bilde ko parada kad esi afk par ilgu
0
miniblog
Kādas ir jūsu attiecības ar asiem ēdieniem?
Man personīgi asākais aprobežojas ar daudz krievu sinepēm, pie edieniem izmantoju kaltētos čili, bet nu sinepes tā pat ir stiprākas.

Pasutiju carolina reaper paciņu, zinu ka nebūs tik nikns kā svaigs, bet te tā pat 99.9% bikses piedirstu un mocītos agonijā.

Un tomer kas ir asākais ko jus esat ēduši?
aaa es tejkaroti wasabi pļuru noriju, tas bija traki, bet nekas tads ko nevar paciest.
Kiwi :]
Kiwi :]2022. gada 14. janvārī, 21:01
Mans asākais ēdiens ir laikam kaut kāds parasts lētais roltons. Nefanoju par asiem ēdieniem. :D
0
mini_comment
MENDIJA
MENDIJA2022. gada 14. janvārī, 21:00
Kādreiz bija labas, bet tagad izcilas. Kad pasūtu suši, vasabi pļeku sadalu uz kādiem 3 gabaliņiem. Jalapenjo piparus kādreiz nevarēju ieēst, tagad naktī eju uz ledusskapi naškoties.
Jā, Carolina Reaper ir asākais čili pipars pasaulē un mums Latvijā tiešī no šitā pipara taisa mērci Burka & Ledus. Tā ir mērce,ko pērku katru sestdienu Kalnciema kvartāla tirdziņā, jo mums divatā tā mazā pudelīte iziet ātri. Tāpat arī Burka & Ledus ir paši garšīgākie jalapeno pipariņi Latvijā, iesaku.

Sākotnēji man likās,ka man garšo ass ēdiens, bet iepazīstot sīkāk visus asos piparus, saprotu, ka kādreiz man garšoja pikants... Vot, tagad man garšo ass,jā.

Un no psiholoģiskā viedokļa painteresējos,kāpēc cilvēki turpina mēģināt ēst asas lietas,ja ir bijusi slikta pieredze - izrādās,ka šitādu pipariņu ēšana izdala organimsā endorfīnus, t.i. laimes hormonus. So, jā. Vēl viens iemesls, kāpēc man patīk ēst asus ēdienus.

Ā, un vēl. Man kopš 11 gadiem bija gastrīts, kas ļoti ietekmēja manu ēdienkarti un vispār pašsajūtu ikdienā. Ēdot asus ēdienus, es ''apdedzināju'' kunģa dobumu un man vairs vēders nav sāpējis tā kā iepriekš. Protams, neiesaku to tagad visiem kunģa slimniekiem to darīt, tas ir individuāli, tāpēc labāk konsultējieties ar savu ārstu. :D

Btw, mans vīrietis pats audzē piparus un taisa savu aso mērci, tas arī ir iemesls, kāpēc tik strauji šo visu iemīlēju. Riktīgi kruti ir ēst to,ko pats esi audzējis, it īpaši tik eksotisku. :happy2:
0
mini_comment
Cool Dude
Cool Dude2022. gada 14. janvārī, 21:12
Es neticu, ka tu esi ēdusi reaperu, jo tā saomniecība ir maza, pudeļu skaits ir limitets un tie sūdīgākie tiek pārdoti izaicinājumiem, LV nav tirgus kur to var dabut, ja nu vienīgi, kad sākās jaunā raža un esi laicīgi pasūtijis un tomēr tas būs limitēts daudzums. Reapers ir uztaisīts, lai nodarītu pāri, ja tu nemokies agoniskās sāpēs, tad tas ko tu ēd, nav reapers. Mēs visi vieglprātīgi varam teikt, mums garšo asi ēdieni, bet mēs Latvijā neko asu neesam spējigi dabūt, mums nav virtuves kuras kaut ko tādu nodrošina, okay mbe Karijs Indiešu virtuves, bet tie ir bērnu šļupsi salidzinot ar kartīgu mantu. Saprotu, gribi būt forša, extrema, visu ko ēdusi, kas pēc tavām domam liekas ass, bet lv mes to labāko un asāko nevaram dabut. pat tāds one chip challange kurš ir asaks par reaper ahūna ķimikālija vel nav atnacis, jau iet otrais gads.
Tas kas tev liekas ass, nav organisks, organisku asu mēs te nevaram dabut. Un es nerunaju par suda wasabi un kaut kādiem perdeļiem čilli, es runāju par augstākajām sāpēm ko var dabut no auga.
0
mini_comment
MENDIJA
MENDIJA2022. gada 14. janvārī, 21:23
Tu pajautāji - es atbildēju.
Tu taču saproti,ka neesam izolēti no pasaules, vai ne? Ir iespēja gan aizbraukt uz citām valstīm un ko nobaudīt/ atvest, gan pasūtīt - tāpat kā to dari Tu.
Kā jau minēju, paši audzējam piparus, attiecīgi sēklas sūtam.

Saproti,ka gribi būt foršs un extrēms, vienīgais kikā būsi ēdis ko patiesi asu un tā, bet nē - nebūsi. :yep:
0
mini_comment
Cool Dude
Cool Dude2022. gada 14. janvārī, 21:52
Pilnīgi nevienā virtuvē, nekur pasaulē tev neatnaks un nepsaniegs vienu sarkanu reaper uz baltu šķībi :D
Tas ka uz kādiem 50 litriem mērces ir viens reaper un piegrūsts ar citiem sūdiem, nenozīmē, kas esi ēdusi rīperu :D

Tu esi tik neaprobežota, ka nespēj saprast kaut ko tik elementāru, ka tu neko asu neesi ēdusi, tie jūsu pipari ir maz maz maz maz mazberni kārtigam piparam, čilli, nav pat ass, halopenji nav nekas, ghost peper vot tur parādās štelle, 10 min esi vnk pilnigi slapš nosvīdis un gruti elpot, par sakarīgu teikumu sastādīšanu nerunāsim un tas ir mazmazberns reaperam :D
0
mini_comment
tenblunt
tenblunt2022. gada 14. janvārī, 20:48
Sliktas attiecības. Pietiek ar aso kebabu ,lai visa piere sviedros būtu :D
Asi ēdieni labi sasilda, bet nav baudāmi ,manuprāt.
0
mini_comment