ievērojis, ka admins kaut 1 reizi ir bojājis TTT svarīgāko sastāvdaļu - komunikāciju (izņemot, ja spēlētājs regulāri lamājas), mānīšanos, viltību vai stratēģiju (izņemot, ja tas ir absolūts 0 IQ gājiens vai ja Tava stratēģija ir randomot).

 

Traitori vairāk tiek mocīti, jo viņiem ir galvenā misija - novākt visus, izņemot savus komandas biedrus. Un ja traitors nepilda misiju, tad par kādu misiju Tu runā kā innocent/detektīvam? :rofl: Innocentam misija ir aizstāvēt detektīvu un palīdzēt atmaskot traitorus un detektīvam misija ir pārbaudīt līķus un arī atmaskot traitorus, tikai papildus ir veikals, kas palīdz to izdarīt.

 

No topika tas viss, aiziešu palasīt mazliet komentārus. Cerams, ka kaut 1% Tev pieleca no manis stāstītā un neizniekoju tikko 30-45 min no savas dzīves cenšoties atbildēt uz Taviem (diezgan stulbajiem) jautājumiem.


@RagnaR Kas teica, ka nedrīksti šaut nost kādu, ja Tu dzirdēji, ka kāds kādu aiz stūra nošāva? Protams, ka drīksti. Tikai rēķinies ar to, ka tur arī kāds no citas puses varēja atskriet un ja sanāks tāda situācija, ka sanāk nošaut nepareizo, kurš tajā situācijā nebija iesaistīts, tad tas būs atkal randoms, par ko vari tikt sodīts.

Ar to, ka Tu medī kādu ar konkrētu ieroci, var ļoti vienkārši iebraukt auzās. Pēc pieredzes saku, ir bijušas sūdzības. Labāk izvairies no tādām situācijām, lai nesanāktu muļķīgi pašam. Protams, ka vari un pat ieteicams tad tam iespējamam vainīgajam pievērst lielāku uzmanību (kā es to parasti daru), bet ne jau tīri meklēt cilvēku ar konkrēto ieroci un uzreiz nošaut viņu.

 

Runājot par VIP, es jau Tev diezgan skaidri un gaiši izteicos PM un arī šājā postā augstāk par to rakstīju, ka TTT serverim ir ļoti sarežģīti kaut ko sataisīt un viscerīgākais būtu pārkodēt visu TTT serveri un tad varētu ērti likt iekšā ekstras, taču kurš pārkodēs serveri, kuram ir laiks tam? Ir svarīgākas lietas, ko darīt, jo lielākā daļa spēlētāju ir apmierināta ar to kā tas šobrīd ir. Kā arī ieviešot VIPam lielākas ekstras, tas stirpri pokimonizētu visu TTT modu ar kaut kādām overpowered ekstrām. Tevis nosauktais 50% armor jau vien GALĪGI NEDER. Uzskatu, ka Kevlar Armor ir ļoti underrated iekš TTT un daudzi to neņem kā traitori/detektīvi, taču tas ļoti glābj Tevi apšaudēs. Ir domāts, ir runāts un es pats gribētu kaut kādas mazas ekstras iespējams ieviest VIPiem, taču, diemžēl, tas šobrīd nav iespējams.

 

Kas vainas ķengura konkursam? Vismaz kaut kāds azarts, kā arī es zinu cilvēkus, kas tajos /konk piedalās tīri tāpēc, lai iegūtu sev awardu iekš foruma. Jā, arī it kā bezjēdzīga lieta, taču smukumam kādam patīk.

Runājot par konkursa idejām. Aktīvākais serverī jau ir katru mēnesi, kas ir visos serveros kopīgais. Nedomāju, ka vajag kaut ko atsevišķi, kaut arī varētu katrā mēnesī, katrā serverī atsevišķu aktīvāko arī ieviest, bet tās būtu diezgan lielas izmaiņas un par to tad ir jādomā. Visvairāk killi kā treitors/inno/det. nezinu vai tas būs vienkārši sataisāms, zinot cik TTT serveris ir sarežģīti sataisīts (tā no čemija esmu sapratis). Par awp, usp killiem varētu padomāt. Centīšos atcerēties un notestēt par awp,usp.

 

 

@v3tro, posts #6 Tavs 1) salīdzinājums vienkārši "iespārda" sadzirdēt kādu šaujam pa citu vai nošaujam citu = liekas ka viņš ir treitors? hahaha. xD 

Un 2) Nē, nav tas random. Tādā situācijā Tu vienkārši pats esi atbildīgs par savu karmu nošaujot viņu. Tāpēc arī ne vienmēr uzreiz tiek nošauts kāds, ja viņam rokās ir, piemēram, AWP.

 

Runājot par sišanu ar lomiku - protams, ka par to vajag slayot. No vienas puses, jā, viņam iet karma nost, bla bla bla, bet no otras puses Tev ņemas hp nost un Tu esi apjucis par to vai viņš ir innocent vai traitors. Un ja tomēr izdomā nošaut to, kas ar lomiku Tev klapēja un viņš izrādīsies innocent, tad atkal būs aptuveni -100 karma un iespējams visu atlikušo mapi sabojās jo ar 400 karmu nevarēs sakarīgu damage izdarīt.

 

 

@MA1M Un kāpēc ir nepieciešams uzreiz tādā situācijā šaut nost? Un ja viņš vienkārši ir iesācējs vai speciāli pietēlo. Un kas notiks, ja visi sāks tā tēlot? Pirmajā raundā nošausi 3 tādus tēlotājus un uzreiz Tev būs 1 karma, Tev vairs nebūs interesanti un pametīsi serveri. Vai atkal no otras puses skaties - Tu nošausi kādu, kurš Tev likās aizdomīgs, neviens apkārtējais nesapratīs Tavu rīcību un no malas izskatīsies, ka esi vienkārši traitors, kurš cenšas pildīt savu misiju, kā rezultātā parasts innocent/detektīvs Tevi nošaus un atkal būs milzīgi karmas zudumi, būs mazāks damage spēlētājiem, citiem paliks garlaicīgi, pametīs serveri un traļi vaļi.

Protams, es Tavu ideju saprotu, bet tam būs pārāk daudz negatīvas sekas, lai varētu ko tādu atļaut.

 

 

@v3tro, posts #11 Pirmajā situācijā - drīkst šaut. Es to saku un adminiem vajadzētu to zināt. Ja kāds Tevi tādā situācijā noslayo/nobano, tad raksti sūdzību un risināsim situāciju, nevis šeit bezjēdzīgi sūdzies, cik viss ir slikti.

 

Nevis mēs ignorējam galveno domu, bet šķiet, ka vēlies izveidot jaunu, neredzētu serveri kickā, ar saviem noteikumiem un sevi priekšgalā. Man tas viss vairāk tā izskatās.

 

Un par to, kur lietotājs pēc tiem punktiem ir kādu nošāvis un saņēmis ban...atkārtošu vēlreiz - RAKSTI SŪDZĪBU UN RISINĀSIM SITUĀCIJU. Neesmu neko tādu redzējis un ja ir notikusi tāda situācija, tad risinam, adminu sodam utt. Šobrīd tā ir tukša runāšana un problēmu meklēšana BEZ ARGUMENTIEM.

 

 

Uz visu pārējo šķiet, ka esmu atbildējis jau augstāk vai arī tas bija kaut kas tik stulbs, uz ko man tiešām necēlās roka atbildēt.

Ceru, ka kaut kas kļuva mazliet skaidrāks, ja kāds kaut 20% izlasīs no šī visa (es ceru, ka v3tro vismaz pieķersies un palasīs).

 

 

Šautauts Capture un Fūdiņam, kas centās kaut ko izskaidrot. Man personīgi TTT nav bijušas kaut kādas lielas problēmas ar randomotājiem un ievērojot visus servera noteikumus spēles gaita aizrit nevainojami un tīri baudāmi. Mazs faktors ir tauta, cik tā ir atraktīva utt., bet visu nevar vienmēr vēlēties.

Pagaidām topiku netaisīšu ciet, bet šķiet, ka savu viedokli esmu izteicis attiecībā uz topiku un uz komentāriem.

Pēdējo reizi rediģēja Kiwi :], 2020. gada 07. aprīlī, 00:50.
v3tro
Jauniņais
8 atbildes forumā
Online: 1d 2h 27m
Redzēts 2021. gada 26. jūlijā, 10:58
Pievienots, 2020. gada 07. aprīlī, 12:55
0
post

@Kiwi :]

 

Sākšu ar Paldies, ka normāli atbildēji, nevis copy/paste tos pašus noteikumus, kuriem "piekasos", bet skumji, ka bez aizvainojumiem nemāki izteikties.

 

Tātad, pirms sāc citiem pārmest par viņu zināšanām un izcelies ar "gudrumu", ieteiktu Tev pārliecināties 2x vai tas ko Tu saki, ir tiešām pareizi. Es iedevu vārda "random" nozīmi, bet kādā veidā Tu nonāci pie tā foruma žargona ir apsmiekls kā tāds, vārdiem nejauši/netīši ar vārdu random nav pilnīgi nekāds sakars, tiem ir cits vārds - Accidentally/by accident.

Aizvietojot vārdu "random" ar attiecīgi pareizo vārdu, kurš tur iederās, noteikumi kļuva daudz skaidrāki un saprotamāki, tomēr, ir dažas nianses, kuras minēšu zemāk.

 

Izlasot Tavu situācijas Random aprakstu man palika skaidrāki noteikumi un iekrita acīs noteikums 1.3, kurš, ja pareizi saprotu, arī atbild par visiem šiem "random".

 

 1.3. Aizliegts šaut savus komandas biedrus (piemēram, Traitors nošauj Traitor vai Detektīvs nošauj Detektīvu). Sods - Slay

 

Sākumā nepievērsu šim noteikumam lielu uzmanību, jo iekavās ir specifiski minēti "special roles", tāpēc pieņēmu, ka šis noteikums ir paredzēts tikai priekš detective/traitor, lai nešautu savus komandas biedrus.. Bet vai noteikums ir "šaut" vai "nošaut" kā iekavās piemēri? Pēc šī noteikuma var secināt, ka iešaujot kādam komandas biedram - tas ir random un nākamajā roundā Tev pienākas slay, bez izņēmumiem.

 

Problēmas un apjukums, kas no šī izriet :

 

Te arī rodās tādi pārpratumi/gadījumi kā maisinsvajag?? situācijā, kurā "vainīgais" ir vainīgs pēc noteikumiem, bet ne situācijas. Viņš nešāva pa komandas biedru, komandas biedrs ieskrēja viņa ložu trajektorijā. (Bija ļoti šaura kāpņu telpa, kurā notika apšaude, tāpēc pašiem jāredz demo)

Ja šāds gadījums nav atrunāts kā izņēmums, tad tā ir liela problēma, jo serverī slay pienāktos ļoti daudziem spēlētājiem katru roundu.

Piemēri:

1) Es apzināti skriešu vidū visām apšaudēm un slay pēc šī noteikuma pienākas pilnīgi visiem, kuri man iešāva. Skaisti, ne? ( Mani par šo nevar sodīt, jo es varu skriet kur un kā es gribu )

2) Es šauju pa traitor, bet apšaudes laikā kāds izdomā pielekt priekšā un lodes trāpa viņam..(pa lielam 1. gadījums, tikai no spēlētāja skata punkta). Kāpēc mani par šo vajadzētu sodīt?

3) Šauj mājai logus ārā, bet tas pats.. sanāca, ka trāpi kādam citam, pēc noteikumiem ir vainīgs, bet vai tiešām par šo vajag sodīt?

 

Noteikums 1.3 un Noteikumi, kuri atļauj šaut, jo spēlētāji tiek "identificēti" kā traitor savā starpā neiet kopā.

 

@RagnaR Kas teica, ka nedrīksti šaut nost kādu, ja Tu dzirdēji, ka kāds kādu aiz stūra nošāva? Protams, ka drīksti. Tikai rēķinies ar to, ka tur arī kāds no citas puses varēja atskriet un ja sanāks tāda situācija, ka sanāk nošaut nepareizo, kurš tajā situācijā nebija iesaistīts, tad tas būs atkal randoms, par ko vari tikt sodīts.

 

Mazliet piekasīšos vārdiem, bet ko nozīmē "var tikt" sodīts? Vai nu soda vai nesoda, tikko ir frāze "var tikt", tā atkal mēs nonākam pie problēmas saknes, kas ir adminu subjektīvais viedoklis, kas nozīmē, ka abos gadījumos adminam ir taisnība.. Proti - sevi, savus draugus neslayoši, bet pārējos - slay.

 

Šeit mēs redzam, ka ievērojot Noteikumu " 1) Bez pamata nošauj vai cenšas nošaut citu spēlētāju. " spēlētājs tiek sodīts ar noteikumu 1.3, ja tas ir kļūdījies.

 

Sanāk, ka, situācijā, kurā es dzirdu, ka kāds ar scout kādu nošauj un es viņu nošauju:

 

1) Viņš bija traitor - all safe, es viņu varēju nošaut un viss ok.

2) Viņš bija innocent - man slay, par noteikuma 1.3 pārkāpumu.

 

Pareizi sapratu?

 

Bet gadījums, kurā es redzu un man acu priekšā kādu nošauj un es viņu nošauju:

 

1) Viņš bija traitor - all good.

2) Viņš bija innocent - atkal all good, jo Tev bija pamatots iemesls.. (šo serverī vairākkārt esmu piedzīvojis, tāpēc tā secinu)

 

Ja tā ir, tad kāpēc dzirdot mēs sodām, bet redzot - nē? Abi gadījumi ir zem viena un tā paša punkta.

 

Bet ja nu es īsti nesapratu un, tomēr, slay ir abos gadījumos, ka tiek nošauts innocent, tad ko darīt zemāk aprakstītajā situācijā?

 

* Es kā traitor iešauju innocent, innocent pa mani šauj un to redz cits inno.. Mani nošauj, tas inno nošauj to inno un tā ķēdīte turpinās, jo pa vienam atskrien viss serveris un visi nošauj To, kurš nošāva pēdējo, jo visu situāciju neredzēja, bet tikai kā kāds nošauj otru.

 

Tagad sanāk, ka nākamajā roundā slay pienākās pilnīgi visiem spēlētājiem, izņemot traitor?

 

Nākamais attaisnojošais punkts " 2) Tiek konstatēts ierocis vai items, kas ir pieejams Traitoru Veikalā. ". Pēc Tevis teiktā, saprotu, ka šis punkts ir pilnībā attaisnojams un ir vienalga vai tu ar šo pamatu nošāvi traitor, innocent vai detektīvu (Varbūt fake detektīvs, ko var zināt).

 

Kāpēc uz Noteikumu 2) neattiecās tie paši noteikumi, kuri attiecās uz Noteikumu 1) attiecībā pret  Noteikuma punktu 1.3 un tas vispār nekur nav minēts ?

 

 

Ko dara situācijās, ka Tu pieņem savu lēmumu balstoties uz cita spēlētāja teiktā?  Random vai nē?

 

Piemērs:    Pa kādu šauj un viņš dod info, kurš tad īsti ir tas traitor, bet Tu personīgi ne redzi, ne dzirdi šo šaušanu, konfliktu... Ja tu notici šim spēlētājam un nošauj vai tas skaitās randoms? Šādi gadās ļoti bieži un ir reizes, kad soda, ir reizes, kad nē.. kā tad īsti ir? Un noteikumam būtu jāatbilst abiem gadījumiem, nevis, ja nošāvi pareizi - safe, nepareizi - slay.

 

*EDIT - Vēlviens scenārijs.

Ir fake detektīvs un detektīvs. Vai pats detektīvs var šaut traitor, jo tas ir uzreiz 100% zināms traitor? Random vai nē?

 

 

Tava atbilde MA1M ir pavisam cita problēma, tādai tēlošanai būtu jābūt aizliegtai noteikumos, tā ir misijas nepildīšana un sava veida sadarbošanās ar traitor. Tu apzināti traucē un kavē innocent/detektīva darbu, kāpēc? Kā arī par misijas nepildīšanu... traitor būt ir daudz grūtāk,nekā saskriet random bariņā un čillot, kā to dara innocent, tāpēc, visu izplānot aizņem arī daudz ilgāk laika, bet esmu piefiksējis, ka innocent un detektīvus par misijas nepildīšanu nesoda un tā ir tieši tā misija, kuru tu aprakstīji, bet viņu nepilda.. Detektīvi neiet un nevienu nepārbauda, innocent stāv bariņā, čupojās un lēkā, pilnīgi ignorējot visu spēles gaitu.

 

Runājot par šo, vienigais, ko es gribētu ieteikt, jeb Jūsu vārdos "ieviest" varētu būt 2 jauni noteikumi, kuri bija populāri un ļoti loģiski starp i-net pieejamajiem vispārējiem TTT noteikumiem un tie ir :

 

1) Aizliegts nepatiesi maldināt citus spēlētājus (Kā inno, apzināti traucēt detektīvam pildīt misiju un pašam izlikties kā Traitor)

 

2) Ja Tevi  vairākas reizes brīdina, lai atkāpies, tad Tev tas arī ir jādara (jādod savs privātais laucinš).... šis būtu diezgan svarīgs noteikums, jo ja jūs uztraucaties, ka nevar šaut ar psiholoģisku un loģisku pamatojumu, tikai tāpēc, ka "traitor nebūs interesanti", tad šis noteikums pasargā detektīvu/inno no tieši šīs pašas problēmas... Traitor pieskrien Tev sejā un visu laiku seko, bet tu viņam neko nevari izdarīt un bam.. viņš pirmais izšauj un viņš vienmēr arī tevi nošaus pirms tu vari paspēt noreāģēt.

 

------------

 

Man pašam, personīgi, nav bijis neviens slay vai problēma serverī, jo ļoti uzmanīgi spēlēju, bet spēlējot ir ļoti jūtama "ierobežošana" ko drīkst un ko nedrīkst darīt, kas traucē pilnvērtīgai spēles gaitai un pārsvarā daudzi gadījumi ir edge-case scenāriji, nevis tik truli un pašsaprotami gadījumi kā Tu minēji - "Pa tevi šauj, vai viņš nav traitor?" un arī šajā gadījumā - nē, ne vienmēr. Viņam var būt savi iemesli, kāpēc viņš pa tevi šauj, balstoties uz noteikumiem.

 

Mans mērķis bija un ir samazināt spēlētāju subjektīvo viedokli, lai nerastos pārpratumi. Ja ir noteikumos atrakstīts, tad pēc tiem arī spēlē, nevis vienu noteikumu ievēro, otru nē un trešajam noteikumam ir mistiski nekur neaprakstīti apakšpunkti.

 

Pēdējo reizi rediģēja v3tro, 2020. gada 07. aprīlī, 20:01.
Lietotāji skatās šo tēmu: 0